Primaria sectorului 3 a incheiat un acord cadru de circa 200 milioane euro pentru reabilitarea termica a blocurilor

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 9 decembrie 2015, 16:05 Actualitate | Administratie Locala


Reabilitare termica 2
Foto: Hotnews
Primaria sectorului 3, condusa de primarul Robert Negoita, a incheiat un acord cadru de 882 milioane lei (inclusiv TVA) pentru reabilitare termica a blocurilor de locuinte incluse in Programul local multianual de crestere a performantei energetice a blocurilor de locuinte din Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti. Licitatia deschisa a fost castigata de un consortiu de trei firme: PALEX CONSTRUCTII INSTALATII S.R.L, CONSTRUCTII ERBASU SA si SC GRANT CPC SRL. Contractul a fost semnat pe 3 decembrie 2015.

La licitatie au fost depuse sase oferte, dintre care doar trei au fost admise. 

"Cantitatea totala estimata a acordului-cadru este de 2.673.124,60 mp. Valoarea estimata maxima a acordului-cadru este de 712.654.483,73 lei exclusiv TVA din care , 642.031.066,43 lei exclusiv TVA lucrari de executie , organizare de santier 1% in valoare de 6.420.310,66 lei fara TVA, cheltuieli directe si neprevazute 64.203.106,64 lei, in procent de 10% lei fara TVA. Valoarea lucrarilor de executie a acordului cadru: 240,18 lei/mp x 2.673.124,60 mp. = 642.031.066,43lei. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 27.783.825,24 lei exclusiv TVA", se arata pe site-ul de licitatii publice. Durata acordului cadru este de 4 ani.

In paralel, se desfasoara si programul de reabilitare termica pe fonduri europene pentru care se fac licitatii separat.

Prin ,,Programul local multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte" au fost reabilitate pana in prezent, in sectorul 3, un numar de 358 de blocuri de locuinte, urmand ca pentru alte 944 de blocuri sa se demareze lucrarile de reabilitare in functie de bugetul alocat. In ceea ce priveste reabilitarea termica prin accesare de fonduri europene, in prezent sunt in curs de anvelopare un numar de 261 de blocuri, pentru care a fost alocat un buget de 502.813.126,54 de lei.


"Programul de reabilitare termica a blocurilor de locuinte din Sectorul 3 continua si in perioada 2014-2020, asa cum este prevazut in Strategia de Dezvoltare Durabila a Sectorului 3. In acest interval sunt accesate fonduri europene prin Programul Operational Regional 2014-2020, iar in paralel continua ,,Programul local multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte", sustin reprezentantii institutiei.
3124 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Cand sunt alegerile? (Miercuri, 9 decembrie 2015, 17:05)

  cato [utilizator]

  Vin alegerile si sobolanul isi face griji.
 • 0 (0 voturi)    
  oare.... (Miercuri, 9 decembrie 2015, 23:17)

  oxxxxxyyyyya [utilizator]

  care dintre firmele enumerate apartin tov-ului primar.......?
  p.s. constat ca actiunea "borduri rosii "a reinceput , acum e pe str. liviu rebreanu......trebuie sa fie tare banoasa afacerea asta inventata de videanu.
 • 0 (0 voturi)    
  date concrete vreau (Joi, 10 decembrie 2015, 16:59)

  Dedalus [anonim]

  Am putea vedea si noi specificatiile tehnice din caietele de sarcini privind valorile minime acceptate pentru polistiren si termopan, conform standardelor?

  Nu are nici o relevanta faptul ca "proeictul a fost verificat de verificatori". Acea este o obligatie legala, diferita. NU ma refer la proiect ci la CAIETUL DE SARCINI.

  EXTRAS DIN CAIETUL DE SARCINI CU VALORILE MINIME acceptate pentru polistirenul pentru constructii, asta trebuie sa vada toata lumea, ca doar e un proiect de interes public.

  Caietul de sarciini este un document public.

  @HN - din cate stiu, acest caiet de sarcini poate fi accesat si de pe un web-site oficial privind licitatiile. Dar oricum primaria e obligata sa il dea. Vorbesc despre caietul de sarcini nu despre contract. Contractul e altceva si nici nu prezinta interes cine a castigat si cu cati bani.


  Si:

  Cine este dirigintele de santier? Caietul de sarcini pentru acesta?
 • +1 (1 vot)    
  ingrijorari (Joi, 10 decembrie 2015, 17:08)

  Dedalus [anonim]

  Au bagat "organizare de santier" in raspuns....

  Nu tine.

  Organzarea de santier apartine constructorului.

  Eu vorbesc despre dirigentia de santier, care este in responsabilitatea unei persoane independente de constructor, tocmai pentru a putea verifica conformitatea lucrarilor cu proiectul in cursul constructiei.

  Din raspuns pare sa nu existe fonduri pentru dirigentia de santier, ceea ce inseaman ca nu exista aceasta si ca de fapt, constructorul lucraza fara a fi verificat professional (mi-e greu sa cred ca personalul primariilor sta pe santier cu planul in mana si cu buletinele de analiza in geanta...) Plus ca dirigintele de santier este o anume meserie...
  ----

  Nu e nimic rau in aceste contracte, foarte bine ca se face reabiltitarea termica. Nu insinuez nici un fel de coruptie, chiar nu cred ca exista asa ceva in acest caz.

  Primaria este de laudat pentru intentie.

  Ceea ce solicit insa este sa fie toata lumea asigurata ca polistirenul si termopanul montate au anumite valori impuse prin caietele de sarcini si ca un diriginte de santier independent verifica lucrul la montare

  Sunt foarte ingrijorat de stabilirea pretului pe metru patrat, asta poate inseamna ca nu s-a elaborat un deviz analitic sau ca a fost elaborat unul foarte sumar.

  Sunt ingrijorat si de refuzul de a face publice valorile impuse dupa standarde si de ceata ce pluteste in legatura cu dirigentia de santier (cea indpendenta de constructor!!!). Poate ca nici nu exista. Dar, vorba lui nenea Iancu, s-o stim si noi...


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version