RADET are din nou conturile poprite 100%. Conducerea Regiei spune ca nu poate face reparatiile necesare pentru iarna

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 22 octombrie 2015, 16:37 Actualitate | Administratie Locala


RADET Bucuresti a solicitat din nou, in 21 octombrie 2015, societatii Electrocentrale Bucuresti SA,  diminuarea popririi de 100% pusa pe conturile regiei, intrucat banii de care a dispus RADET in ultima luna (octombrie) au asigurat doar plata drepturilor de personal si a combustibilului auto, se arata intr-un comunicat al RADET. Reprezentantii Regiei spun ca daca nu se ridica poprirea nu vor avea bani pentru a termina reparatiile necesare pregatirii sistemului de termoficare pentru iarna, existand riscul ca anumite zone din oras sa nu beneficieze de caldura. Regia a solicitat si Primariei Municipiului Bucuresti banii necesari realizarii investitiilor in sistemul de transport si distributie a energie termice, din cauza avariilor regia avand pierderi de circa 300 milioane lei doar in primele 9 luni ale anului.

Urgenta o reprezinta inceperea ultimelor 10 lucrari pentru solutionarea avariilor majore care pun in pericol continuitatea furnizarii agentului termic catre consumatori in sezonul rece si care, din cauza complexitatii lor trebuie sa fie efectuate de catre firme specializate.


"Remedierea avariilor majore si scaderea numarului de incidente in retea sunt prioritare atat  pentru buna functionare a sistemului de termoficare, cat si pentru diminuarea pierderilor economice pe care regia le are. In acest sens, este foarte important de aratat ca exista o legatura directa intre cresterea numarului de avarii  si cantitatea de apa de adaos necesara functionarii acestui sistem. Avem urgenta nevoie de investitii majore pentru inlocuirea conductelor vechi pe care noi le folosim si care, in fapt, apartin Primariei Municipiului Bucuresti", a declarat Valentin Vitalariu, directorul general RADET Bucuresti.

 

Pierderile din sistemul de termoficare administrat de RADET sunt cauzate de vechimea conductelor de transport - 81% din retele fiind mai vechi de 20 de ani.  In primele 9 luni ale anului 2015, s-a intervenit pentru remedierea unui numar de 526 avarii primare. Volumul de apa care a fost adaugat in sistem in urma avariilor a a fost de 7.125.463 metri cubi. Costul acestei cantitati este de 44.435.993,00 lei inclusiv TVA. La aceste costuri se adauga valoarea pierderilor de energie termica inregistrate de regie, in suma de 256.351.115 lei, inclusiv TVA, reprezentand 1.122.632, 90 Gcal, spun reprezentantii regiei.
 

In anul 2014, personalul de exploatare a intervenit pentru remedierea unui numar de 749 avarii primare. Cantitatea de apa de adaos consumata pentru functionarea sistemului a fost de 7.826.684 metri cubi. Valoarea cantitatii de apa de adaos a fost de 48.819.642,00 lei inclusiv TVA, la care se adauga valoarea pierderilor de energie termica, de 284.467.822,    00 lei inclusiv TVA, reprezentand 1.334.296,53 Gcal.

 

In anul 2013, echipele regiei autonome au intervenit pentru rezolvarea unui numar de 637 avarii primare. In acelasi an, cantitatea de apa de adaos consumata pentru functionarea sistemului a fost de 6.581.403 metri cubi, care au costat de 41.139.242,00 lei inclusiv TVA. La acestea se adauga valoarea pierderilor de energie termica inregistrate de regie, de 252.752.890, 00 de lei inclusiv TVA, reprezentand 1.215.347, 05 Gcal.

Pe 13 octombrie primarul interimar al Capitalei si directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, anuntau ca furnizorul de energie termica va reduce la 50% poprirea pe conturile RADET. Poprirea a fost ridicata insa doar in ziua de salariu, apoi a revenit la 100%.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1468 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  Hal de planificare! (Joi, 22 octombrie 2015, 16:53)

  SkyDan [utilizator]

  Aoileau o vinit iarna si n-avem caldura. She ni-e fashem bre tovarasi? Noah, ghini-i aist lucru?

