- Citeste aici o analiza HotNews.ro despre cauzele traficului haotic din Bucuresti din aceasta toamna
Intarzierile au fost cauzate de relocarea retelelor de utilitati care nu apareau initial pe planurile cadastrale ale municipalitatii. "La momentul in care a fost facut proiectul, pe planurile cadastrale nu aparea ca ar fi retele de utilitati acolo. Cand au inceput sa sape au gasit o retea de canal, mai multe linii de joasa tensiune, retea de gaze. Pentru relocarea lor, constructorul a cerut bani in plus fiindca nu erau prevazute in proiect. Consucerea primariei de atunci nu a vrut sa dea acesti bani si a vorbit cu detinatorii relelelor sa le reloce pe banii lor. Acest lucru s-a intamplat, dar a cauzat intarzieri foarte mari. Acum suntem pe ultima suta de metri cu aceste lucrari de relocare, se lucreaza pe anumite tronsoane, insa constructorul nu are front de lucru continu", a declarat Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei, pentru HotNews.ro.
Acesta spune ca in prezent s-a realizat doar 19% din lucrare, iar intarzierile sunt de circa un an, existand riscul ca municipalitatea sa dea inapoi cele 97 milioane de lei din fonduri europene accesate pentru realizarea lucrarii.
"Stadiul lucrarii este de 19%. Am facut un comandament la care am chemat constructorul si furnizorii de utilitati sa vedem cum se poate rezolva situatia. Potrivit graficului de executie de acum, lucrarea poate fi terminata abia la sfarsitul anului viitor. Insa, daca nu o terminam pana in iulie 2016, trebuie sa returnam banii din fonduri europene luati pentru lucrare. Din nefericire asta este ce ne-a lasat domnul Oprescu. Ne vom intalni saptamana viitopare din nou cu constructorul pentru a vedea daca putem finaliza lucrarea pana in iulie 2016", a mai spus Pieptea.
Lucrarile la pasaj au inceput in mai 2014 si aveau termen oficial de finalizare 31 decembrie 2015, iar fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat acum in arest, a promis in mai multe randuri ca termenul contractul va fi respectat. De cand au inceput sapaturile, traficul in zona a devenit de cosmar, si fiindca lucrarea nu va fi terminata la termen, agonia se prelungeste inca un an.
Pasajul rutier subteran de la Piata Sudului are ca scop fluidizarea circulatiei in intersectia Calea Vacaresti, Sos.Oltenitei, str. Nitu Vasile si pe inelul principal de circulatie al orasului. Pasajul are o lungime de circa 356 metri, si se realizeaza pe directia Calea Vacaresti-Str. Nitu Vasile. In plus, se vor construi patru pasaje pietonale care vor conecta statia de metrou cu cea de tramvai, iar trecerile de pietoni de la suprafata se vor desfiinta. Valoarea totala a proiectului este de 127.2 milioane de lei (aprox. 28,6 mil. euro), in proportie de 70% fiind realizat cu fonduri europene nerambursabile. Potrivit autoritatilor, dupa darea in folosinta, pasajul va reduce timpii de asteptare in trafic, in zona respectiva, cu aproximativ 74%. Acesta este cel mai mare proiect de infrastructura cu fonduri UE din Bucuresti, realizat prin Programul Operational Regional 2007-2013.
Primii indicatori tehnico-economici pentru Pasajul subteran rutier de la Piata Sudului au fost aprobati de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in 2008 (HCGMB 55/2008 ) si s-au alocat pentru construirea acestui pasaj 71.046.120 lei exclusiv TVA. Initial, Primaria vroia sa realizeze lucrarea cu bani din bugetul local.
Ulterior, Primaria Capitalei a cerut fonduri europene pentru realizarea proiectului, iar contractul de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 2 "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale’’, Domeniul Major de Investitie 2.1 ’’Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura", a fost semnat in octombrie 2012.
In data de 8 mai 2014, a fost semnat contractul de executie lucrari cu Asocierea Astaldi –Euroconstruct. Valoarea totala a proiectului este de 127.140.761,05 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 96.442.727, 19 lei, restul fiind contributia municipalitatii.
Lucrarile au inceput in mai 2014, iar autoritatile au promis ca le vor finaliza pana la sfarsitul anului 2015.
Dar, ce să vezi, Metrorex aparține de Ministerul Transporturilor, nu de Primăria Capitalei! Aberant.
Dar cum ar mai fi pus borduri peste borduri și alte șmecherii dacă se apucau de metrou?!
Bucurestenii sunt complicii mafiotului. Daca votam cu banditii numai de asa ceva o sa avem parte. Ca doar n-o sa imparta spaga cu noi.
Pacat, cand 3-4 milioane din populatia activa a tarii e peste hotare, democratia se face de catre si pentru pensionari. Putin praf in ochi si furaciune cat cuprinde, ca pensionarul se multumeste cu putin.
In mod normal linia ierarhica este urmatoare:
Autoritate < Politicieni < Populatie
Cetatenii sunt trasi la raspundere de catre autoritati ,care sunt numite de politicieni, care sunt alesi prin vot de catre majoritatea populatiei!
Deci vinovata in cele din urma iese societatea romaneasca.Pe Oprescu bucuresteni l-au votat (chiar de 2 ori) si il mai votau si a 3-a oara cu siguranta!
Ma intrebam intro zi de ce nu avem un campionat de fotbal spectaculos si performant.
Pentru ca fotbalisti buni,profesionisti pleaca in strainatate unde sunt platiti de 5-10 ori mai bine si au conditii de viata si de munca mult mai bune.In schimb aici raman doar cei la inceput de cariera si cei care nu dau randament.
