Reprezentantii autoritatilor iesene au anuntat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Primaria Iasi, ca luni vor fi demarate ample controale in locatiile unde sunt cluburi, restaurante si baruri.

In urma unei intalniri a reprezentantilor Primariei Iasi cu reprezentantii Inspectoratului Situatii de Urgenta, Inspectoratului Judetean de Jandarmerie, Directiei de Sanatate de Publica, Directiei Sanitar Veterinare, Oficiului de Protectia Consumatorului, s-a decis demararea unor ample controale in cluburile si barurile din oras, transmite Agerpres.

"Am avut o intalnire pentru a se stabili un plan de masuri care sa previna asemenea evenimente si la Iasi. De maine vom face o inventariere a tuturor locatiilor din municipiul Iasi, astfel incat timp de o saptamana toate institutiile sa poata stabili daca se functioneaza in temeiul legii. Va fi adus la cunostinta publica la sfarsitul acestei saptamani. Toate societatile comerciale care nu indeplinesc conditiile legii vor fi catalogate a fi cu risc si se vor adopta masurile care se impun", a declarat Mihai Chirica, viceprimarul cu atributii de primar.

Prefectul de Suceava: Controale drastice in cluburile si restaurantele din judet

Si in judetul Suceava se vor efectua controale drastice in cluburi si restaurante, a declarat presei, duminica, prefectul Constantin Harasim, dupa ce a purtat discutii cu seful ISU Suceava, gen. Ion Burlui, si primarul Sucevei, Ion Lungu, in contextul tragediei de la clubul Colectiv din Bucuresti, unde au murit 29 persoane, iar alte peste 150 au fost ranite, scrie Agerpres.

Potrivit prefectului, ISU Suceava efectueaza deja astfel de controale de cateva zile, demarate inainte de producerea tragediei de la Bucuresti, dar le va intensifica, iar primarul va constitui o comisie de control care sa faca verificari in cluburile si restaurantele de pe raza municipiului, urmand ca acelea care nu corespund normelor in vigoare sa fie inchise, daca nu remediaza neregulile.

Prefectul a spus ca va solicita si conducerii IPJ Suceava sa deruleze astfel de controale si verificari in limita competentelor pe care le are aceasta institutie.