  Suntem un popor de reactionari. Reactionam in fata faptului implinit, fara pic de viziune, planificare, responsabilitate.

  Pana nu vor fi alungate bandele de hotzi din fruntea tzarii si inlocuite numai cu profesionsiti, nu vom avea progres. Legi aspre pentru furat, confiscari largite, stigmat public, liste negre.
 • 0 (0 voturi)    
  RADET e o puscarie de institutie taraneasca (Vineri, 23 octombrie 2015, 7:43)

  podgorie ramona [anonim]

  E bine ca se suplimenteaza fondurile la RADET avand in vedere ca la anul sunt alegeri si ca viceprimarul Pieptea de la PNL a militat frenetic sa se suplimenteze fondurile de reparatii la RADET, stiut fiind ca din luna februarie 2015 C.A. al RADET apartine PNL care si-a numit oamenii in scaune. Asa ca e bine sa trimita firmele de la partid si inceapa treaba direct, sa se apuce de inlocuirea tevilor vechi pentru ca la anul sunt alegeri generale si locale si trebuie sa iasa bani de ciuguleala. Este stiut ca mulgerea bugetelor institutiilor de stat cu firmele de partid e o poveste transpartinica. Toate partidele se vor finanta asa pana cand nu se va da legea finantarii partidelor si a campaniilor electorale, ca sa declare sursele de finantare si banii pe care-i circula sa fie la vedere. Bucuresteni, incalziti-va si mai ales aveti grija sa nu va traga curentul! Cei care plimba gentile cu milioanele de euro se ingrijesc de sanatatea dvs.! Sursa: http://cetateanul.net/articol-principal/grupul-pnl-din-consiliul-general-vrea-sa-si-impuna-oamenii-consiliile-de-administratie-de-la-radet-si-ratb/
 • 0 (0 voturi)    
  Cine a furat apa calda ... (Sâmbătă, 24 octombrie 2015, 4:26)

  profilaxie eleonora [anonim]

  Fiti amabili, daca dupa anii '90 s-a descentralizat pana si industria fosta comunista care a fost taiata si vanduta la fier vechi, este clar ca tendinta naturala a lucrurilor in tara noastra este de descentralizare. In consecinta, RADET care este un mastodont energofag ce a ramas calibrat pe fostele sarcini necesare furnizarii energiei termice la fostele obiective industriale comuniste care nu mai sunt, avand in vedere si debransarile din motive economice, avand in vedere si tendinta naturala de incalzire globala si avand in vedere si directivele europene si mondiale de reducere a consumului de combustibili fosili si implicit a poluarii, este foarte clar de ce RADET care e un sistem centralizat arborescent cu mari pierderi de energie termica in reteaua de transport si distributie, ar trebuie ca descentralizat ca sistem, chiar daca mai este sustinut artificial de partidele care castiga vremelnic guvernarea sau alegerile locale si care au interes sa mulga banii din bugetul statului prin intermediul institutiilor de acest gen, cu contractele de reparatii, intretinere si investitii puse in opera cu firmele trimise de la partid carora le directioneaza aceste contracte oamenii partidelor numiti in Consiliile de Administratie si in conducerea acestor institutii de stat. Bucurestenilor si nu numai, le dorim sa se incalzeasca si foarte, foarte multa sanatate! In ce priveste problema banilor, in Romania ar trebui sa se dea oamenilor salarii la nivel european ca de aceea am aderat la UE inca din 2007, ca sa isi poata plati oamenii facturile si darile din salarii si sa nu mai astepte subventii si ajutoare, ca doar nu am ajuns o natie de milogi care asteapta sa le pice pomana in gat din galaxie. Pana atunci, asteptam provincia ...
 • 0 (0 voturi)    
  Cine a furat apa calda 2 (Duminică, 25 octombrie 2015, 19:30)

  condens vasile [anonim]

