Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a cerut constructorului ca pana pe 15 ianuarie sa puna in siguranta zona Eroilor unde s-a surpat o bucata de carosabil din cauza lucrarilor la noua magistrala de metrou din Capitala. Edilul vrea ca traficul sa fie reluat, iar cele 14 persaone evacuate, sa se intoarca in locuintele lor.

"Termenul de 22 martie dat de constructor pentru punerea in siguranta a zonei este inacceptabil. Zona este pusa in siguranta cand se intorc oamenii acasa, se reia traficul. Aceasta situatie afecteaza grav siguranta locuitorilor din zona si ceilalti locuitori din Drumul Taberei, Rahova, sunt 100.000 de oameni afectati si 14 persoane evacuate. Le-am pus in vedere sa lucreze sambata, duminica, de sarbatori. Au termen pana pe 15 ianuarie sa rezolve situatia, dupa care se percep penalitati. Prioritare nu sunt sanctiunile ci punerea in siguranta a zonei.", a declarat Razvan Sava dupa Comandamentul de urgenta ce a avut loc miercuri dimineata pentru rezolvarea situatiei.

In plus, Sava a cerut expertilor sa certifice daca solutia aplicata de constructor este cea buna.

Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari este inchis din 12 decembrie, din cauza surparii terenului, existand riscul de prabusire a carosabilului, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou, anunta Primaria Capitalei.

14 persoane si-au parasit locuintele.