Mai multe semafoare din zone ultra-aglomerate din Bucuresti nu functioneaza, traficul e paralizat. Invitam cititorii HotNews.ro sa ne semnaleze situatii smilare

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:17 Actualitate | Administratie Locala


Centrul de management al traficului Bucuresti
Foto: Hotnews
Semafoarele de la intersectia Strada Brasov cu Prelungirea Ghencea, Vitan si Sos. Virtutii nu functioneaza de mai bine de o saptamana, dupa cum au sesizat mai multi cititori Hotnews.ro. La fiecare ploaie mai mare zeci de semafoare din Bucuresti "cad" si cel mai probabil semafoarele din cele trei intersectii au ramas asa de la ultima ploaie. HotNews.ro a scris marti ca sistemul de management al traficului care modifica timpii de semnaforizare in functie de intensitatea traficului nu functioneaza de circa patru luni, in acest timp Primaria Capitalei neluand nicio masura pentru remedierea situatiei. Pe fondul acestei situatii tensionate, sefa Administratiei Strazilor, Alina Roman, si-a dat demisia.

 • Invitam cititorii HotNews.ro sa ne semnaleze si alte situatii similare din Capitala


Potrivit informatiilor de pe site-ul de licitatii publice, la sfarsitul anului trecut, Administratia Strazilor Bucuresti, institutia din subordinea Primariei Capitalei care se ocupa de aceste probleme, a incheiat un contract de circa 57 milioane lei  fara TVA cu UTI GRUP pentru "service, mentenanta, reparatii si modernizari ale instalatiilor si echipamentelor pentru managementul traficului rutier in Municipiul Bucuresti". Contractul presupune servicii de intretinere a semafoarelor, instalare de semafoare, servicii de instalare de echipament de comunicatii, servicii de instalare de echipament video si servicii de instalare de echipament de procesare a informatiilor. Practic, ei trebuie sa se ocupe de intretinerea semafoarelor aflate in sistemul de management al traficului.

In 2014, Administratia Strazilor Bucuresti a incheiat prin negocire un contract in valoare de 4 milioane lei cu firma  CRISTALIN PROJECT MANAGEMENT pentru "Asigurarea continuitatii si a sigurantei in functionare a sistemelor de dirijare a traficuluiI aflate in intretinerea Administratiei Strazilor".

Potrivit informatiilor furnizate de Administratia Strazilor Bucuresti, pe raza Municipiului Bucuresti sunt montate 434 de instalatii de semaforizare, din care 40% sunt noi si 60% vechi.
 
In perioada 27 mai 2011- 6 mai 2014, ASB a incheiat cu firma UTI Grup un contract pentru lucrari de reparare/inlocuire/montare de noi semafoare in Capitala, platind pentru aceste servicii circa 16,5 milioane lei.

Defalcat, in 2013, ASB a platit pentru intretinerea si montarea de noi semafoare, catre UTI Grup, circa 6.8 milioane lei. In 2014, bugetul alocat si cheltuit pentru aceasta activitate a fost de  3.567.174,24 lei (cu TVA), din care 2.481.756,85 lei (cu TVA) lucrari pentru semafoare noi si 1.085.417,52 lei (cu TVA) lucrari de service.


Potrivit ASB, defectarea semafoarelor in zilele ploioase ori pe timp de iarna are mai multe cauze:

- infiltratiile de apa (de la ploaie sau ninsoare) in canalele care gazduiesc cablurile de electricitate;
- imbatrinirea sau putrezirea cablurilor care, de cele mai multe ori, din cauza infrastructurii vechi, zac in balti, pana cand apa se retrage;
- furtul capacelor de la gurile de vizitare, lasand cale libera suvoielor care invadeaza canalizarea;
- furturile de cabluri;
- sobolanii care distrug cablurile;
- in cazul semafoarele sparte, caderea picaturilor reci de apa pe becurile incandescente din interioriorul casetei, duce la arderea acestora.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7749 vizualizari

 • +11 (13 voturi)    
  sectorul 6 (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:38)

