Primaria Capitalei a inceput sa-i someze pe agentii comerciali care isi desfasoara activitatea in cladiri cu risc seismic sa inchida in 24 de ore. Primariile de sector spun ca nu vor mai da autorizatii de functionare

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2015, 21:53 Actualitate | Administratie Locala


Cladire cu bulina rosie
Foto: Agerpres
Primaria Capitalei prin Politia Locala a Municipiului Bucuresti a inceput sa notifice utilizatorii spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta situate imobile incadrate in clasa I de risc seismic, care prezinta pericol public, sa-si inceteze activitatea in termen de 24 de ore de la primirea somatiei. In caz contrar acestia vor fi sanctionati cu amenzi de la 50.000 lei la 70.000 lei, potrivit unui comunicat emis de Primaria Capitalei.

Municipalitatea a inceput sa trimita notificarile pe 26 noiembrie, iar pana acum au fost notificati utilizatorii unui numar de 162 imobile incadrate in clasa I risc seismic."De asemenea, reprezentantii Municipalitatii au solicitat primariilor sectoarelor 1 - 6 sa dispuna interzicerea emiterii autorizatiilor de functionare si retragerea celor in vigoare, pentru agentii economici care desfasoara activitati permanente si/sau temporare, care implica aglomerari de persoane in spatii situate in constructii expertizate si incadrate in clasa I de risc seismic. Reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti vor continua actiunile de notificare, conform legislatiei in vigoare", se mai arata in comunicatul municipalitatii.


 Actiunea se desfasoara dupa aparitia Legii nr. 282/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, publicata vinerea trecuta in Monitorul Oficial si care interzice  organizarea si desfasurarea de activitati permanente si/sau temporare in cladirile incadrate in clasa I de risc seismic si care implica aglomerari de persoane.


Reprezentantii Primariei sector 3 au spus intr-un raspuns adresat HotNews.ro ca incepand de pe 23 noiembrie, dupa intrarea in vigoare a legii, retrage autorizatiile de functionare emise pentru localurile care se afla in cladiri cu risc seismic I.

"Directia Generala de Politie Locala Sector 3 va demara incepand din 23.11.2015 procedura de retragere a autorizatiilor/acordurilor/avizelor de functionare eliberate pentru agentii economici care au puncte de lucru declarate in imobilele din clasa I de risc seismic", se arata in raspunsul trimis de Primaria sector 3.


Reprezentantii Primariei sector 6 spun ca nu vor mai emite autorizatii noi de functionare pentru aceste locatii.

Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, intr-un raspuns trimis la solicitarea HotNews.ro, nu spun ca este nevoie de norme pentru aplicarea acestei legi, ci doar ca ea intra in vigoare in trei zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Controalele se fac de administratia locala. "Potrivit prevederilor alin. (4) art.24 din O.G. nr. 20/1994, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre organele cu atributii de control ale primariilor municipiilor, oraselor si comunelor, respectiv ale Primariei Municipiului Bucuresti, in cazul proprietarilor sau administratorilor, si de catre prefect, in cazul primarului general al municipiului Bucuresti, respectiv al primarilor municipiilor, oraselor si comunelor", se arata in raspunsul primit de la Ministerul Devoltarii Regionale si Administratiei Publice.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


7880 vizualizari

 • 0 (10 voturi)    
  ! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 23:09)

  Carlo Erba [anonim]

  Probabil urmeaza sa-i someze si pe locatari sa plece din bloc.
  Urmare a acestor migratii, preturile echipamentelor de campare vor inregistra salturi uriase.
  • +6 (14 voturi)    
   In US te anunță ca nu ai voie (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 8:37)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui Carlo Erba

