Persoanele fizice dar si juridice din Baia Mare care au majorari sau penalitati de intarziere la plata taxelor si impozitelor locale vor fi scutite de achitarea acestora, a decis luni Consiliului Local. Contribuabilii vor avea parte de amnistie daca isi achita obligatiile fiscale restante pana la data de 30 decembrie, scrie emaramures.ro.

Potrivit hotararii de Consiliu Local, perioada in care amnistia fiscala locala va fi in vigoare este 15 octombrie - 30 decembrie. “Cei care isi platesc taxele si impozitele locale beneficiaza de scutirea la plata majorarilor si penalitatilor de intarziere aferente obligatiilor bugetare constand in impozite si taxe locale. Asadar, promovam acest proiect de hotarare, ii vom instiinta pe toti cetatenii municipiului Baia Mare aflati in aceasta situatie cu privire la aceasta oportunitate si sunt convins ca o vor folosi pentru a-si putea regla situatia legala si fiscala in raport cu municipiul Baia Mare. Cred ca fiecare dintre ei isi doreste sa fie bun contribuabil, respectiv bun cetatean al municipiului Baia Mare”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, pentru emaramures.ro.

De amnistia fiscala locala adoptata in municipiul Baia Mare ar putea beneficia aproximativ 48.000 de persoane fizice si 4.800 de persoane juridice.