VIDEO Bucurestiul, paralizat de traficul de cosmar. Motivele ambuteiajelor care consuma banii si timpul calatorilor: nesimtirea Primariei, semafoarele nu mai sunt inteligente, lucrarile facute fara cap

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 7 octombrie 2015, 11:43 Actualitate | Administratie Locala


Trafic sufocant in Bucuresti
Foto: Hotnews
In ultimele saptamani, de la inceperea scolii, traficul din Bucuresti a devenit de cosmar, strazile fiind mult mai aglomerate decat in primavara sau anul trecut. Soferii si calatorii RATB stau blocati cu orele in trafic in fiecare zi. Una dintre principalele cauze ale aglomeratiei este faptul ca sistemul de management al traficului nu mai functioneaza de circa 4 luni, fiind defecte mai multe cabluri, iar Primaria Capitalei nu a comandat nici macar o expertiza pentru a vedea de ce s-a stricat. Se adauga marile lucrari de infrastructura care au intarzieri foarte mari, dar si lucrarile la reteaua de gaze care au inceput pe marile bulevarde exact in septembrie (Mosilor, Carol) cand s-a aglomerat orasul. In plus, o banda de pe marile bulevarde este constant blocata din cauza masinilor parcate neregulamentar, iar primariile nu le mai pot ridica. Toate ingredientele duc la aparitia unui trafic de cosmar.

"Au inceput scolile, gradinitele, facultatile. Sunt mai multe masini. Ne afecteaza si faptul ca managementul traficului nu mai functioneaza. Noi aveam acolo un om care se uita pe camere si ne transmitea informatii despre zonele unde erau blocaje ca sa puteam interveni. Acum, prin statie, este mai greu. O alta problema sunt lucrarile de infrastructura, in principal pe Drumul Taberei, Soseaua Pantelimon. Toate acestea s-au adunat", spune Andrei Codau, purtator de cuvant Politia Rutiera.
De ce nu functioneaza sistemul de management al traficului

"Este adevarat ca sistemul de managementul traficului nu functioneaza. Situatia este cunoscuta. Va avea loc astazi o intalnire intre primarul general, Administratia Strazilor si UTI, firma care gestioneaza acest sistem pentru a gasi o solutie de deblocare a situatiei. Sistemul nu merge de circa 4 luni. Au cedat cele doua concentratoare de date de la Piata Victoriei si Piata Unirii, fibra optica aferenta care transmitea datele catre centru si senzorii de la Unirii. Deocamdata nu stim cauza defectiunilor. Este posibil sa fie de la lucrarile de infastructur - au fost taiate niste cabluri, sau de la sobolani care au ros firele. Administratia Strazilor trebuia sa comande celor de la UTI o expertiza sa vada ce s-a intamplat. Din nefericire fostul primar al Capitalei nu s-a preocupat de aceasta situatie", a declarat viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, pentru HotNews.ro.


Aglomeratie pe Sos. Colentina


Pieptea spune ca situatia putea fi remediata daca se dorea acest lucru. "Avem un contract de service cu UTI care expira la sfarsitul lui 2015, iar expertiza putea fifacuta in baza acestui contract. Este adevarat ca exista un diferent aici, desi contractul a fost semant, Administratia Strazilor doreste ca toate lucrarile sa fie facute pe baza de comanda, nu sa se plateasca o suma lunara pentru intretinere. Practic asa s-a ajuns in situatia asta. Acum se discuta pentru a se gasi o solutie. In paralel, fiindca au cedat cele doua concentratoare, fibra optica si senzorii, este nevoie de un contract de reparatii care este in curs de atribuire", a spus Pipeptea.

Acesta spune ca in acest moment nu se poate da un termen clar pentru rezolvarea situatiei. "Daca UTI ofera toate datele si Administratia Strazilor isi face treaaba, cred ca rezolva. Nu va pot spune cand. Trebuie sa vedem in primul rand unde sunt defectiunile, sa se semneze contractul de reparatii si apoi sa se faca treaba. Faptul ca sistemul de management al traficului nu functioneaza, influenteaza semnificativ traficul, iar cand sunt fluxuri mai mari de masini, orasul se blocheaza", a explicat Pieptea.


 Daca problemele nu se rezolva, Banca Europeana ar putea cere inapoi  cele 17 milioane de euro pe care le-a dat pentru realizarea sistemului de managementul traficului.

"Daca sunt probleme si nu functioneaza si se dovedeste ca e din vina beneficiaruli, exista cai prin care sa ne luam banii inapoi", a declarat Mario Patrone, director general BERD, pentru stirileprotv.ro.

Primarul general interimar, Marin Stefanel Dan, spune ca a analizat aspectele semnalate de mass-media referitoare la disconfortul produs bucurestenilor ca urmare a deteriorarii sistemului de management al traficului si a decis convocarea tuturor responsabililor de aceasta situatie. Edilul sef ii asigura pe bucuresteni ca va lua toate masurile pentru ca defectiunile aparute sa fie remediate in cel mai scurt timp, iar sistemul de management contractat de Municipalitate sa functioneze in parametri normali.

Realizarea Sistemului de Management al Traficului din Bucuresti a facut parte din programul multisector pentru BUCURESTI, program finantat printr-un imprumut de la BERD, si a costat circa 20 milioane de euro. Sistemul din Trafic a fost instalat in perioada 2007 - 2009.

Sistemul reprezinta implementarea in mod integrat si unitar a trei subsisteme de tip deschis si anume:

        1) Sistemul de control adaptiv al traficului urban (UTC)

        2) Sistemul de management al transportului public (PTM)

        3) Sistemul de camere video cu circuit inchis pentru supravegherea traficului (CCTV).

Fluxurile de trafic sunt coordonate prin intermediul Centrului de Control a municipalitatii care dispune de echipamente de cea mai inalta tehnicitate, fiind unul dintre cele mai performante din Europa.

Zona initiala de implementare pentru acest proiect a fost inelul principal de circulatie si axa Nord-Sud a orasului, cu un total de 100 intersectii. Ulterior, printr-o extensie a proiectului, s-au mai integrat 46 de intersectii, urmand ca, treptat, sa fie integrate si restul de 263 intersectii semaforizate ale orasului.Lucrari de infrastructura cu intarzieri


Nervii bucurestenilor care locuiesc pe Soseaua Pantelimon sau tranziteaza zona sunt pusi la grea incercare din cauza lucrarilor de modernizare a acestei artere. Primaria Capitalei a inceput reabilitarea strazii in iunie 2013, iar lucrarile trebuiau finalizate pana la sfarsitul anului 2014. In prezent acest termen a fost depasit cu circa 8 luni, iar municipalitatea se fereste sa dea un termen clar la care va termina lucrarea. Daca pe timpul verii situatia a fost suportabila, traficul fiind redus, acum, la orele de varf,soferii asteapta zeci de minute pentru a trece de un semafor.


Lucrari Sos. Pantelimon

Situatia este cu atat mai grava cu cat in zona nu este metrou, tramvaiele nu mai circula din cauza lucrarilor de inlocuire a sinelor, iar autobuzele stau blocate in trafic zeci de minute, transportul public fiind practic paralizat.

"La infrastructura rutiera se lucreaza intre Bd. Chisinau si Soseaua Iancului si s-a demarat executia ultimului strat de asfalt dinspre Aleea Pantelimon(zona Cora). La linia de tramvai se lucreaza dinspre Cora spre Fundeni si s-a ajuns cu executia in apropierea spitalului Sf. Pantelimon. Se lucreaza de asemenea la linia de tramvai pe tronsoanele cuprinse intre Iancului si Bd. Chisinau si in intersectia Delfinului. Lucrarile la reteaua de iluminat public s-au finalizat in proportie de 75%, iar acum se lucreaza în zona  intersectiei cu Pierre de Coubertin. Semaforizarea a fost finalizata in proportie de 80 %", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Reprezentantii municipalitatii se feresc insa sa dea un termen pentru finalizarea lucrarii si sa spuna clar ce intarzieri sunt.