   Să mai stai în clădire; e treaba ta cum rezolvi. Acolo nu îți dă nimeni nimic; ești proprietar, te ocupi pe banii tăi.
   Numai la noi sunt oameni care nu au dat bani pe casă, au dat o chirie modică, statul a făcut toate reparațiile toată viața lor și acum tot nu au bani și vor tot ca alții să le plătească cheltuielile.
   E momentul să tranșăm problema; cu retrocedările am dat-o în bară. Cine nu poate repara va vinde și va lăsa pe alții în loc. Poate mai "albim" centrul orașului...
   • +1 (1 vot)    
    Prietene, (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 19:16)

    Marionette [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

    Daca in SUA iti da STATUL autorizatie, bagi 1 milion de dolari in afacere si apoi i se scoala statului ca nu a fost bine ca a dat autorizatie ii dau americanii c*rul statului in judecata de-i sar capacele! Lasa-ma cu baliverne ca stiu ca sunt procesomani!
    Eu vad aceasta actiune ca o nationalizare, niste oameni sunt privati de dreptul la proprietate, Aceasta nationalizare are loc in perioada unui guvern ilegitim, ajuns la putere prin lovitura de stat a serviciilor secrete.
    E ironic ca dupa tragedia de la Colectiv asistam la o colectivizare!
  • 0 (2 voturi)    
   Pe aproape (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 8:47)

   Y [utilizator] i-a raspuns lui Carlo Erba

   Eu zic ca ii vor lasa sa campeze pe acoperis (proprietate privata), ca acolo nu cade nimic peste ei.
  • +1 (5 voturi)    
   SI CU BANII LUATI? (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 11:22)

   nelamurit [utilizator] i-a raspuns lui Carlo Erba

   dl X a renovat pe banii lui o ruina si a deschis [ceva]. Urma sa-si amortizeze investitia in 10 ani. Acum e silit sa-si abandoneze investitia fara despagubire?
   Daca lasa ruina acolo ar fi reparat-o primaria?
   In alte tari judele ar da o despagubire....
 • +9 (9 voturi)    
  Fara magazine si cinematografe pe centru (Vineri, 27 noiembrie 2015, 23:25)

  Eu [anonim]

  Inseamna ca pe Bd. Magheru, Bd. elisabeta nu o sa mai vedem magazine, banci cinematografe (Patria Corso) sau farmacii. Zona de centru va fi o zona pustie.
  • +4 (6 voturi)    
   De acord (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 8:51)

   Costel [anonim] i-a raspuns lui Eu

   Mai bine pustiu o perioada in acea zona, decat familii distruse in caz de cutremur.
  • -1 (1 vot)    
   Dar de ce nu vedem oportunități? (Duminică, 29 noiembrie 2015, 9:07)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui Eu

   Centrul ar putea arăta mult mai bine, nu distrus ca acum. Proprietarii de acum vor vinde unora care pot consolida și repara (magazine, firme) iar orașul se va schimba.
   Să ne gândim și la scăderea prețurilor la case, relansarea construcțiilor. etc.
   E un semnal pentru toți că lucrurile nu pot continua așa.
 • +9 (11 voturi)    
  Institutul CC Iliescu, bulina rosie? (Vineri, 27 noiembrie 2015, 23:38)

  Dodel540 [utilizator]

  Cum ramane atunci cu situatia de la CC Iliescu ?

  http://www.agerpres.ro/social/2015/11/27/serban-bubenek-institutul-cc-iliescu-se-afla-intr-o-cladire-cu-bulina-rosie-20-05-46

  Daca acolo este risc seismic de la 5 grade in sus este foarte foarte grav. Degeaba se inchid niste crashme amarate daca acest spital poate cadea oricand.
 • 0 (8 voturi)    
  expropriere + relocare (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 0:29)

  goguimobiliar [anonim]

  Bun, inchidem spatiile comerciale... Am rezolvat jumatate de problema doar.... Ce facem cu cei 100 - 200 (sau cati or fi) de locatari din cladire ? Mai bine ii expropriaza si le da bani sa isi ia in zonele nou construite... sau ceva similar (schimb de locuinta, etc).
  • +2 (10 voturi)    
   Nu sint de acord! (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 10:41)

   Gigi-al-mai-tare [utilizator] i-a raspuns lui goguimobiliar

   De ce sa platim noi pentru fitele lor? Daca au vrut sa stea in buricul orasului atunci sa plateasca.
   • +2 (4 voturi)    
    Nu toti (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 14:49)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui Gigi-al-mai-tare

    Cei care au vrut sa stea in buricul orasului sunt in marea majoritate chiriasi.

