PNL Bucuresti a anuntat oficial marti ca a decis sa demareze procesul de demitere a primarului general interimar Stefanel Dan Marin, iar consilierii generali ai PNL vor initia in cadrul sedintei de marti a CGMB un proiect de hotarare in acest sens.

"Primarul UNPR trebuie sa plece imediat pentru ca nu este capabil sa administreze problemele grave ale Bucurestiului. Orice zi pe care o mai petrece in fruntea orasului inseamna o intarziere in solutionarea problemelor existente", a declarat marti Marius Vintila, vicepresedintele PNL Bucuresti, citat de Agerpres.

El a sustinut ca Stefanel Dan Marin a refuzat sa aplice masurile pe care si le-a asumat prin Acordul pentru Bucuresteni si refuza sa ia masuri concrete si urgente ce se impun pentru rezolvarea problemelor Bucurestiului.

Printre problemele enumerate de liderul PNL Bucuresti se numara intarzierea nejustificata a adoptarii bugetului RADET fapt ce creste riscul ca in aceasta iarna regia sa nu poata asigura furnizarea apei calde si caldurii bucurestenilor.

"Stefanel Dan Marin nu a propus si nu a luat nicio masura concreta privind RATB. El refuza in continuare sa reglementeze regimul gratuitatilor transportului public. Din acest motiv, RATB inregistreaza zilnic penalitati de 1,2 milioane de lei catre ANAF deoarece municipalitatea nu plateste catre regie contravaloarea gratuitatilor oferite diverselor categorii de beneficiari in baza unui contract", a mai aratat vicepresedintele PNL.

O alta problema semnalata de PNL Bucuresti este cea privind refuzarea de catre Stefanel Dan Marin a publicarii contractelor de achizitii publice precum si nepunerea in aplicare a punctului din Acordul pentru Bucuresteni privind auditul la nivelul primariei.