Citeste aici mai mult.

Tot in zona de Est a orasului, din cauza lucrarilor de modernizare a Sos. Pipera, o parte din traficul din zona de Nord vine pe Soseaua Colentina, aceasta artera, care este si principala poarta de intrare in oras dinspre Moldova, artera fiind blocata zilnic.

Primaria Orasului Voluntari a inceput in primavara anului 2015 lucrarile pentru reabilitarea si extinderea Bulevardului Pipera.

Valoarea contractului de lucrari incheiat cu Asocierea S.C. DELTA ACM `93 S.R.L.- S.C. TELEMONTAJ EDILITAR S.R.L. - S.C. ELECTROCONSTRUCTIA ELCO GIURGIU S.A. este de 52.380.666,80 lei.


Lucrari Sos. Pipera

Acestia estimeaza ca vor finaliza proiectul pana la data de 15 decembrie 2015. Pentru realizarea lucrarii, circulatia rutera pe aceasta artera a fost oprita, iar traficul dirijat fie spree DN1, fie spre Sos. Andronache, care se varsa in Sos. Colentina.

Citeste aici mai mult.

In zona de Sud a orasului, in Berceni, traficul este blocat de lucrarile la pasajul subteran care se face la Piata Sudului. Lucrarile au inceput in mai 2014 si trebuie finalizate pana pe 31 decembrie 2015, insa exista dubii ca acest termen va putea fi respectat. Situatia este cu atat mai grava cu cat pasajul este realizat cu fonduri europene, iar rerespectarea termenului poate duce la pierderea banilor. Investitia se ridica la 127.140.761  lei.


Lucrarile la magistrala de metrou Drumul Taberei - Eroilor au inceput in 2011 si trebuiau terminate 3 ani mai tarziu. Lucrarile nu sunt gata nici acum.

Lucrurile incepusera bine, dar - ca in multe cazuri - s-a intamplat ceva si a stricat ordinea lucrurilor. Proaspat ajuns la putere, primul guvern Ponta face prima rectificare bugetara si banii alocati pentru Metrou au fost redusi cu mai bine de jumatate. Practic, de la 380,9 milioane de lei, suma alocata initial pentru 2012, fondurile au fost reduse la 178,9 milioane de lei, in urma rectificarii. Degeaba s-a revoltat presa, bucurestenii sau chiar si Metrorexul, modificarea a ramas batuta in cuie si ritmul lucrarilor a avut de suferit. Dupa aceasta lovitura, asteptarea era ca alocarea pe urmatorul an - pe 2013 - sa fie suficienta ca lucrarile sa revina la ritmul normal, ba chiar sa recupereze din intarzieri. Degeaba... In bugetul realizat de guvernul Ponta 2, alocarea pentru m 5 a fost din nou redusa puternic. Oficial, s-au alocat circa 95 de milioane de lei, mult mai putin decat cei 500 de milioane estimati pentru 2013 de catre Guvernul Ponta 1 la rectificarea bugetara din vara lui 2012. Mai mult, pentru anul 2014 era estimata o alta suma foarte mica - 65 de milioane de lei - prea putin, dupa cum sustinea atunci comunitatea de pe forumul de specialitate metrouusor.com.

Salvarea a venit insa tot de la Uniunea Europeana, in aprilie Comisia anuntand ca accepta preliminar includerea lucrarilor la M5 pe fonduri europene nerambursabile, inlocuind practic imprumutul luat de statul roman de la BEI.
Includerea oficiala pe fonduri europene a venit in august 2013, iar lucrarile reveneau la un ritm sustinut, momentul lansarii utilajelor de forat tunele - celebrele TBM-uri (Tunnel Boring Machine) apropiindu-se puternic.

Termenul de finalizare al lucrarii pentru tuneluri si statii este sfarsitul anului 2015. Citeste aici mai mult.

Cum afecteaza traficul lucrarile la retelele edilitare

GDF SUEZ  a semnat un contract de cofinantare din fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea retelei de distributie din Bucuresti. Proiectul trebuiaderulat in perioada 15 mai 2012 - 31 iulie 2015.  Valoarea totala estimativa a proiectului cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, este de 97.470.412 lei, din care asistenta financiara nerambursabila insumeaza 16.323.286 lei, iar contributia estimata a companiei este de 81.107.126 lei. Obiectivul general al proiectului il reprezinta modernizarea conductelor de gaze naturale cu un grad de uzura avansat si care nu pot fi protejate catodic in vederea cresterii sigurantei in exploatare a retelei de distributie.

Lungimea retelei de distributie a gazelor naturale ce va fi modernizata in cadrul proiectului este de 92 km iar numarul de bransamente conectate la aceasta retea este de 3760. Tronsoanele retelei de distributie care vor fi modernizate sunt grupate in 2 zone :
- prima zona: Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Mihai Bravu, Bulevardul Carol I, Pache Protopopescu, Nicolae Balcescu, General Magheru, Dacia, Strada George Enescu, Strada Tunari;
- a doua zona : Lacul Tei, Bulevardul Lacul Tei, Strada Barbu Vacarescu, Calea Floreasca.
Lucrari reteaua de gaze bd. Carol

Din nefericire, o parte dintre aceste lucrari - bd. Mosilor, bd Carol - in loc sa fie facute vara, cand orasul este liber, au inceput in aceasta toamna cele doua artere fiind locate cateva saptamani. In plus, lucrarile nu au fost coordonate cu cele ale municipalitatii, astfel ca s-a ajuns ca strazi proaspat asfaltate sa fie sparte pentru schimbarea retelelor. Citeste aici mai mult.


De ce nu se mai ridica masinile parcate neregulamentar si de ce nu pot fi amendati soferii care blocheaza traficul

In acest moment, ridicarea masinilor parcate neregulamentar nu mai este posibila deoarece, in luna mai 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca aceasta activitate nu trebuie reglementata prin hotarari ale consiliilor locale, ci de Guvern sau Parlament. Instanta a analizat aceasta situatie la cererea Avocatului Poporului. Astfel, primariile au ramas fara nicio parghie de a-i sanctiona pe soferii care parcheaza pe trotuar, pe trecerile de pietoni, pe linia de tramvai sau blocheaza traficul.

In prezent, singura masura coercitiva ramasa este amenda data de politie, ce ii sanctioneaza pe soferi cu doua pana la cinci puncte penalizare si sume cuprinse intre 195 si 487 lei. Politistii spun insa de multe ori ca nu ii pot amenda pe soferi decat daca sunt la masina.

Pana in 2012, toate sectoarele din Bucuresti, cu exceptia Sectorului 5, aveau contracte pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar. In preajma alegerilor locale din 2012, Sectorul 2 si Sectorul 3 au renuntat, masura fiind una nepopulara, desi foarte eficienta pentru eliberarea traficului. De la inceputul anului 2015 a renuntat si Primaria Sectorului 4 la aceasta masura, mai fiind ridicate doar masinile parcate neregulamentar in sectorul 1 si 6. De asemenea, Sectorul 3 dorea sa reia aceasta activitate, licitatia pentru desemnarea firmei care ar urma sa ridice masinile parcate neregulamentar fiind in desfasurare.
Saptamana trecuta mai multe tramvaie ale liniei 21 au fost blocate zeci de minute din cauza masinilor parcate neregumanetar. Citeste aici mai mult.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

30827 vizualizari

 • +22 (22 voturi)    
  fara vreo legatura directa cu articolul dar... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 11:54)

  liviu_ [utilizator]

  semafoarele de la vitan nu merg de vreo saptamana jumate... cat naiba le ia sa le repare frate?!