    Pe cand proprietarii sunt batrani care stau acolo de cand s-au construit cladirile respective.
  • +8 (8 voturi)    
   Statul la mana statului (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 11:14)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui goguimobiliar

   De ce nu se face obligatorie consolidarea, fara acordul tuturor proprietarilor, care e o conditie imposibila? ii relochezi pe toti o perioada, refaci cladirea cu imputarea costurilor sub forma de credit pe termen lung cu rata zero. Cine nu e de acord sa vanda ca sunt destui care vor sa cumpere in cladiri consolidate cu sharm de epoca.
 • +11 (15 voturi)    
  Fix pix (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 0:33)

  Clop [utilizator]

  Eu as da in judecata Primaria Bucuresti si Statul Roman, care au facut mai nimic dupa decembrie '89 pentru a conserva un patrimoniu si pentru a investi intr-un trecut fascinant ca urbanism in ceea ce priveste Bucurestiul. Sa pui o bulina rosie inscriptionata pe o cladire = fix zero.

  Acesta somatie este rezultanta ipocriziei autoritatilor declansata de tragedia Colectiv, care vor sa para proactive in ceea ce priveste siguranta cetatenilor.
  Autoritatile se dau alerte tardiv, prin decizii sau comunicate. :D
  • +3 (3 voturi)    
   Proprietate privata (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 8:53)

   Y [utilizator] i-a raspuns lui Clop

   Cum ramane cu proprietatea privata si obligatiile ce decurg din a fi proprietate?
   • +5 (5 voturi)    
    nu e simplu! (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 11:28)

    nelamurit [utilizator] i-a raspuns lui Y

    Primaria [in 1990?] a vandut o cladire compromisa. I-a atentionat atunci pe cumparatori?
    Daca nu, atunci a vandut ceva cu vicii ascunse si contractul poate fi anulat si se mai lasa si cu condamnari pt abuz in serviciu.
    Acelasi lucru si pt dl Y care a cumparat de la dl X cel improprietarit de primarie.
    • -1 (1 vot)    
     Pe langa (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 18:21)

     Y [utilizator] i-a raspuns lui nelamurit

     In 1990 legea nu era cea de acum. Nu exista nici macar conceptul de bulina rosie.

     Daca Y a cumparat de la X fara sa stie, se judeca intre ei.

     Nu vad unde intra primaria in schema. E proprietatea lui X sau Y si au obligatia sa o intretina, pe banii lor.
     Primaria interzice doar desfasurarea de activitati comercialel in acel loc pana va fi sigur pentru public.
  • +4 (8 voturi)    
   Incorect (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 10:43)

   Gigi-al-mai-tare [utilizator] i-a raspuns lui Clop

   E datoria proprietarilor sa-si repare bunul imobil, pe banii lor.
   De altfel e si o lege in privinta asta, doar ca pina acum nimeni nu a bagat-o in seama.
   • 0 (0 voturi)    
    cine e proprietar? (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 20:41)

    nelamurit [utilizator] i-a raspuns lui Gigi-al-mai-tare

    la cladirea teatrului Nottara? dar la cladirea cinema Patria? dar pe Lipscani?
    de multe ori e primaria, care a inchiriat cuiva o cladire cu pericole
 • +8 (10 voturi)    
  Si inchirierile? (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 3:31)

  Alex S [utilizator]