  Johanis [utilizator]

  calea virtutii cu spaliul unirii.

  fara semaforizare de cca o saptamana.
  intersectia vis a vis de Ford
  • +2 (4 voturi)    
   Cu o mentiune... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:26)

   be_real [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   Si politia este acolo in fiecare dimineata ca sa dirijeze traficul.
   Din punctul meu de vedere, acolo merge mai bine fara semafor, dimineata cu politia si seara fara.
   Mentionez ca fara semafor se merge mai bine atat dimineata pe directia Lujerului - Crangasi/Splaiul Unirii cat si seara pe directia Splaiul Unirii Lujerului.
   Imi puteti da minusuri dar este purul adevar. Este un nod de cosmar al Bucurestiului, fiind unul din motivele pentru care Maniu/Uverturii sunt paralizate.
  • +1 (1 vot)    
   scuze de spam... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:29)

   be_real [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   Cei care circula pe zona respectiva mai bine ar intreba la primarie cand e gata podul de la Ciurel care sa faca legatura intre Splai si Strada Dambovitei, desigur, si cu arterele de urcare/coborare aferente.
 • +8 (8 voturi)    
  Intersectia Caii 13 Sept cu Bd Libertatii (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:42)

  alex [anonim]

  In fiecare dimineata, e o coada imensa la semaforul intersectiei dintre Calea 13 Sept cu Bd Libertatii-Sediul SRI, pe sensul de mers ROND COSBUC-POD IZVOR.
  Desi pe celalalt sens, culorile sunt bine dimensionate temporal, iar traficul este net inferior, pe sensul ROND COSBUC-POD IZVOR, cel mai aglomerat, mai ales intre 7,30-9,00, se ajunge la cozi care depasesc Rondul Cosbuc, blocand total si linia de tramvai.
  Daca tot nu se poate redimensiona semaforul (?), macar sa se ia o masura temporara, intre orele de trafic maxim (agent de circulatie).
  Cu stima,
  A. Turcea
 • +4 (4 voturi)    
  Waze (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:46)

  Andrei [anonim]

  Sa inteleg ca alesii poporului nu stiu sa-si instaleze Waze pe mobil?

  In loc sa foloseasca un sistem facut de UTI (care stim cat de bine se pricepe -- stiti ce DUREROS DE INCET merg automatele de plata a parcarii din aeroportul Otopeni, nu?), mai bine s-ar uita pe traficul raportat pe Waze.

  Sincer, s-ar putea ca 20M EUR sa nu fie asa de mult pentru un sistem bine facut de monitorizare a traficului. Insa e mult pentru unul care nu functioneaza deloc.
  • 0 (0 voturi)    
   sobolanii si picaturile de apa! (Joi, 8 octombrie 2015, 15:24)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   Chiar daca ar fi costat nu 20, ci doua sute de milioane de Euro, bietul sistem nu are cum sa functioneze cand sobolanii rod firele (chiar si cablurile de fibra optica) iar picaturile de apa distrug becurile semafoarelor!
 • +3 (3 voturi)    
  Intersecite Virtutii cu Splaiul Independentei (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:48)

  mihai [anonim]

  Semafor defect de aproximativ o saptamana. Cozi pana aproape de Lujerului.
 • +5 (5 voturi)    
  Piata Montreal (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:49)

  alex123 [utilizator]

  Semaforizarea in Piata Montreal e neschimbata de 20 de ani. Fluxul de masini e foarte mare dimineata spre Piata Presei, mai ales acum ca s-a deschis si pasajul rutier, si nu mai sunt cozi la semaforul de la Piata Presei. Insa, in Piata Montreal se vine pe o singura banda, iar semaforul e rosu foarte mult timp, fara niciun rost. Foarte multi trec pe rosu, chiar si tramvaiele liniei 41 trec pe rosu pentru ca se plictisesc sa astepte. Ar trebui umblat la timpii semaforului, ideal ar fi ceva flexibil macar in functie de perioada din zi, daca tot s-au platit atatea milioane pe un astfel de sistem "integrat".
  • 0 (0 voturi)    
   Buna dimineata!!! (Joi, 8 octombrie 2015, 15:26)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui alex123