  PS: sistemul de care se vorbeste in articol a fost vreodata functional?!
  • +7 (11 voturi)    
   surpriza (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:46)

   nmh [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   la Vitan este mai bine de cand nu merg semafoarele
   • +28 (36 voturi)    
    transportul în comun (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:29)

    sebastian [anonim] i-a raspuns lui nmh

    Principala cauză a traficului este numărul mare de mașini. Pur și simplu n-ai cum, oricâte semafoare inteligente, artere de circulație, rute ingenioase, n-ai cum să rezolvi cu adevărat problema!

    Toate capitalele europene au programe pentru a face un transport în comun cât mai extins și prietenos, în așa fel încât oamenii să renunțe la mașinile proprii ca să ia metroul, autobuzul, tramvaiul, bicicletele publice etc.

    Un transport în comun mișto ar fi reduce și poluarea din oraș!
    • -1 (15 voturi)    
     doar daca se privatizeaza.. (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:16)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui sebastian

     nu poti sa ai transport in comun "ca'n vest" la preturi din est. RATBul este subventionat si tot nu face fata.
     daca s-ar permite macar unor linii private sa functioneze pe traseele importante, cu preturi de piata libera, dar folosind acelasi sistem de carduri RATB, am avea sanse mari sa vedem si niste autobuze curate, in care pasagerii urca doar prin fata si platesc fara discutii biletul.
     prima masura si cea mai importanta ar fi oricum banda dedicata pentru transport in comun....
     • +10 (14 voturi)    
      No way (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:41)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      au fost mini-taxiurile, toate private, care circulau pe toate rutele, inclusiv in centru.
      Nu faceau decat sa aglomereze traficul, si sa incurce soferii oprind, unde vroiau si luand pe oricine in maxi-taxi.
      In rest erau niste maxi- taxiuri aglomerate, proaste, vechi, nespecifice transportului de persoane (erau adaptate din microbuze Iveco Daily de carat marfa).
      • -1 (11 voturi)    
       there's always a way.. (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:19)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui bancher

       O solutie prost aplicata va functiona prost. Asta nu inseamna ca ideea din spate nu e buna. Mergand pe aceeasi logica, ar trebui sa desfiintam si RATBul pentru ca oricum nu functioneaza optim, nu?
       Daca acele maxi-taxi-uri ar fi reglementate si verificate mai bine, oare nu ar rezolva o parte din problema?
       "Aglomereaza traficul"? Da, dar ocupa pe banda aproape acelasi loc cu un autoturism normal si totusi in el calatoresc minim 5-10 persoane care, o data ajunse la destinatie, nu mai ocupa un loc de parcare. Deci, in ansamblu, traficul se reduce semnificativ.
       • +1 (1 vot)    
        prietene, (Joi, 8 octombrie 2015, 10:01)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        maxi-taxiurile au fost interzise exact din acest motiv: incurcau circulatia. A fost un puternic curent de opinie contra lor, si in final primaria i-a interzis.
        Ca sofer spun clar ca ma incurcau de fiecare data....or fi fost ele mai mici decat un autobuz, dar se bagau asa de tare, blocau banda I din 50 in 50m ca sa ia pasageri, incat creau un adevarat haos. Am ajuns sa evit banda I exact din acest motiv.
        Iar ca pasager de maxi taxi, declar ca erau infecte si necivilizate...aveau cam 10 locuri pe scaune, dar in general erau cam 20 persoane in masina...inghesuite ca sardelele, fara AC si hurducaite prin toate gropile de soferii neatenti.
       • 0 (0 voturi)    
        Privatizarea nu e solutia la toate (Joi, 8 octombrie 2015, 11:17)

        trotuar [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        "piata libera regleaza singura raportul calitate-pret"
        Nu este cazul întotdeauna. Ce se va întâmpla e că firmele private vor lua toate traseele profitabile și vor lăsa cele nepriftabile. Așă că nu vei avea linii de noapte, sau transport în zonele mai îndepărtate.

        În final se va ajunge ca primăria să furnizeze servicii numai pe liniile neprofitabile, având pierderi și mai mari iar profitul se va duce integral la privați.
     • +9 (15 voturi)    
      nu privatizare!! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:57)

      sebastian [anonim] i-a raspuns lui pehash

      Nu privatizarea transportului în comun e soluția, pentru că ideea este de a face un serviciu public, comun, pentru toți cetățenii.

      Privații aleargă după bani, nu după servicii publice. Măresc prețurile, scad salariile, vezi ce s-a întâmplat cu ApaNova de când a fost privatizată.
      Serviciul public este cel care funcționează în slujba cetățeanului, nu a patronului. Așa e și la Paris și la Roma și la Amsterdam.
      • -1 (9 voturi)    
       solutia este concurenta (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:32)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui sebastian

       privatizarea nu inseamna sa vinzi RATBul francezilor si sa te uiti ca oaia cum cresc preturile, ci sa permiti accesul pe piata mai multor companii private.
       Apa-Nova are monopol. piata libera regleaza singura raportul calitate-pret atunci cand sunt destui "jucatori".
       In Paris exista OPTILE, o grupare de aproape 100 companii private care exploateaza liniile de bus in afara centrului. serviciu public, operatori privati, deci se poate..
       • 0 (0 voturi)    
        Pai (Joi, 8 octombrie 2015, 9:27)

        VictorasTractoras [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        In Paris exista metrou, monsher!
     • +13 (13 voturi)    
      nu poti avea ... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:22)

      Reader [anonim] i-a raspuns lui pehash

      ... transport (civilizat) in comun atata timp cat la orele de varf vine un autobuz / tramvai / metrou la juma de ora. aaa, se poate da vina pe trafic pentru intarziere, dar baga nene autobuze la 2 minute unul dup-altul sa vezi cum multa lume lasa acasa masinile.

      ca exemplu: din tei (maica domnului) pana in pipera (la metrou) cu tramvaiul faceam si 40 de minute - marea parte nu faceam decat sa astept in statie. solutia?! cand era vremea OK mers pe jos / bicla iar cand ploua luat masina. (sa nu incepeti acum sa ziceti ca exista echipament pt vreme rea si pt bicicleta ca nu are rost sa intram in discutii "de ce nu" ...).

      contra-exemplu: in londra, la orele de varf metroul vine la 1-2 minute unul. si asta e intampla si la suprafata (dar e mai putin important ca biciclistii sunt respectati si au pe unde circula).

      singura concluzie la care am ajuns e ca nu se vrea / nu s-a vrut sa se rezolve niste lucruri basic pentru a avea o capitala civilizata.

      tot timpul dam vina pe oameni (nu sunt toti usa de biserica, dar nu trebuie sa generalizam), dar adevarata problema nu pleaca de la oameni ci de la autoritati care nu fac nimic.
      • +5 (5 voturi)    
       contra-exemplu.. (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:12)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui Reader

       in londra, la orele de varf, cand vine metroul la 1-2 minute, o calatorie te costa incepand de la 2.3 lire.. 3.3 lire pentru zonele 1-3, care ar fi echivalentul metroului nostru. de 10 ori mai scump!! un abonament lunar metrorex este ~12 lire.. in Londra incepe de la 123..

       salariile nu sunt de 10 ori mai mari la ei.. diferenta imensa de pret exista pentru ca e nevoie de o gramada de bani ca sa tii atatea garnituri de metrou degeaba 20 de ore pe zi si sa le pui in circulatie doar cate 2 ore dimineata/seara, plus personalul aferent..

