Un bloc de trei etaje ar putea aparea pe strada General Budisteanu, in centrul Capitalei, potrivit unui proiect imobiliar prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Terenul se afla la intersectia cu Calea Grivita, iar in prezent este folosit ca spatiu de parcare. Strada General Budisteanu si Calea Grivitei sunt zone protejate unde se afla mai multe cladiri de patrimoniu si monumente istorice.

Budisteanu 7 - 4Foto: Hotnews

Potrivit proiectului prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism, terenul se afla pe strada General Budisteanu, nr. 7, si are o suprafata de 541 mp. Investitorul, Relax N Shop vrea sa construiasca o cladire de birouri cu parter comervial cu doua subsoluri, parter, doua etaje si al treilea retras. Indicatorii urbanistici ceruti sunt: POTmax.=80%, CUTmax.=2,5 mp, iar inaltimea maxima 18 metri.

Indicatorii urbanistici ai zonei protejate Calea Grivitei sunt: POTmax. admis = 80%; CUTmax. admis= 2,5. Proiectant este biroul de arhitectura Baukunst si Desenatura Atelier de Proiectare.

Ramane de vazut daca Primaria Capitalei va aviza proiectul, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti il va aproba.

FOTOGALERIE Simulare cum va arata blocul de trei etaje