   Mie nu mi s-a inamplat niciodata ca vatmanul sa treaca pe rosu!
   Confirm blocajul de acolo, ori de cate ori folosesc pe 41 ca sa ajung la Piata Presei, sigur ca da, simt ca intrarea in Piata Montreal asteapta o gramada, daca primdem "doar' doua stopuri, este excelent!
 • +5 (5 voturi)    
  !!!!! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:51)

  cetatean [anonim]

  Invit un parlamentar dimineata in intersectia nerva traian cu bulevardul unirii. daca face cei 100 de metri in mai putin de 10-15 min ii dau salariu meu ridicol de mic pe o luna
  • +4 (4 voturi)    
   Nerealizabil (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:05)

   MihaiMese [utilizator] i-a raspuns lui cetatean

   Problema e că parlamentarul vine cu escortă de poliție, care îi eliberează intersecția din timp. Apoi același parlamentar va declara că se circulă bine.
  • +4 (4 voturi)    
   parmalentari (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:07)

   termopan [utilizator] i-a raspuns lui cetatean

   Parlamenarii merg cu girofaruri si coloana oficiala, nu stau ca puimea in trafic.

   Nu poti pune semnul egal intre tine si un demnitar, platit de tine. :)
 • +5 (5 voturi)    
  Sector 3 (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:55)

  Paul [anonim]

  Calea Vitan cu Calea Dudesti, fără semafor de vreo 5 zile.
 • +4 (4 voturi)    
  Pentru cei interesati (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:56)

  Ozzy [anonim]

  De ce nu folositi aplicatia "Waze" care va da in timp real toate problemele din trafic? Acolo sunt mii de utilizatori care raporteaza in timp real orice problema din trafic, mult mai eficient, zic eu.
 • +6 (6 voturi)    
  Stefan cel Mare cu Spitalul Floreasca (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:59)

  misu [anonim]

  ... si cu Iancu de Hunedoara sunt blocate in fiecare dimineata din cauza necorelarii dintre ele.
  Ele trebuie sa fie toate pe verde pt inainte si sa se inchida in cascada din spate in fata.
  E haos pe Stefan cel Mare de dimineata, jungla la propriu. Trece cine e mai tare in spoiler !
 • +2 (2 voturi)    
  de pe FB (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:05)

  Aramis [utilizator]

  Semafoarele de la Podul Ciurel/Lacul Morii, care gestionează o intersecție mereu aglomerată pe una dintre cele mai traficate artere, sunt oprite de vreo săptămână. Să menționez și haosul generat?
 • +2 (2 voturi)    
  Prelungirea Ghencea + Valea Oltului (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:09)

  lambda [utilizator]

  nici nu mai stiu cand au functionat ultima data... probabil acum jumatate de an?
 • +2 (2 voturi)    
  Doamna Ghica (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:11)

  Mitel [anonim]

  In intersectia din Doamna Ghica e vesnic blocaj, nimeni nu face nimic, se consuma carburant pe zi in intersectia aia pe putin o cinsterna...poluare la maxim.
 • +1 (1 vot)    
  Semafor defect (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:12)

  ion [anonim]

  Nici in piata Drobanti nu functionau azi dimineata
 • +4 (4 voturi)    
  Mai sa fie.... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:26)

  Alex [anonim]

  1. Materiale de foarte proasta calitate folosite pentru acest sistem. Profituri maxime pt firma care face lucrarile.
  2. Daca exista contract de mentenanta, si ma gandesc ca obligatoriu exista, atunci sanctionata firma care trebuie sa asigure aceasta mentenanta, si eventual reziliat, respectiv incheiat cu o alta firma. Daca o exista alta cu acelasi obiect de activitate.
  2. Curios cum se aduna aceste probleme de cand puiutul este la mititica.
  Stima.
  • 0 (0 voturi)    
   Raspunsuri (Joi, 8 octombrie 2015, 15:32)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   3. Nu este nimic curios, evident ca trebuie sa ni se demonstreaza ca "daca oprescu nu e, atunci nimic nu e!" pentru ca populatia Capitalei, exasperata, sa incepa sa strige "FREE Sorinel!"

