ELCEN a ridicat poprirea de suta la suta de pe conturile RADET astfel incat regia sa poata finaliza reparatiile necesare la retea pentru a putea furniza caldura la parametri normali in aceasta iarna, a anuntat primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin.

Acesta spune ca, din cauza datoriilor pe care RADET le care catre ELCEN, agentul termic nu a avut temperatura potrivita, dupa ce furnizorii de gaze au redus presiunea.

Problema este rezolvata cel putin deocamdata, insa primarul interimar al capitalei spune ca guvernul trebuie sa dea de urgenta catre ELCEN un ajutor de incalzire de 300 de milioane de lei.

"Asteptam din partea guvernului ajutorul de incalzire aprobat an de an, este vorba de suma de 300 de milioane de lei. Se va discuta despre alocarea acestei sume in zilele urmatoare. RADET mai are de executat zece lucrari de reparatii capitale, din cauza faptul ca de la 1 octombrie contul escrow al RADET a fost blocat de catre ELCEN nu s-au putut face aceste reparatii. Astazi am vorbit cu directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu, ca poprirea sa fie redusa 50% astfel incat sa putem executa reparatiile. Fara ajutorul guvernului, nu vom putea rezolva situatia cu datoriile pe care RADET le are catre ELCEN iar ELCEN mai departe catre furnizorii de gaze", a declarat primarul interimar al capitalei.

Directorul RADET, Valentin Vitalariu, spune ca furnizarea caldurii la parametrii optimi nu va fi afectata de cele 11 reparatii.

"RADET e capabila sa furnizeze agentul termic populatiei. Am luat masurile necesare sa nu avem probleme in niciun cartier. Cele 11 interventii nu le-am putut realiza in timpul verii din cauza ca nu am avut capacitate tehnica iar apoi ne-a fost pusa poprire pe conturi. Acum vom devia agentul termic din lcurile cu probleme, astfel incat sa nu fie afectata populatia", a declarat acesta.

Primarul general al Bucurestiului spune ca in aceasta iarna nu se va majora tariful la gigacalorie iar Consiliul General va aloca la rectificarea bugetara din aceasta luna circa 50 de milioane de lei pentru a fi acoperita majorarea tarifului de distributie, ceruta de RADET si aprobata de autoritatea de reglementare in domeniu.

"Am avut o discutie fructuoasa cu primarul general, am stabilit prioritatile si avem speranta ca vom beneficia de aceste sume care vor ajunge n principal in conturile furnizorilor de gaze fata de care avem datorii de 535 milioane lei, astfel incat sa nu ne fie taiate gazele sau redusa presiunea", a declarat directorul general al ELCEN.