Schimbarea primarului general interimar Stefanel Marin Dan este o simpla rotire a cadrelor intre partidele reprezentate in Consiliul General care, dupa tacerea complice generata de arestarea lui Sorin Oprescu, sunt gata sa-si reia lupta pentru salvarea propriilor interese, a declarat Nicusor Dan, presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul. Declaratia vine dupa demiterea primarului general interimar, Stefanel Dan Marin, de majoritatea PNL-PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Nicusor DanFoto: HotNews.ro

„Problemele administrative ale orasului sunt extrem de serioase si pentru rezolvarea lor este nevoie de viziune, de competenta administrativa si de integritate. Schimbarea de astazi este o simpla rotatie de cadre, o cosmetizare care nu rezolva pe fond din problemele orasului. Inlocuirea primarului Stefanel Marin Dan, caruia ii recunoastem incompetenta in scurtul mandat detinut, nu are nici o legatura cu politicile publice asteptate de bucuresteni pentru redresarea administratiei orasului", a declarat Nicusor Dan, presedintele Grupului de initiativa al USB.

Nicusor Dan spune ca daca noul primar interimar si consilierii doresc cu adevarat o altfel de administratie fata de cea cunoscuta pana acum, atunci prima masura pe care trebuie sa o ia este sa dea curs cererii USB de auditare a activitatii Primariei in ultimii trei ani si sa justifice orice cheltuire a banilor publici.

Uniunea Salvati Bucurestiul a solicitat in luna septembrie atat publicarea pe site-ul primariei a tuturor contractelor de achizitii publice ale primariei din ultimii trei ani cat si auditarea acestor cheltuieli de catre o firma de audit cu reputatie solida. De asemenea, USB a cerut ANI verificarea averilor tuturor directorilor din primariile capitalei.

„Nici PNL nici PSD nu au vrut sa-si asume responsabilitatea administrarii dezastruoase din ultimii trei ani, dupa arestarea lui Oprescu, pentru a-l gasi acum pe Stefanel Marin Dan tap ispasitor. Este un joc al acestor partide pe care nu il mai putem accepta si o atitudine iresponsabila fata de bucuresteni”, a declarat Nicusor Dan.