       autoritatile alea care nu fac nimic sunt votate la fiecare 4 ani. cine ii voteaza? o majoritate care nu vrea metrou la 2 minute la 8.30 pentru ca nu se duce la munca la 8.30... si oricum nu si-ar permite sa plateasca. asa ca voteaza comfortabil cu figuri cunoscute. pomanagii din nastere...
       • +2 (4 voturi)    
        corect si nu prea (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:35)

        Reader [anonim] i-a raspuns lui pehash

        OK, poate e diferenta mare de pret, dar cu toate astea oamenii prefera metroul si nu masina personala.

        sa nu-mi spui ca in Londra oamenii nu-si cumpara masini personale pt ca sunt scumpe (bla-bla-bla) ca nu te cred.

        da, salariile nu sunt de 10 ori mai mari in UK decat in RO, dar fii sigur ca traiesti de 10 ori mai bine in UK decat in RO pe un salariu de 3 ori mai mare.

        un alt aspect: da, platesc £120 / abonament, dar observ ca din banii mei (+ ai altor mii de oameni) se si fac investitii. in RO platesti 12 lei abonamentul, dar din aia 12 lei nu vezi nici macar un om care sa stranga gunoaiele pe peron la sfarsitul zilei (ce la mai vb de investitii in infrastructura / garnituri)

        fii sigur ca si la noi ar fi la fel daca ar exista infrastructura ... dar ... nu exista (si nici vointa)
        • +2 (4 voturi)    
         hahaha (Miercuri, 7 octombrie 2015, 21:35)

         cititoare [utilizator] i-a raspuns lui Reader

         Gunoaie pe peron in Bucuresti?? Imi pare rau dar nu mi-a fost dat sa vad asa ceva. In schimb am locuit si eu in Londra 5 ani de zile si metrou mai infect ca ala nu am vazut in viata mea. Singurul + era ca venea des, din minut in minut, dar in rest putea si era plin de curry, cheesburgeri, ziare si cola si alte mizerii aruncate pe jos sau pe scaune.Nu mai zic ca daca sufereai de claustrofobie, nu era indicat sa folosesti metroul. Barbatii mai inalti trebuia sa stea aplecati...
         • +2 (2 voturi)    
          corect, (Joi, 8 octombrie 2015, 0:01)

          Reader [anonim] i-a raspuns lui cititoare

          nu e idealul de curatenie, dar sa spui ca in bucuresti nu ai vazut gunoaie mi-e cam greu sa cred. cea mai mare porcarie la metroul din londra: scaunele alea din material textil - zici ca e dormeza strabunicii ...

          hai sa vedem dincolo de minusurile spuse de tine. cu toate ca metroul vine din minut in minut, totusi este supra aglomerat. sunt zile in care poti sta juma de ora sa ajungi pe peron - sa ajungi pe peron, nu sa urci in tren sau sa ajungi la destinatie. deci, imagineaza-ti cate masini ar fi trebuit sa circule pe strazile londrei daca jumatate din oamenii aia nu foloseau metroul ... (sa nu-i mai punem la socoteala pe cei care folosesc bicicleta)

          so, dincolo de toate neajunsurile, tot respectul pentru ei ca au reusit sa gaseasca o alternativa la mersul cu masina.
         • +1 (1 vot)    
          asa este (Joi, 8 octombrie 2015, 11:07)

          bancher [utilizator] i-a raspuns lui cititoare

          la noi statiile sunt frumoase, si garniturile sunt OK (cele cumparate in ultima vreme). Nu e mizerie la noi in metrou, cum e la francezi in Paris, spre exemplu.
        • +4 (4 voturi)    
         daca tot traiesti in Londra.. (Miercuri, 7 octombrie 2015, 21:54)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui Reader

         probabil stii deja ca, desi incepand cu zona 2 majoritatea au masina, nu merg cu ea la munca pentru ca nu este posibil.. infrastructura din centrul orasului fiind special dezvoltata pentru transport in comun. la fel de bine ar trebui sa stii si ca TFLul este condus direct de primar. primarii Londrei din ultimii 20 de ani nu au fost niste politicieni de 2 bani ca in Romania, semn ca oamenii voteaza cu capul...
         • +2 (2 voturi)    
          ma rog ... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 23:54)

          Reader [anonim] i-a raspuns lui pehash

          nu zice nimeni ca nu poti intra cu masina, dar 1) trebuie sa platesti congestion charges si 2) parcarea te costa de te rupe.

          exact, orasul este condus de "un gospodar", nu de un fost doctor spagar sau o mumie. problema e ca daca s-ar vrea, in maxim 2 ani s-ar rezolva problema si in bucuresti. nu cred ca e atat de greu (ca primar al bucurestiului) sa "iesi la o bere" cu primarul londrei si sa vezi cum au facut altii, apoi sa incepi sa implementezi.

          care ar fi primul pas?! strazi mai libere. cum? facem parcari si incurajam lumea sa lase masina in parcare. daca masinile sunt in parcare, trotuarele sunt libere => lumea poate folosi bicicleta. daca masinile sunt in parcare si o parte din populatie foloseste bicicleta (ca nu-si risca viata) inseamna ca mai sunt unii care vor folosi RATB-ul. perfect. daca strazile sunt mai relaxate, inseamna ca putem avea autobuze care sa circule mai des.

          aaa, pentru cei care folosesc masina, OK, no worries, e treaba lor, dar 1) a parcat gresit amenda. nu mare, dar daca a parcat gresit de 5 ori intr-o zi si a primit cate 50 - 100 lei amenda de fiecare data, fii sigur ca ziua urmatoare viseaza parcarile din oras.

          dar ... din pacate toate solutiile astea se opresc intr-un singur loc - la autoritati, iar autoritatile nu vor face nimic atata timp cat lumea doarme-n papuci ....
          • +1 (1 vot)    
           esti naiv (Joi, 8 octombrie 2015, 11:16)

           pehash [utilizator] i-a raspuns lui Reader

           Londra si Bucurestiul sunt foarte diferite. Cartierele de blocuri din Bucuresti au peste 40.000 de locuitori /kmp. Desi prin centru au mai ramas cateva zone cu case vechi, toate sunt inconjurate de blocuri. Unde faci parcarile? Ai nevoie de solutii scumpe - subterane/supraetajate - pe care majoritatea nu si le permit sau pur si simplu nu sunt pregatiti sa le plateasca. Cine te va vota ca primar daca vii cu astfel de idei? Eventual le mai spui si de amenzi pentru parcare neregulamentara?.. :)
           Nicusor Dan este cel mai bun exemplu. Am fi putut avea si noi un primar "gospodar", cum ii zici tu, dar n-a fost sa fie.. nu a luat nici 10% din voturi desi se chinuie de zeci de ani sa salveze ce mai poate fi salvat din istoria orasului.
           • +1 (1 vot)    
            nu inseamna ca (Joi, 8 octombrie 2015, 16:30)

            Reader [anonim] i-a raspuns lui pehash

            sunt naiv. inseamna ca romanii au o problema cand vine vorba de luat decizii. se pare ca ne / le place sa auda dulcegarii de la un hot decat sa cruntul adevar de la un om cinstit.

            fii sigur ca daca ar fi iesit nicusor dan, tot nu facea nimic pentru ca reteaua de sub el era deja formata, iar oamenii nu pot fi dezvatati de vechile si proastele obiceiuri.

            parerea mea e ca bucurestiului i-ar trebuit un primar cu c**ie caruia sa nu-i fie frica sa dea afara 90% din oamenii incompetenti dar care sa fie capabil sa angajeze <100> de oameni bine pregatiti pe criterii de performanta nu pe pile.
        • +1 (1 vot)    
         unde au vazut gunoaie pe peron? (Joi, 8 octombrie 2015, 7:17)

         Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Reader

         ..Unde ai vazut \dumneta gunoaie pe peronul de metrou in Bucuresti? Eu circul de ani de zile si nu am vazut macar 1 hartie aruncata.
         • +1 (1 vot)    
          pai... (Joi, 8 octombrie 2015, 10:44)

          cititoare [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

          a stat cam mult in Londra si nu mai tine minte cum e la metrou in Bucuresti. Serios vorbind am avut englezi care au venit sa viziteze Bucurestiul si au ramas socati de ce bine arata metroul bucurestean... si nou si curat si spatios.
       • -1 (1 vot)    
        ... (Joi, 8 octombrie 2015, 9:29)

        VictorasTractoras [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        Boss, exista abonamente lunare. Stii cat costa? Vad ca stii cat costa biletele.
      • +14 (14 voturi)    
       alooo (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:17)

       semafor [anonim] i-a raspuns lui Reader

       nu va mai plangeti, ipocritilor.
       la alegerile locale, bucurestenii au stat acasa cu berea si carnatul in mina, uitandu-se la prezenta la vot care nu a trecut niciodata de 25-30%.

       luptati sa aveti o administratie mai buna.
       aveti sansa asta o data la 4 ani.
       nu vor veni martienii sa voteze pentru voi.

       nu asteptati sa vina altcineva sa propuna o administratie precum alba ca zapada.

       pare ca piticii sunt mai agili.alba ca zapada e in somn continuu asteptind in zadar printul ala pribeag.

       am avut si avem incontinuu pitici alesi de aia 33% care vin la vot deoarece:
       - le da Ontanu de mancare cu gamela fasole cu ciolan de de 1 dec
       - ii scoate Vanghelie la mici prin Parcul Izvor si la Vanghelioane( noroc cu DNA-ul ca l-a scos din orbita ca altfel mai statea 1.000 de ani acolo si taia toate oile sa le faca mici)
       - ii atrage ala din sect 4 la gratare prin Parcul Tineretului
       - si alte 1 milion de exemple.


       silă.
       • -3 (7 voturi)    
        alooo (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:39)

        Reader [anonim] i-a raspuns lui semafor

        si ti se pare ca situatia e altfel in alte orase mari din tara (ma rog, nu prea avem orase mari sa putem face comparatie), dar peste tot e la fel, asa ca nu da vina pe bucuresteni ca au stat cu berea-n mana.

        intrebare: de ce nu te bagi tu in politica sa faci lucrurile sa mearga? (vad ca la metafore te pricepi)
        • +2 (4 voturi)    
         :) (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:57)

         semafor [anonim] i-a raspuns lui Reader

         1.ai idee cam cat ar costa o campanie full si tot tacamul ca sa candidezi in administratia locala ca zicem ca primar ?
         hai da-ti cu parerea , ai dreptul la o incercare.
         sa nu cumva sa intrebi asta vreun candidat la alegerile viitoare!!!!
         astea sunt chestii tabu, nu?..:)))

         2.presupunind ca ai banii aia si toate mintile acasa cu tine , ai face asa ceva pentru niste concetateni care au o durere de rupere a fundului extrem de mare la orice alegere? ai nenumarate exemple in 26 de ani despre modul in care lumea merge la vot.

         3.presupunind ca ai trecut de primele 2 puncte si esti destul de naiv sa crezi ca poti schimba ceva,crezi ca ai vreo sansa in fata masinariei creata in 26 de ani de tranzitie care se cheama clasa politica de la noi?isi lasa ei privilegiile cu greu castigate pe mina unui visator?

         4. sa zicem ca ai un mare ajutor extraterestru si castigi.esti ales.unii ar zice ca de aici incepe actiunea , film adevarat, o singura serie, cam 40-50 de episoade(4 ani).
         singur, cat timp iti ia sa schimbi ceva in jurul tau ????
         • -3 (5 voturi)    
          asa si?! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 19:24)

          Reader [anonim] i-a raspuns lui semafor

          printre randuri tu spui: fraierilor ati pus-o. nimic nu va mai poate salva. numai aia cu bani pot candida si suntem la mana lor. corect?

          mai mult decat o vaicareala ieftina nu vad in comentariile tale. toata lumea e in stare de asa ceva.
          vino cu o solutie - cum vezi tu rezolvarea acestei probleme? "da, eu mi-as lasa masina acasa daca ..." sau "eu as folosi bicicleta daca ..."

          dar pun pariu ca esti genul care nu parcheaza intr-o parcare platita ci prefera sa-i dea baiatului de pe strada 2 lei ca l-a ajutat cu parcarea la bulevard.
          • 0 (0 voturi)    
           hm (Miercuri, 7 octombrie 2015, 20:36)

           semafor [anonim] i-a raspuns lui Reader

           raspunzi selectiv si inflamat.
           tot e bine , pentru ca avem un dialog.la fel ca toti "grabitii" din ziua de astazi umbli dupa solutii rapide si tragi concluzii pripite.e dreptul tau.
           n-am de gand sa iti explic unde gresesti.

           nu exista solutie la minut la o chestie serioasa care priveste intreaga comunitate.probabil asta ai vazut in jurul tau sau asa gandesti tu ca functioneaza lumea inconjuratoare.
           cu solutii la minut . gresit.

           e un pic altfel, nu imposibil si nu foarte complicat.

           pariezi prost, masina o folosesc doar daca ma duc la service sau daca ies afara din oras.
           in rest,folosesc orice mijloc de transport in comun( cu ocazia asta vad si aud o gramada de chestii...:)))) ).
           e mai ieftin ( nu omor masina , nu caut loc de parcare, nu imi blocheaza meltenii intrarea la locul meu de parcare) si mult mai putin stresant.

           intr-un oras sufocat de masini trebuie sa fii cu adevarat mitocan sa nu lasi masina acasa ( daca poti face asta) si sa nu folosesti mijloacele de transport in comun( cu toate riscurile asociate).

           evident e tampenie sa incurajezi parcagiii de ocazie. nu fac asa ceva.

           la fel de evident , din respect( pentru tine in primul rand si pentru mine in al doilea rand), nu incerc sa imi dau cu parerea ( sau cu pariul) asupra a ceea ce faci.

           recomandari?
           - as interzice incepind de maine inmatricularea masinii unui proprietar care nu poate dovedi faptul ca are loc de parcare sau garaj? de ce? simplu: a doua zi o pune pe trotuar.
           - as pune taxa ( buvinieta) 50 de lei pe zi( dus-intors taxi din margine in centru). cine are bani si timp sa stea in masina dimineata si seara sa plateasca.
           -masinile de firma le-as impozita progresiv logaritmic cu cat mai mare este parcul auto.de la un numar de 10 masini in sus, i-as obliga sa se mute la margine si sa tina masinile in parcare seara.
           -cu banii de mai sus as finanta direct parcari si piste de biciclisti.
           • 0 (0 voturi)    
            normal ... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 23:43)

            Reader [anonim] i-a raspuns lui semafor

            ... ca nu exista solutie la minut, dar nici solutiile tale "comunistoide" nu sunt bune.

            "as interzice inmatricularea [...]" - pica din start pentru ca 1) o poate inmatricula in bulgaria sau 2) cei care nu au buletin de bucuresti dar locuiesc in bucuresti nu au nicio problema ...

            "as pune taxa [...]" - partial de acord, dar trebuie sa asiguri un loc de parcare pentru cei care vin din provincie si nu au unde-si lasa masinile.

            "masinile de firma [...]" - again partial de acord, in loc sa-l incurajezi pe cel care poate produce ceva ii pui in carca o gramada de impozite. (tipic gandire socialista).

