Cetatenii din Prelungirea Ghencea ies din nou in strada in aceasta sambata, de aceasta data pentru a atrage atentia asupra construirii unui bloc de 10 etaje in imediata apropiere a unei benzinarii dotate cu butelie GPL, in Prel. Ghencea nr. 38 - 40, sector 6. Cetatenii spun ca au solicitat Inspectoratului de Stat in Constructii sa verifice santierul, iar reprezentatii institutiei au constatat ca imobilul nu respecta distantele minime de siguranta de minim 40 m fata de benzinarie.

Bloc Prelungirea Ghencea - benzinarieFoto: Hotnews

"Primaria sectorului 6 sustine ca a emis autorizatia de construire avand toate avizele necesare dar, dupa reclamatia cetatenilor, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a verificat santierul si a comunicat ca imobilul nu respecta distantele minime de siguranta de minim 40 m fata de instalatia de distributie GPL si de minim 12 m fata de gurile de descarcare din incinta benzinariei. Pe langa sesizarile trimise la Primaria sectorului 6 si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, cetatenii din Grupul de Initiativa Prelungirea Ghencea au trimis reclamatii si la Inspectoratul de Stat in Constructii dar si la Prefectul Capitalei, au depus cereri de acces la informatii publice si au mers in audiente la toate aceste institutii publice", se arata in comunicatul grupului de initiativa civica Prelungirea Ghencea.

Cetatenii sunt nemultumiti de faptul ca autoritatile sesizate nu a luat vreo masura concreta pentru oprirea lucrarilor si cer oprirea lucrarilor, verificarea legalitatii emiterii avizului de securitate la incendiu si a autorizatiei de construire, precum si tragerea la raspundere a persoanelor care se fac vinovate de incalcarea legilor privind protectia si apararea impotriva incendiilor.

Acesta este cel de-al saselea protest al cetatenilor din Prelungirea Ghencea. in ultimii doi ani, acestia au iesit in strada pentru a cere largirea strazii principale la 4 benzi, cu trotuare si piste pentru biciclete, pasaj suprateran peste soseaua de Centura la Domnesti dar si un parc public in zona. Deocamdata, niciuna dintre problemele semnalate de cetateni nu a fost rezolvata de autoritati.