Circulatia rutiera va fi restrictionata, marti, intre orele 10,30 si 11,30, pe Calea Victoriei, intre bd. Regina Elisabeta si Splaiul Independentei, mentinandu-se libera intersectia str. Doamnei cu Calea Victoriei. Masurile au fost luate pentru a se permite desfasurarea ceremonialului 'Intoarcerii Inimii Reginei Maria', care va avea loc in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei, potrivit Agerpres.

Intrarea va fi libera pe Calea Victoriei, pe segmentul cuprins intre muzeu si Splaiul Independentei. Ceremonia va dura 15 minute iar publicul va avea acces in perimetru incepand cu ora 10,00.

La eveniment vor lua parte principesa Margareta, principele Radu, precum si principesa Maria. Alaturi de Familia Regala, se vor afla arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, nepoata reginei Maria si fiica principesei Ileana, sotul ei, baronul Hanns Ulrich von Holzhausen, precum si fiul ei, baronul Johannes von Holzhausen.

Inima Reginei va fi purtata de la muzeu pana pe Splaiul Independentei de soldati ai Regimentului de Garda ''Mihai Viteazul" si va fi escortata de jandarmi calare. Familia Regala va fi prezenta pe tot parcursul procesiunii.

Cutia in care se va afla Inima Reginei va fi acoperita cu stindardul Romaniei si Marii Britanii.

Ulterior, convoiul regal va pleca la Sinaia, unde Inima Reginei Maria va fi asezata in locul unde a batut pentru ultima oara - Camera de Aur a Castelului Pelisor. Ceremonia nu va avea caracter public, urmand sa aiba loc in prezenta Familiei Regale si a reprezentantilor Guvernului, Bisericii si Armatei. Inima Reginei a fost inmormantata din ordinul ei la Balcic, resedinta sa de pe malul Marii Negre.

Dupa pierderea Cadrilaterului (1940), inima a fost adusa langa Castelul Bran, a doua resedinta a Reginei. Caseta a fost trecuta in Tezaurul Istoric al Romaniei, fiind pastrata ulterior la Muzeul National de Istorie a Romaniei.