            "cu banii [...]" - de acord cu ultima parte. din pacate in zona tei / petricani acum vreo 3-4 ani se duscuta de o parcare de cateva sute de locuri. proiectul a picat la primarie (oare de ce ...)

            problema e ca intr-un oras sufocat de masini si fara un trafic in comun foarte bun, trebuie sa fii tampit sa nu folosesti masina.

            orice solutie alternativa imi dai, pur si simplu nu sta in picioare. ca si "homework", fa un exercitiu de imaginatie si presupune ca locuiesti in drumul taberei, trebuie sa pleci sa-ti lasi un copil la in zona leu iar altul la gradinita in zona lacul tei (sa zicem ca acolo e o gradinita particulara care accepta copii de la 1 an) si apoi trebuie sa ajungi la serviciu in pipera (dar nu la statia de metrou, ci dincolo de bariera, la vodafone).

            cam cat timp ti-ar lua 1) cu bicicleta (tine minte, ai 2 copii) sau 2) cu ratb-ul ... daca vrei sa mai ingreunam problema, mai adauga o ploaie zdravana de-ti inunda toate strazile si pasajele ...
            • 0 (0 voturi)    
             :) (Joi, 8 octombrie 2015, 7:31)

             semafor [anonim] i-a raspuns lui Reader

             intr-un oras sufocat de masini nu o idee foarte buna sa folosesti masina zilnic pentru transport.
             nu sunt tampit, multumesc pentru aprecieri.
             Da-ti singur teme pentru homework, nice try...:))).

             daca intr-adevar esti in situatia descrisa( cu drumul taberei,2 copii,toata ziua pe drumuri etc) iti doresc mult succes, poate ar trebui sa te gandesti cat rau iti faci tie si copiilor , in fiecare zi, si sa cauti o varianta sa te muti ca sa poti fi mai aproape de locurile care prezinta interes pentru tine.
             tine cont ca iei hotariri care pot afecta si pe altii.

             nu dau alternative , erau doar niste ganduri( recomandari).

             atunci cand opresti inmatricularea masinilor fara garaj, incet-incet dispar masinile care ocupa carosabilul ( oricum ajungi la reinmatriculare,vinzi masina,schimbi proprietarul). cei din bulgaria sau provincia nu ar putea stationa decat un timp limitat.( iarasi astea sunt comentarii, evident ca poate fi gresit ce spun) si trebuie construite parcari pentru ei(la margine).

             trebuie sa privesti rezolvarea situatiei printr-un cumul de masuri ( care impreuna sa faca sens si sa aduca normalitatea).

             nu e gandire tipic socialista sa taxezi mai mult pe cel care foloseste mai mult infrastructura.

             e corect ca un pensionar cu dacia sa fie impozitat per masina la fel cu un meltean care are 100 de masini si polueaza de 100 de ori mai mult si umple orasul cu masini?

             poluezi mai mult, platesti mai mult, nu?in toata lumea normala , poluatorul plateste.
             (VW stie de ce).
             • 0 (0 voturi)    
              off-off, greu la deau cu boii mici (Joi, 8 octombrie 2015, 14:17)

              Reader [anonim] i-a raspuns lui semafor

              daca ai fi citit comentariile anterioare ti-ai fi dat seama ca nu sunt in situatia data exemplu, dar fii sigur ca sunt o gramada de oameni care se apropie de exemplul dat, dar e posibil sa nu poata face schimbarile la care te gandesti tu sau la recomandarile pe care le dai (poate te gandesti la schimbat job-ul, sau casa, sau scolile copiilor). oricum, nu ai putut veni cu o solutie problemei date, ceea ce poate inseamna ca 1) esti de acord ca masina personala e singura solutie viabila (dar din orgoliu nu vrei sa recunosti), fie 2) nu poti procesa informatiile primite (din diverse motive)

              next ...

              "e corect ca un pensionar [...]" nu stiu cat e impozitul la dacie si nu stiu cat e la mercedez. dar stiu ca taxa de poluare (sau cum s-o mai numi) e diferita in functie de motorizare. mai mult, nu compari cat foloseste pensionarul dacia cu cat foloseste celalalt mercedesul (sa nu mai vb de rca, casco, combustibil, service). per total, mercedesul plateste mult mai mult decat pensionarul, chiar daca tu vezi doar impozitul mai mic.

              de pe margine e usor sa faci recomandari, dar daca ai avea un pic de (nu as vrea sa zic inteligenta ca te-as putea jigni) compasiune, ai incerca sa te pui si in pielea altor oameni care pur si simplu nu au alternative. hai sa lasam la o parte gibonii si pitipoancele, ci sa ne referim strict la clasa medie care incearca sa duca o viata la limita decentei.
              • 0 (0 voturi)    
               :) (Joi, 8 octombrie 2015, 17:17)

               semafor [anonim] i-a raspuns lui Reader

               1. masina personala nu e o solutie viabila de transport intr-un oras sufocat de masini. e a treia si ultima data cand spun asta.vad ca nu prinzi sketchul.

               2.aia cu pensionarul era un exemplu. nu vorbeam strict de taxe(poluare,etc) ci de modul in care este folosita infrastructura.

               3.intotdeauna sunt alternative, in general nu am compasiune pentru cei care nu au un minim respect pentru cei din jurul lor.

               daca vrei sa fii respectat, respecta la randul tau. e posibil ca sub o forma sau alta sa primesti respectul cuvenit( probabil, nu garantez)

               daca esti marlan si traiesti intre marlani, asteapta-te la marlanii.

               4.clasa medie o fi prin alte parti, aici este o super clasa de 1 pina la 5% ( depinde de zona)care au furat pe rupte si restul de 95% care traiesc la limita subzistentei.
               clasa medie a disparut de mult( a fost un usor inceput prin 2007-2008 dupa care a disparut).
               deci, despre morti , numai de bine.

               nu ma jignesti , cel mult iti arati "talentele", nu rezisti fara sa ataci,chestie de educatie ( primii 6-7 ani) ... :))))
               • 0 (0 voturi)    
                chiar nu intelegi (Joi, 8 octombrie 2015, 19:03)

                Reader [anonim] i-a raspuns lui semafor

                tu o tii una si buna cu solutie viabila intr-un oras aglomerat. corect, asa e, dar care sunt primele doua solutii? (bicicleta si ratb-ul pica pentru ca nu pot functiona la parametrii).

                2) aha, deci tu poti da un exemplu "asa", dar nu prea iti place cand altii iti dau exemple - pur si simplu nu poti duce ...

                3) exact. si atunci "eu" care sunt obligat sa folosesc masina personala, de ce sa am compasiune pentru tine care mergi cu ratb-ul si astepti in statie 30 de minute si apoi mai stai in picioare inghesuit din cauza ca autobuzul tau e blocat in trafic din cauza multora ca "mine ". cal putin "eu" stau confortabil, nu ma ninge, nu ma ploua, ascult ce muzica vreau, mirosul din interiorul masinii e asa cum imi place mie. pana la urma amandoi suntem blocati in trafic ...

                4) si tu din ce categorie faci parte?

                5) poate tine si de educatie nu zic nu, dar macar eu sunt in stare sa-mi argumentez parerile si opiniile. tu pe de alta parte, esti un "ANAList tv" care are idei putine si proaste. de ex. vrei sa ai oras liber, lasa masina acasa. atat stii, atat propovaduiesti. restul?! ori esti ignorant, ori esti ..., iar daca esti si ignorant si ... atunci ferice de tine.

                hai sa incheiem discutia aici ca stii tu, e greu sa inveti un caine batran trucuri noi, sau, unde nu e, nici D-zeu nu cere.

                sa fie ca tine
                • 0 (0 voturi)    
                 amice Reader (Vineri, 9 octombrie 2015, 14:36)

                 semafor [anonim] i-a raspuns lui Reader

                 1.bicicleta merge,RATB-ul nu( e complicat sa-ti spun de de ce nu, aici nu e oyster ca la voi si sistem integrat).nu folosesc RATB ci metroul.NUMAI metroul.

