Primaria sectorului 4 va incepe din luna martie a anului viitor reabilitarea a 30 de blocuri de locuinte, dupa ce a extins linia de creditare primita de la Banca Europeana de Investitii, a anuntat joi primarul interimar Daniel Baluta, citat de Agerpres. Creditul de 17 milioane de euro se va derula pe o perioada de patru ani si va acoperi costurile de reabilitare termica pentru aproape 100 de imobile de locuinte.

Reabilitare termicaFoto: USER UPLOADED

Asociatiile de proprietari si-au dat deja acordul sa contribuie cu 20% din costul lucrarilor ce vor fi finalizate in termen de trei luni.

Primarul sectorului 4 a precizat ca reabilitarea termica va fi platita initial de administratia locala, banii urmand sa fie recuperati de la locatari in termen de zece ani.

In cazul familiilor care nu au venituri pentru a suporta costurile de reabilitare termica, lucrarile vor fi platite de administratia locala, sub forma de ajutor social, in urma unei anchete sociale.

Pana in prezent, in sectorul 4 al Capitalei au fost reabilitate circa 150 de blocuri din totalul de 1.600.

Potrivit primarului, se va analiza din nou tehnologia de reabilitare termica a blocurilor pentru a fi folosite materiale rezistente la incendii.

Autoritatea locala a semnat un parteneriat cu Ordinul Arhitectilor pentru a se stabili designul blocurilor.