Lucrul acesta se intampla in toate sectoarele societatii romanesti.
daca nu se face ceva pe termen lung, traficul va fi zilnic precum in zilele ploioase. Sigur ca in zilele ploioase nu se va mai circula deloc.
Solutia este numai si exclusiv legata de transportul in comun si biciclete.
Ma intriga faptul ca nu se iau in considerare, solutiile metroului suspendat ca in multe tari civilizate. ma gindesc ca e muult mai ieftin decit sa il bagi in subteran unde o statie costa miliarde.
Pe citiva piloni amplasati pe mijlocul arterei poate circula frumos un tren rapid.
Sa inteleg ca acum sirurile continue de masini stationate cu motorul pornit e mult mai bine. Claxoane si injuraturi.... Alea nu circula pe sub balcon?
In plus liniile ar fi amplasate ar pe mijlocul arterei. In Rotterdam asa este. Masina jos si metroul sus. eu nu as intelege cu ce ar fi mai rau un metrou supendat vs un tramvai actual care polueaza fonic cit 20 de trenuri noi.
lasa , noi facem pasaje cu sute de milioane de euro care sa duca masinile inca 300 m. Ele oricum nu se misca la capatul pasajului dar ce mai conteaza.
Sunt peste 5 ani. Este mai mult de un cliclu intreg de scoala. Ce folos sa faci un pasaj daca dureaza 5 ani sa il faci? Este deja depasit.
Berceniul este noul Drumul Taberei.
Dar lasa ca bucurestenii vor vota tot un pesedist sau politruc ca primar si va mai dura 5 ani haosul.
Intr-o tara civilizata astia n-ar avea dreptul sa intre in oras.
Mult succes cu aglomeratia
Dar unde ii duci ? Ca n-ai parcari.
http://rezulta.ro/sorin-oprescu-isi-continua-vacanta-la-bulau-instanta/
Asta e problema Dvs., ca umbla lumea pe strada, sau ca infrastructura bucuresteana e depasita de multi ani, iar administratiile centrale si locale n-au reusit, de 15 ani de cand au inceput sa miste fondurile europene mai sustinut in Romania, sa largeasca centura, sau sa faca o autostrada peste munti!
N-au reusit sa inaugureze decat 6 statii de metrou (sau cate or fi), sa blocheze santierul metroului Dr Taberei si sa nu faca parcari cumsecade in cartierele de-a lungul arterelor principale!
Si, da, noi suntem de vina ca I-am votat... Dar ma intreb si eu, pe cine era sa votam, din "panoplia" pusa la dispozitie de partide... (lasandu-l la o parte pe Nicusor Dan, care e nou pe firmament)
Daca faceau cate ceva din ce era de facut, nu mai blocau parintii aia traficul, ca-si duceau copii cu metroul, sau aveau unde parca, sa arunce copiii din masini!
Va inteleg ca veniti si Dvs cu frustrarea particulara la cea generala, e aceeasi situatie pe strada Icoanei, dimineata, la Scoala Centrala, dar totul dureaza intre 8 fara zece si 8 si zece. Plecati mai devreme, sau mai tarziu cu 20 de minute si v-ati rezolvat problema.
Asta denota incompetenta si frauda generalizate. Proiectantii sunt incapabili de documentare si proiectare eficienta, baza informationala este la nivelul sec. al XVIII-lea, licitatiile-s trucate, executantii nu au capacitate financiara si nu lucreaza daca nu pot fura din gros la situatiile de lucrari, beneficiarul(statul, admin. locale) sunt incapabili sa plateasca la timp, functionarii nu-si fac treaba daca nu au ciubucuri grase, totul costa cel putin triplu. Politicienii beneficiaza direct din "para'ndarat" intretinand si excluzand orice si pe oricine le-ar afecta interesele. Ticalosul acum arestat preventiv este exponentul de baza, dar nu este singur. Toate acestea pe buzunarul nervii si viata cetateanului inconstient si inapoiat.
Chiar crezi ca o sa grabeasca lucrarile articolele scrise de tine?
Daca n-ai alta alternativa de transport pana se normalizeaza traficul incearca sa gasesti niste muzica linistitoare, sa cauti ceva bun in jurul tau, sa dai prioritate in trafic altor masini.
Multa liniste sufleteasca aduc multumirile altor oameni.
Eu sper sa te linistesti pentru ca se simte si din pacate se poate si transmite starea unui om celor din jurul sau.
Mai mult de 6800 de oameni au citit articolul de ieri.
Incearca maine sa faci ziua mai frumoasa si linistita la 7000 de oameni publicand un articol despre ceva bun si pozitiv din tara asta, si poate te vei simti mai bine.
Daca te supara ce citesti pe Hotnews pana se normalizeaza traficul incearca sa gasesti niste muzica linistitoare, sa cauti ceva bun in jurul tau, sa ajuti o babuta sa treaca strada.
Ca multa liniste sufleteasca aduc multumirile altor oameni.
Si noi speram ca tu sa te linistesti pentru ca se simte si din pacate se poate si transmite starea unui om celor din jurul sau.
Uita de cei 6800 de oameni care au citit articolul ieri. Multi au dat si like sau share, deci le-a placut se pare. Or fi masochisti, mai stii?
Ce ai propune tu sa scrie jurnalista ca sa le faca ziua mai frumoasa si mai linistita celor 7000 de oameni? Ce subiect bun si pozitiv din tara asta sugerezi tu, ca sa fii fericit?
Si inca ceva: ii dai voie, totusi, sa ma informeze pe mine si pe ai mei si despre ilegalitati si coruptie? Sau te nelinisteste prea tare?