Partidul National Liberal ii solicita lui Stefanel Dan Marin demisia din functia de primar general interimar al Capitalei, potrivit Agerpres. Vicepresedintele organizatiei PNL Bucuresti, Richard Radu, a declarat vineri ca primarul interimar "tergiverseaza rezolvarea problemei RADET, iar masurile pe care le ia impreuna cu cabinetul sau sunt insuficiente, intarziate, defectuoase si paguboase atat pentru RADET, cat si pentru bucuresteni".

"In lipsa unor masuri ferme pe care starea de fapt o impune, in absenta unei viziuni clare si a unei lipse de implicare, PNL ii solicita public demisia din functia de primar general al municipiului Bucuresti pe care o detine intr-o perioada de interimat in momentul de fata", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele organizatiei PNL Bucuresti, Richard Radu, consilier in CGMB, citat de Agerpres.

"Alaturi de PNL, pe 19 septembrie, si-a asumat acordul pentru bucuresteni, prin care intreg spectrul politic din CGMB s-a angajat ca vom urma o lista, niste pasi, un acord, astfel incat pana la alegerile locale din 2016 totul sa functioneze normal in Bucuresti si aici vorbim, pe langa transparentizare, chestiuni legate de vot electronic si asa mai departe, de chestiunea RADET, termia in general. (...) Primarul interimar s-a dezis de acest acord, tergiverseaza rezolvarea problemei RADET, masurile pe care le ia impreuna cu cabinetul sau sunt insuficiente, intarziate, defectuoase si paguboase atat pentru RADET, cat si pentru bucuresteni", a afirmat Richard Radu.

El spune ca, dincolo de orice disputa politica, de orice cifra, realitatea este ca peste 1,2 milioane de locuitori ai Bucurestiului au nevoie de serviciul de incalzire.

"Ceea ce s-a intamplat nu in ultimul an, ci doar in ultimele 24 de luni este de-a dreptul strigator la cer. Am avut un primar general in persoana lui Sorin Oprescu care a fost total dezinteresat in a rezolva, rectifica, imbunatati si a acorda sume de bani pentru investitii in ceea ce priveste RADET. Ceea ce s-a intamplat ne-a adus astazi intr-o situatie ca, de la saptamana la saptamana, sa avem probleme cu furnizorii, cu ELCEN, iar RADET sa fie intr-o imposibilitate de a-si plati angajamentele. Ceea ce s-a intamplat pana acum doua luni, cand primar general era Sorin Oprescu, astazi continua. Nu avem actiune, nu avem viziune din partea executivului, iar noi, reprezentanti ai cetatenilor in CGMB, suntem chemati cu intarziere si nu pentru a rezolva problema, ci pentru a petici, carpi un sistem pagubos pentru bucuresteni", a adaugat Richard Radu.