Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins, in sedinta de marti, toate cele sase proiecte de reamenajare a zonei centrale a orasului, care vizau bulevardul Unirii, Piata Cantacuzino, Piata Lahovari, Parcul Izvor, Sala Palatului si Piata de Flori, anunta Mediafax. Primarul general interimar, Razvan Sava, a convocat pentru marti sedinta extraordinara a CGMB, pe ordinea de zi fiind sapte proiecte de hotarare ce vizau transformari importante in zona centrala a Capitalei, respectiv reamenajari de parcuri, desfiintarea parcarilor supraterane si construirea unor parcari subterane cu peste 3.100 de locuri.

Unii dintre consilierii generali au spus, in cadrul sedintei, ca "nu inteleg aceasta graba" de votare a proiectelor intre Craciun si Revelion, solicitand explicatii arhitectului-sef a Capitalei, Gheorghe Patrascu.

Arhitectul-sef a explicat ca votarea acestor proiecte nu reprezinta neaparat o urgenta, insa in vedere ca ele vor fi finantate printr-un program operational regional, care va aparea la sfarsitul lunii ianuarie, ar fi necesar votul pentru ca regula programului european este "primul venit, primul servit".

Gheorghe Patrascu le-a mai spus consilierilor ca dupa aprobarea in CGMB, vor trebui aprobate de Consiliu si studiile de fezabilitate, iar acest lucru trebuie sa se intample inainte de depunerea cererilor de finantare: "Aici ar fi urgenta", a explicat arhitectul-sef al Capitalei.

Cele sase proiecte de hotarare care vizau reamenajarea centrului Bucurestiului includeau:

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Piata Constitutiei - Antim - B-dul Unirii Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Piata Cantacuzino - Piata Lahovary Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Parc Sfintii Apostoli - Podul Calicilor Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Parc Izvor - Pod Mihai Voda Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Spatiu Public - Sala Palatului, Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Rahova - Uranus - Piata de Flori- Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala".