Teatrul Nottara ar putea fi mutat in cladirea Arcub, Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, de pe str. Batistei, a anuntat, joi, primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava. Teatrul Nottara si-a suspendat spectacolele si evenimentele programate in sediul de pe Magheru intrucat cladirea trebuie consolidata, avand bulina rosie. Decizia conducerii teatrului a venit in urma aparitiei legii prin care este interzisa orice activitate in cladiri cu risc seismic mare.

Teatrul Nottara nu-si mai poate tine spectacolele in sediul propriuFoto: Teatrul Nottara

"Sunt cateva variante. Impreuna cu colegii din Consiliu o sa gasim variantele optime pentru relocarea Teatrului Nottara. Una dintre variante ar fi sala Arcub", a precizat Sava.

La randul sau, Mihaela Paun, director al Arcub, considera ca este normal sa ajute.

"Am discutat cu directoarea Teatrului Nottara, Marinela Tepus. Intr-adevar, ei trebuie sa isi inchida portile, nu stam nici noi pe roze, sala din Batistei are un risc seismic II, am facut o expertiza in 2006. Nu este cu bulina, dar nici nu sta pe roze. Avand in vedere ca legea spune ca doar cele cu risc seismic I se inchid si cum noi avem o alta cladire foarte noua si foarte frumoasa in care ne-am mutat de anul acesta, vorbesc despre hanul Gabroveni din Lipscani, unde avem si o sala de spectacole, este normal sa dam o mana de ajutor celor care nu au deloc, noi avand doua sali, si atunci cred ca vom incerca o coexistenta si cred ca nu va fi o problema", a afirmat Paun.

Marinela Tepus, manager la Teatru Nottara, saluta deciza: "Va multumesc ca ne oferiti ARCUB-ul. Nu vrem sa-i cotropim pe colegii de la ARCUB. Este o solutie de avarie. Solicitam o noua expertiza. Proprietarii nu sunt impotriva consolidarii, ei contesta expertiza din 1996. Daca aceasta expertiza se face, cladirea poate fi reabilitate oricand. Solicitam sa ramanem cu o parte a birourilor in Magheru si sa putem face repetitii fara public. Mai dorim sa pastram afisajul si casa de bilete care are acces in strada si nu presupune un pericol mai mare decat cel asumat de cei care trec pe strada".

Consiliul General al Municipiului Bucuresti va stabili conditiile in care se muta teatrul si locatia.