Autoritatile locale vor sa construiasca blocuri ANL pe amplasamentul Unitatii Militare de la gara Targoviste, unde, in 1989, au fost impuscati sotii Ceausescu, anunta Agerpres.

Unitatea militara a fost desfiintata in urma cu cativa ani, iar terenul de 26 de hectare este in administrarea Consiliului Judetean Dambovita. Acolo ar urma sa se construiasca un stadion, un cartier de locuinte, un parc, precum si un sediu RAR, in timp ce cladirea unde a fost tinut Ceausescu in 1989 si locul unde a fost impuscat raman cu destinatia de muzeu.

Consilierii judeteni damboviteni au aprobat, in sedinta de joi, transmiterea unei parti din acest teren al fostei unitati militare in administrarea Consiliului Local Targoviste.

''Terenul va fi destinat construirii de locuinte prin Agentia Nationala pentru Locuinte si pentru realizarea utilitatilor, dotarilor tehnico - edilitare si a altor investitii conexe ce cad in sarcina unitatilor administrativ - teritoriale, in conditiile legii'', se arata in hotararea consiliului judetean.

''O parte din aceste locuinte vor fi acordate medicilor specialisti pe care dorim sa ii atragem la Spitalul Judetean Targoviste'', a precizat presedintele CJ Dambovita, Adrian Tutuianu.