                 2.pot duce, insa noi nu avem linii colorate linga bordura si nu intoarcem capul la dreapta cand traversam.
                 poate in vreo 1000 de ani de aici incolo. intreaba-te ce taxe platesc aia care au firma si au masina inmatriculata pe firma,acolo unde traiesti.

                 3. nu merg cu ratb-ul.oricum daca 70 de persoane ar lasa masina acasa , inchipuie-ti ca descongestionezi 1km si incapem toti in metrou intr-un vagon.

                 4. vrei si numarul de la pantofi, id-ul si cnp-ul sau doar categoria?...:))))

                 5.nu sunt analist si nici nu ma consider analist. evident nu pot avea numai idei bune , dar nu sunt inflexibil.
                 incerc ( de 5 postari sa iti spun ca doar descurajand congestionarea poti sa incepi sa reglezi lucrurile). inainte sa faci ceva intr-o situatie de kkt, faci intai curat si dupa asta reglezi lucrurile.

                 evident nu puteai termina postarea fara sa arunci cateva gunoaie din mers.

                 ai reactia asta si in dialoguri face to face, sau doar cand esti la adapost in spatele unui account?
                 te comporti ca un puber de 11-12 ani. :))))))))
          • +1 (1 vot)    
           nu uita de unde scrii (Joi, 8 octombrie 2015, 11:18)

           pehash [utilizator] i-a raspuns lui Reader

           inainte sa-i acuzi pe altii de "vaicareala ieftina", tine cont ca solutia aleasa de tine a fost sa emigrezi. e usor sa dai sfaturi de pe margine.
       • 0 (0 voturi)    
        doar 50% corect (Joi, 8 octombrie 2015, 10:08)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui semafor

        fac parte din bucurestenii cu pretentii de cultura...nu am fost niciodata la vanghelioane, petreceri cu mici si bere, pomeni cu fasole si carnati sau alte pomeni electorale (idiferent cine le-a dat). Dar am participat la toate tururile de scrutin la toate alegerile...din constiinta civica.
      • 0 (0 voturi)    
       asa zis si eu (Joi, 8 octombrie 2015, 10:03)

       bancher [utilizator] i-a raspuns lui Reader

       autobuzele vin fff greu...
     • 0 (0 voturi)    
      ... (Joi, 8 octombrie 2015, 9:25)

      VictorasTractoras [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Ti-as da si plus, ti-as da si minus. Privatizarile astea in Romania nu prea aduc beneficii pe termen lung, catre consumator.
      Vezi toate companiile de stat privatizate ce ofera servicii.
      Au revoar sau O fidersen. Depinde cum vrei
    • +10 (10 voturi)    
     Trasnport in comun si masini (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:29)

     Close [anonim] i-a raspuns lui sebastian

     Sigur ca transportul in comun e solutia. Unde stau eu autobuzul vine la 5 minute si nu e niciodata plin. La fel si trenurile si metrourile. Nu esti niciodata la mai mult de 5 minute de o statie. Aaaa, sa nu uit, abonamentul care acopera orice mijloc de transport in comun in oras este ~100E pe luna.

     Cat despre numarul mare de masini, din nou, unde stau eu numarul de masini este mare dar administrarea se face cu cap. Sunt parcari (mii de locuri, atat cu plata cat si libere), sunt sensuri unice gandite sa directioneze bine fluxul de trafic, se ridica masinile care blocheaza traficul si se amendeaza cele care nu sunt parcate legal dar nu incurca traficul. Exista piste de biciclete, transportul in comun merge ceas. Dar toate astea costa iar romanul vrea sa primeasca repede, ieftin si bun. Si nu se va intampla niciodata asta.
     • +2 (4 voturi)    
      @close (Miercuri, 7 octombrie 2015, 19:19)

      adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui Close

      De curiozitate.. ce salariu ai ?
      • 0 (0 voturi)    
       Ai dreptate (Joi, 8 octombrie 2015, 11:45)

       Close [anonim] i-a raspuns lui adrian_rolland

       Dar asta nu schimba cu nimic realitatea: daca vrei ceva bun nu poate sa fie si ieftin si repede. Idem la sanatate unde romanii platesc in medie 150 de lei pe luna. Prin alte parti - acolo unde se uita romanii si intreaba de ce la ei nu e asa - oamenii platesc de 15 ori mai mult. De-asta nu e si la noi asa. Nu poti sa primesti acelasi lucru dar sa platesti de 10-15-20 de ori mai putin.

       Este normal. Cand romanii o sa devina mai productivi o sa poata sa castige mai mult, o sa poata sa si plateasca mai mult deci sa primeasca servicii mai bune.
    • +4 (4 voturi)    
     motivul principal (Miercuri, 7 octombrie 2015, 19:09)

     verdeata [utilizator] i-a raspuns lui sebastian

     al aglomeratiei pe strazi, poluarii, certurilor mizerabile din trafic, etc este faptul ca oamenii circula cu masina nejustificat de mult; multi merg tot cu masina si pana la coltul strazii ca sa ia paine. Motivatia este impresia publica pe care o doresc acesti imbecili, ei considera ca este o chestiune de statut social sa te vada toti cum urci si cobori din masina. Eu am masina, dar o folosesc numai pentru drumuri lungi, pentru carat lucruri mai grele, etc, in rest merg pe jos si cu RATB; mi se pare stupid sa merg cu masina ca sa fac piata sau a serviciu si am locuit atat aproape cat si dparte de serviciu.
     RATB nu circula asa de prost cum ziceti, dar nu are pe unde sa circule din cauza aglomeratiei. Trebuie 1) mai intai sa circule mai putini cu automobilul ca 2) sa se poata face banda numai pentru RATB, apoi 3) de facut transport public gratuit (ca la Tallin in Letonia; primaria pune oricum ce taxe vrea, ar putea pune una si pentru asta) pentru a incuraja folosirea RATB, apoi 4) de pus taxa pe circulatia in oras (sau drept de circulatie numai in zile pare si impare, ca la Paris, ca pe vremea lui ceausescu, nu ai ce face), iar in paralel crearea unei retele de srazi, centuri, pasaje etjate, strapungeri subterane si sosele ca lumea. Dar asta ar insemna sa ai primari cu viziune, nu corupti.
     Din cauza modei de a circula excesiv cu masina, orasul nu mai este locuibil. Orasul este pentru locuit,nu este autostrada. Daca aveti copii, ganditi/va ce boli vor face din cauza poluarii. Iar cine are cancer sau alte boli sa se gandeasca la numarul de ani petrecuti in masina.
     • +1 (1 vot)    
      prietene, nu stiu unde stai tu, (Joi, 8 octombrie 2015, 11:14)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui verdeata

      dar pe traseele pe care circul eu cu RATB-ul este nenorocire. Am stat la mine in cartier in Vitan, si stateam dimineata in statie, si nu venea autobuzul 123...stateam, stateam si cand venea, nu puteam sa ma sui in el, asa era de plin (cam 25% din calatori fiind de etnie roma).
      Seara, cand ieseam de la birou, aceiasi problema...stateam in ploaie la Unirii, asteptand dupa un 123 sau 124, si nu mai venea....indeiferent de vreme, autobuzul venea greu. Pur si simplu mi-am irosit timp din viata asteptand in statii.
      Nu as avea nicio problema sa iau RATB-ul, daca ar veni mai des...
      Apoi m-am mutat la sotie, in Ghencea, si aceaisi problema: stau dupa 385 si nu mai bine...stau, stau, si vine unul la 20 min (iar cu masina eu ajung la birou in 20 min).
      Din acest motiv circul cu masina personala:pt ca autobuzele vin extrem de rar...in plus de faptul ca de cele mai multe ori sunt full, si stau de fiecare data in picioare.
      Asa ca eu m-am lecuit de multa vreme de ratb.
      • +1 (1 vot)    
       recititi mesajul (Joi, 8 octombrie 2015, 23:18)