  Ar trebui sa se interzica si inchirierea unui apartament in blocurile cu bulina.
 • 0 (4 voturi)    
  aglomerari de persoane (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 9:37)

  lol [anonim]

  bine,ce inseamna activitati care duc la aglomerari de persoane.am fost notificat pt, un spatiu cu schimb valutar,asa au inteles ca activitatea aici duce la aglomerari de persoane ,pe urma macar sa fie 60 zile sa plecat nu 24 ore.sa vedem daca incepe cu amenzi ...
 • +1 (5 voturi)    
  De la spaga la amenzi (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 11:32)

  Gugurila [anonim]

  Asta e o dovada foarte buna ca astia trebuie pur si simplu expulzati din Romania.
  Pana acum luau spaga pentru buzunarele proprii, acum "atrag venituri la bugetul de stat" din amenzi.
  Doar n-o sa recunoasca ca nimeni nu respecta legislatia pentru ca oricum ar fi luat amenda, asa ca mai bine dau o spaga si nu-si mai bat capul.
  Toate amenzile date in perioada asta cand diverstii hoti si-au redescoperit integritatea ar trebui date cu intarziere de 2 ani si anulate daca problema se rezolva intre timp. Dar asta ar insemna sa-si recunoasca vinovatia organul de control :)
  Ah si bonus, daca in urmatorii 2 ani organul mai hartuieste o firma ca sa-si faca planul la amenzi, sau mai recomanda firma lui varu-sau ca sa faca planul anti incendiu sau ceva de genul, inchisoare pe viata automat.
 • +6 (8 voturi)    
  La noi totul se face hei rupist (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 11:32)

  mary [anonim]

  In 24 de ore ! Ca daca nu va taiem capetele !
  Atitia zeci de ani autoritatile nu au observat nimic si nu au facut nimic si acum in 24 de ore trebuiesc inchise sute-mii de afaceri.
  Cati oameni fara locuri de munca, cati oameni pe drumuri...la cele 60 de vieti pierdute in Colectiv mai adaug si drama unor mii de oameni care datorita, incompetentei si lipsei de strategie a autoritatilor isi vad viata data peste cap peste noapte.

  De ce nu le-au dat un termen de 6 luni macar, sa gaseasca o solutie, sa schimbe ceva.
  Nu, 24 de ore !! Halal, nu ati invatat nimic.
  • +4 (4 voturi)    
   exagerezi (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 13:02)

   Mumulea [utilizator] i-a raspuns lui mary

   reparatiile catre cei jefuiti, torturati si nenorociti de ei acum si in trecut nu se fac niciodata heirupist.
 • +4 (6 voturi)    
  Doar o parere (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 12:49)

  ion [anonim]

  Statul ar trebui sa consolideze blocurile cu bulina la pretul minim posibil. Proprietarii sa plateasca rate. In cazul in care nu isi permit sa faca un contract prin care sa cedeze apartamnetul statului, dupa ce mor. Insa ce te faci, cand astia distrug autostrazi facute superficial iar consolidarea blocurilor e tot un prilej de furt?
 • +3 (3 voturi)    
  Aruncam pisica (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 15:16)

  devis [utilizator]

  E un fel de "sa nu ziceți ca nu v-am anunțat".
  In caz de belea, sa nu iasă nimeni cu "jos guvernul".
 • +2 (2 voturi)    
  O lege abuziva (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 17:02)

  Johnny76 [utilizator]

  http://m.avocatnet.ro/mobile/m%7Carticol/a_42005/Mii-de-firme-risc%C4%83-s%C4%83-fie-blocate-de-noua-lege-privind-riscul-seismic-Ce-probleme-ridic%C4%83-actul-normativ.html
 • +2 (4 voturi)    
  pai sa le dea banii!! (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 17:37)

  Codruta N [utilizator]

  DE CE le-au dat autorizatii, daca stiau ca blocurile sunt in neregula??

  Sa le dea banii de autorizatii! PLUS suma investita in afacere - si care e pierduta!
  Eu, daca as fi in locul investitorilor, le-as face plangere penala autoritatilor locale, as da in judecata statul... samd... ! >:)

  Si: sa VEZI bucurie, daca unele din afaceri au fost finantate cu fonduri europene! :P


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by