   2. Contract de mentenata a existat, dar e expirat, si NU s-a incheiat un contract nou, asa ca Nu ere cine sa repare cablul taiat de Dorel. Eu ii invideiez pe cei de la Dispeceratul de trafic, care de multe luni vin la servici si nu fac absolut nimic, sistemul de management nefiind functional ...
 • +3 (3 voturi)    
  Bd. Uverturii cu Sos. Virtutii (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:29)

  lambda [utilizator]

  E un scenariu horror de ani de zile: cand e verde pentru cei care ies din pasaj, directia Crangasi, nu au unde avansa. Coloana se misca putin, dar pana se face rosu abia apuca sa mai intre 2-3 masini. Apoi e verde pentru cei de pe Uverturii: intre timp coloana se misca si se umple din nou rapid. Asta pe la 7:30. Pe la 8 deja cei care vin de sub pasaj nu mai au rabdare cu semaforul si culorile lui, asa ca intra in intersectie cand pot, tinand aproape de cel din fata. Si asa se face coada pana la Plaza Romania, pe Uverturii fiind in fapt coada pana in sat Rosu In putinele zile cand apare cate un politist se simte diferenta, pentru ca ii descurajeaza pe cei care vin dispre Crangas-Orsova sa faca "U turn" (interzis in intersectie de altfel).
  • +1 (1 vot)    
   stai linistit (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:51)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui lambda

   Eu vin de pe Uverturii si acolo coloana incepe de la intersectia cu Dezrobirii. Verdele nostru dureaza maxim 10 secunde in ora de varf, urmat de 50 secunde de rosu. Presupun ca in cele 50 secunde de rosu verdele e al vostru.
 • +1 (1 vot)    
  TRAIASCA UTI! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:48)

  schroedinger [utilizator]

  si gasca de infractori securisti care demoleaza romania de 25 de ani!
  si nu vor inceta pana nu se va alege praful!
 • +1 (1 vot)    
  La Sibiu (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:10)

  Dani [anonim]

  La Sibiu se circula bine, cu sau fara semafoare.
  • +1 (1 vot)    
   pai da! (Joi, 8 octombrie 2015, 7:22)

   schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui Dani

   cand ai vreo 3-4 masini nu e problema!
 • -1 (3 voturi)    
  De cand e doctorul plecat (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:11)

  mircea [anonim]

  .. nimic nu mai merge cum trebuie in capitala.
  FREE Doctoru'
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:14)

  [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  UTI (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:17)

  alex [anonim]

  pana nu-i ia si pe hotii de la UTI pe la DNA n-o sa se rezolve.
  sunt in BUcuresti zeci daca nu sute de fime care fac sudura de fibra optica. asa ca sa nu ne abureasca ca n-avem contract domne.
  nu se vrea. asta fiind o alta poveste.
  eu pos sa pariez ca daca sunau la cateva firme se facea treaba si pe gratis. cateva suduri si vreo bucatica de fibra nu era o tragedie pentru nimeni. si credeti-ma ca stiu ce spun. sa nu se trezeasca vreunii ca e scump domne e fix nimica, pentru o firma care asta face toata ziua sunt cateva ore de munca si atat. dar tre sa faca UTI domne ca asa trebuie. ca trebuie sa coste reparatia 10000 de euro nu 100 cat face de fapt.
 • +4 (4 voturi)    
  Functioneaza vreun semafor in Buc? (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:36)

  Doctor Haos [anonim]

  Intrebarea mea este daca functioneaza vreun semafor corespunzator in Bucuresti?
  Haosul din trafic provine din:
  - semafoare corelate doar in contractele de ahizitii!! Doamna Laura sa trimita pe cineva sa le consulte putin acele contracte!
  - auto parcate pe spatiu carosabil nu in locuri de parcare (Bd. Iuliu Maniu> din 4 benzi se circula pe 2 cel mult 3)!
  - politia rutiera ZERO implicare in fluidizare si solutii!! Stau doar dupa boschetzi sa mai arda o amenda sau incurca circulatia intr-o intersectie prin care trece PRINTUL GERMAN.
 • +3 (3 voturi)    
  semafoare inteligente my ass (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:39)

  Stefan [anonim]

  Chiar mă întrebam când va lua cineva la purecat povestea cu "semafoarele inteligente", că le-a tot lăudat Oprescu, după care nu s-a mai auzit nimic de ele.

