Grupul Salvati Parcul Drumul Taberei organizeaza sambata, intre orele 11 si 13, la intrarea in Parcul Drumul Taberei din intersectia strazilor Brasov si Drumul Taberei, o actiune de protest pentru a atrage atentia autoritatilor si locuitorilor asupra dezastrului ecologic din Parcul Drumul Taberei, zeci de arbori uscandu-se in ultimele luni, dupa modernizarea spatiului verde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Grupul civic cere Garzii de Mediu si Primariei Sector 6 sa intervina pentru a rezolva aceasta situatie. De asemena, ii invita la o inventariere comuna a arborilor afectati.

Membrii grupului au constatat inca din luna august 2015 ca in parc exista aproximativ 120 de arbori uscati fara nici un motiv aparent. Arborii uscati pot fi vazuti mai ales langa locul de joaca dinspre Tricodava (spre gard) si langa locul de skating, dar parcul este plin de asemenea de copaci morti. HotNews.ro a prezentat situatia aici.

"Ca parinte ce locuieste in sectorul 6 constat ca locurile de joaca si spatiile verzi sunt desfiintate si concesionate unor afaceri, fara acordul comunitatii, ca pomii din parc dispar zilnic", spune Cristi Ionescu, membru in grupul civic Salvati Drumul Taberei

"Lipsa spatiilor de joaca, a spatiior mari din parc umbrite din abundenta, o simtim cu totii si ne-am dori sa se revina asupra disfunctionalitatilor actuale si prin masurile luate sa avem posibilitatea sa ne bucuram de un parc curat, igienic, umbrit de arbori si nu de betoane, fiare si sticla (ne referim la serele lasate in paragina), iar copiii nostri sa se bucure de mai multe spatii de joaca", spune Laura Simona, membru in grupul civic Salvati Drumul Taberei.

Fotografii: Facebook/Salvati Parcul Drumul Taberei