Administratia Strazilor Bucuresti a finalizat lucrarile pentru repunerea in functiune a unui numar de 103 intersectii care fac parte din Sistemul de Management al Traficului (BTMS). Restul, pana la 172 de intersectii cuprinse in BTMS vor fi puse in functiune, in mod progresiv, in perioada urmatoare, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Centrul de management al traficului BucurestiFoto: Hotnews

Sistemul de management al traficului nu functioneaza din primavara. Saptamana trecuta doar 15% dintre intersectiile din acest sistem functionau, au declarat reprezentantii municipalitatii si 80% aveau monitorizare video.

Reamintim ca Primarul General, Razvan Sava, i-a convocat la inceputul acestei saptamani pe responsabilii Administratiei Strazilor si ai Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei, si le-a cerut sa rezolve problema, altfel isi pierd functia.

In Municipiul Bucuresti sunt 434 de intersectii semaforizate. Dintre acestea, un numar de 172 de intersectii fac parte din sistemul BTMS (Bucharest Traffic Management System).

Realizarea Sistemului de Management al Traficului din Bucuresti a facut parte din programul multisector pentru BUCURESTI, program finantat printr-un imprumut de la BERD, si a costat circa 20 milioane de euro. Sistemul din Trafic a fost instalat in perioada 2007 - 2009.