  Între timp, Ștefan cel Mare cu Dorobanți, oricum o intersecție legendară - pe sensul spre Obor la intersecția cu Floreasca se pune roșu înainte de cea cu Dorobanți, deci când e aglomerat, bucata de stradă dintre cele două intersecții se umple instant; sunt sincronizate la fix să blocheze intersecția.

  De asemenea, printre marile optimizări "edilice": o trecere de pietoni a fost desființată la intersecția cu Floreasca, că deh, nu e zonă rezidențială, important e să treacă mașinile repede; semafoarele de pietoni de la Dorobanți-Ștefan sunt făcute pentru sprinteri, dacă-ți ia mai mult de 10 secunde să traversezi, ghinion.
  • 0 (0 voturi)    
   multumesc! (Joi, 8 octombrie 2015, 15:35)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Stefan

   Si la intersectai Mihalache cu Turda verdele pentru pietoni dureaza putin, eram ingrijoarat ca durata ar fi aceeasi dar am inceput eu sa imbatranesc si nu mai reusesc sa traversez daca merg in pas normal ...
 • +2 (2 voturi)    
  Semafoare care nu functioneaza (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:41)

  Tase [anonim]

  Intersectia Soseaua Orhideelor cu Bulevardul Regiei.
  Nu functioneaza de doua saptamani.
 • +4 (4 voturi)    
  Capitala europeana (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:58)

  itanium [anonim]

  Sunt curios de ce in ziua alegerilor nu va aduceti aminte de toate aceste probleme?!
  • +2 (4 voturi)    
   Pentru ciorba (Miercuri, 7 octombrie 2015, 22:00)

   termopan [utilizator] i-a raspuns lui itanium

   Amice in S3 l-au ales pe primarul amator de fetite pentru o strachina de ciorba, te mira ca suntem unde suntem?

   Sa nu mai spun de colegii mei de serviciu 'resemnati' si care nu se deranjeaza in vreun fel si chip sa voteze pentru ca 'nu are rost' si ca 'toti sunt la fel'.

   Eu pariez pe marinarul betiv, chioru, care 'ne-a nenorocit pe toti', desi mie personal mi-a fost tare bine ca a existat.
   • 0 (0 voturi)    
    PARDON! (Joi, 8 octombrie 2015, 15:54)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui termopan

    Nu pentru o strachina l-am vita, ci pentru ca ne apara de nemernicii de arbori, pe care ii elimina cu succes, ne pune peste tot frumoase borduri inalte, de culoare roz-pedesere, pe Bulevardul unirii a facut o minunatie de pergola violeta, si un unicorn cu puza, la Piata Unrii a ridicat un superb zid, iar locurile de joaca pentru copii sunt imprejumuite de garduri ca de inchisoare, de peste 2 m inaltime!
    Mai mult, vizavia de saormeria Dristor (Calea Dudesti intersectia cu Mihai Bravu, in locul unei prapdaite scoli vechi de peste o suta de ani, ridica o noua si mandra cladire pentru Primarie!
    Cum sa nu il iubim si sa nu-l votam iarasi si iarasi?
 • +1 (1 vot)    
  Prelungirea Ghencea - Brasov (Joi, 8 octombrie 2015, 9:07)

  io [anonim]

  Se circula mai bine fara semafor in intersectia Prelungirea Ghencea - Brasov. Transmiteti daca puteti sa-l lase asa!!! Din prostia si incompetenta lor a iesit un bine facut locuitorilor din zona.

  Fara semafor la Prelungirea Ghencea - Brasov!!! E mai bine asa!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by