  Fiti amabili, daca dupa anii '90 s-a descentralizat pana si industria fosta comunista care a fost taiata si vanduta la fier vechi, este clar ca tendinta naturala a lucrurilor in tara noastra este de descentralizare. In consecinta, RADET care este un mastodont energofag ce distribuie energie termica in sistem centralizat care a ramas calibrat pe fostele sarcini necesare furnizarii energiei termice la fostele obiective industriale comuniste care nu mai exista, e destul de clar ca se de descentraliiza la un moment dat. Tinand cont si de debransarile numeroase din motive economice (lumea nu are bani), de tendinta naturala de incalzire globala si avand in vedere si directivele europene si mondiale de reducere a consumului de combustibili fosili si implicit a poluarii, este foarte clar de ce RADET care e un sistem centralizat arborescent cu mari pierderi de energie termica in reteaua de transport si distributie ar trebuie ca descentralizat ca sistem, chiar daca mai este sustinut artificial de partidele care castiga vremelnic guvernarea sau alegerile locale si care au interes sa mulga banii din bugetul statului prin intermediul institutiilor de acest gen. Mulgerea bugetului de stat prin intermediul institutiilor bugetare s-a tot dat la televizor, se face cu contractele de reparatii, intretinere si investitii puse in opera cu firmele trimise de la partid carora le directioneaza aceste contracte oamenii acelorasi partide numiti in Consiliile de Administratie si in conducerile acestor institutii de stat. Bucurestenilor si nu numai, le dorim sa se incalzeasca si foarte, foarte multa sanatate! In ce priveste problema banilor, in Romania ar trebui sa se dea oamenilor salarii la nivel european ca de aceea am aderat la UE inca din 2007, ca sa isi poata plati oamenii facturile si darile din salarii si sa nu mai astepte subventii si ajutoare, ca doar nu suntem o natie de milogi care asteapta sa le pice pomana in gat din galaxie. Pana atunci, asteptam provincia ... La ora asta PNL-u
 • +1 (1 vot)    
  RADET, institutie confiscata de clanuri familiale (Duminică, 25 octombrie 2015, 21:34)

  sarcopt diana [anonim]

  Pai managementul e facut la RADET de fosti muncitori instalatori sau electricieni care au facut seral subingineri la 40 de ani si care dupa aceea si-au dat seama ca sunt mari manageri. La asemenea salarii de cca. 70-80 milioane pe luna, se bat ca chiorii intre ei pe posturi, ca nu de competenta le arde lor. RADET e sat fara caini, pe langa ca e o institutie folosita de partide ca sa isi traga banii de la bugetul de stat prin oamenii lor numiti in consiliul de administratie si in conducere pe criterii politice si care sunt pusi sa directioneze si sa semneze contractile de reparatii si investitii cu firmele trimise de la partid. RADET trebuie descentralizat, pentru ca pierderile in reteaua de transport si distributie sunt de aprox. 25%, adica un sfert din energie se pierde pe traseu. Unde s-a mai pomenit asa ceva, sa-ti cada banii din buzunare cand mergi pe strada?! Exemple de directori distrusi (paraleli profesional) de la RADET: unul Untea Virgil, care e si parsiv. E celebru in institutie, e cu tot neamul in RADET, cu toate rudele. Sunt organizati pe clanuri. Verificati
 • 0 (0 voturi)    
  RADET manageriat de muncitori seralisti (Duminică, 25 octombrie 2015, 21:50)

  parastas ramona [anonim]

  Fiti amabili, la RADET managementul se face cu fosti muncitori instalatori si electricieni care au facut seral subingineri la 40 de ani si care s-au facut directori. Deci, cum ati vrea dvs. ca la RADET managementul sa fie altfel decat catastrofal?! Pe bune acum ...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by