Primaria Capitalei a autorizat protestul transportatorilor rutieri - Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri - impotriva triplarii pretului RCA, potrivit unui comunicat emis de municipalitate. Primaria Capitalei a respins insa solicitarea formulata de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati.

"Astfel, Comisia de analiza a cererilor de organizare si desfasurare a adunarilor publice a aprobat solicitarea UNTR de organizare si desfasurare a unei adunari publice in data de 15 decembrie 2015, intre orele 10.00-12.00, in Piata Constitutiei, latura dinspre Ministerul Finantelor Publice. Evenimentul va avea loc in spatiul delimitat de fortele de ordine, astfel incat restul spatiului din piata sa ramana disponibil si folosit conform destinatiei curente a acestuia. La protest vor participa aproximativ 500 de persoane si un numar limitat de autocare si camioane (un autocar si un autocamion)", informeaza municipalitatea.

Primaria Capitalei a respins insa solicitarea formulata de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati.

"Comisia de analiza a cererilor de organizare si desfasurare a adunarilor publice a argumentat respingerea solicitarii COTAR prin faptul ca deplasarea in mars a unui numar de 7000 de autovehicule pe marile bulevarde ar perturba grav circulatia rutiera in Municipiul Bucuresti. In sedinta din data de 7.12.2015, Comisia de analiza a cererilor de organizare si desfasurare a adunarilor publice a analizat cererea formulata de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, prin care se solicita aprobarea unei actiuni publice de protest in fata Guvernului in data de 10 decembrie 2015, intre orele 10.00-14.00, urmata de un mars prin fata Primariei Municipiului Bucuresti si a Autoritatii de Supraveghere Financiara. La aceste manifestari a fost anuntata participarea unui numar de aproximativ 7000 de autobuze, autocare si taxiuri, apartinand patronatelor transportului de persoane. In acest sens, Comisia a propus organizatorului sa reanalizeze desfasurarea protestului, astfel incat sa nu fie incalcate prevederile art. 2 din Legea 60/1991 republicata, propunandu-i-se desfasurarea acestuia static in Piata Victoriei sau deplasarea in mars pietonal. Organizatorul nu a acceptat propunerea comisiei, aratand ca se doreste ca actiunea de protest, respectiv marsul, sa aiba loc cu cele 7000 de autovehicule. Comisia, analizand cererea COTAR, a constatat faptul ca deplasarea in mars a unui numar de 7000 de autovehicule pe marile bulevarde ar perturba grav circulatia rutiera in Municipiul Bucuresti, ceea ce contravine prevederilor art.2 din Legea nr. 60/1991 republicata", au explicat reprezentantii municipalitatii.