       verdeata [utilizator] i-a raspuns lui bancher

       am scris acolo ca RATB nu are cum sa circule din cauza celor care folosesc cu incapatanare masina si aglomereaza strazile. Nu am mai spus si ca, in lipsa parcarilor, benzile laterale sunt transformate in parcari (la solutii trebuia sa adaug si rezolvarea urgenta a parcarilor). Desigur, sunt destule situatii in care oameni chiar trebuie sa circule cu masina pentru ca nu au incotro, atat de complicata le este viata, dar asta nu dureaza toata viata lor, este ceva limitat la o perioada, dupa care te mai muti, iti mai schimbi locul de munca, iar copiii nu mai trebuie dusi la gradinita.
       Raman la parerea ca multi dintre cei care circula cu masina o fac din motive de fitze si imagine, nu de mare nevoie. La mine la serviciu mai multe zeci de persoane stau la cel mult jumatate de ora de mers pe jos (ii separa un parc!), iar circulatia RATB pe una din doua rute de acces este rapida (eu as ajunge in 15 minute din usa in usa), Totusi multi vin cu masina, unii cu 4x4, nesimtitii. Cum sa circuli cu masina de teren zilnic un drum atat de scurt? Culmea, se mai si plang, ca si dvs, ca RATB circula prost!
       A proppos de fitze, stiu oameni care au podeaua la casa din lut, dar la poarta au 3-4 masini. Dvs ce va spune asta?
       Recititi si ce am scris despre poluare si sanatatea noastra a tuturor. Credeti ca nu va priveste, pe dvs si pe cei apropiati?
       La sfarsit: mie nu imi spune nimeni TU, si, dupa cum vedeti, educatia mea nu imi permite sa ma adresez decat cu dumneavoastra, indiferent ce interlocutor as avea, vazut sau nevazut.
      • 0 (0 voturi)    
       pe UNELE trasee vine des! (Vineri, 9 octombrie 2015, 10:32)

       hot news [utilizator] i-a raspuns lui bancher

       123 sau fantomatica linie 124 au intervale mari de succedare, da, ins ala vItan problema principala este cu traficul blocat, dimineata dar si seara, dupa ora 8!
       Asa ca trebuie sa merg pina la metrou, desi statiile Mihai Bravu sau Dristor nu sunt prea aproape ...
       DIn cazua blocajelor, un numar mai mare de autobuze nu prea ar fi eficent!
       Totsui, conditiile din 123 mi s-au parut acceptabile, si nu ma dernajeaza ca stau pin picioare, ma deranjeaza ca autobuzul ajunge foarte greu la Piata Unirii ...
       Poate daca pe linia de tramvai ar circula si ceva similar defunctului 32, care mergea prin Pasajul Marasesti spre Piata Unirii?
  • +9 (9 voturi)    
   Cred ca are legatura (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:06)

   Liana [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Cred ca are legatura cu articolul, mai précis cu faptul ca sistemul ala de management al traficului nu mai functioneaza.
   Aceeasi situatie e si la intersectia Virturii cu Splaiul Independentei, azi e a 8-a, sau a 9-a zi cand nu functioneaza semaforul si ieri doar eu am vazut al doilea accident.
  • +3 (5 voturi)    
   nici nu am citit tot articolul (Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:12)

   nikita11 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   dar pare ca e bine lucrat. nu are rost sa-l citesc pt ca vad pe pielea mea ce se intampla. si nu doar in bucuresti ci in cam toate orasele cu peste 150k locuitori. sunt intru totul de acordu cu sebastian care scrie mai jos ca problema e nr mare de masini. asa e, nici o semaforizare, nici 20 de benzi pe sens nu ar ajuta. cand s-a deschis in bucuresti podul ala hobanat sau cum ii zice, de era cel mai mare din lume, un primar din franta a zis: 'e frumos, din pacate nici un fel de constructie nu rezolva problema traficului. cu orice extra facilitate construita doar se mareste traficul, acesta nu se fluidizeaza'. cam asta e, in interiorul oraselor va trebui sa mergem mai mult pe ideea de mijloace eficiente de transport in comun si biciclete sau ceva vehicule mai mici.
 • +29 (29 voturi)    
  De ce conectare prin fibra optica ? (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:00)

  Idealistu [utilizator]

  Binenteles ca s-a ales solutia cea mai scumpa si cea mai prosta.
  Sincronizarea semafoarelor, controlul si programarea lor se poate face foarte bine si ieftin prin comunicatie GSM si un algoritm de trafic.
  Dar de ce sa coste o suta de mii, cand poate costa 20 de milioane la 10 % spaga.
 • -13 (29 voturi)    
  LOL! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:00)

  CRMS [utilizator]

  Fara Oprescu nici pasarea nu zboara in Bucuresti!
  • +16 (26 voturi)    
   mai si razi... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:29)

   boghar [anonim] i-a raspuns lui CRMS

   tu stii sa citesti sau doar sa buchisesti? scrie in articol ca acest sistem nu este functional de 4 luni, adica pasarea aia din capul tau nu a zburat nici pe vremea lui Oprescu, manca-l-ar puscaria!
   • +2 (2 voturi)    
    Pe amandoi! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:45)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui boghar

    Doar cine se aseamana, TREBUIE sa se adune!
    La zdup!
   • +4 (4 voturi)    
    ihi (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:45)

    CRMS [utilizator] i-a raspuns lui boghar

    Da-mi voie sa rad de cei care l-au ales pe Oprescu primar. Nu stiu care-i mai de ras Bucurestiul cu Oprescu sau Timisoara cu Robu.
    BTW imi place cum v-a aranjat Piata Universitatii, imi aduce aminte de piata Tienanmen. Nici acolo nu-s copaci ca sa nu aiba dupa ce se ascunde cand vor sa-i impuste.
 • +22 (24 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:04)

  Metec [anonim]

 • +25 (27 voturi)    
  Cuib de hoti (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:05)

  Adri70 [utilizator]

  Primaria Bucurestiului este un cuib de hoti care au distrus orasul! Vedeti numai cate autorizatii de constructie au fost date (si se dau in continuare), PE SPAGA, in spatii verzi sau in zone deja supraaglomerate...
 • +27 (27 voturi)    
  Si totusi (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:06)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Banii au fost platiti. Adica furati. Primaria Bucurestiului nu poate fi altfel decit tpata guvernarea si administratia din tara: adica o mafie pusa pe jaf, clientela transpartinica a grupurilor criminale numite la noi partide.
 • +27 (27 voturi)    
  Daca nu se ia spaga, nu se intampla nimic (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:07)

  Alex [anonim]

  Administratie marca Oprescu :-P
  Bucuresteni nu uitati sa-i votati din nou!
 • +31 (31 voturi)    
  UTI (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:11)

  menumorut [anonim]

  are tehnologii facute in casa cu care tine captive o gramada de entitati economice de stat.

  Au preturi mai mari ca in Germania si cei care au cumparat de la ei nu-si pot face mentenanta decat cu ei pentru ca au avut grija sa nu se stipuleze in contracte ca sunt obligati sa ofere date pentru interconectare sau service.

  In felul asta MUrdareanu si UNPR-istii lui sifoneaza zeci de milioane anual si cheltuie sute de mii.

  Tot articolul asta e apa de ploaie. trebuie sa mergeti la cauze si poate DNA-ul o sa se sesizeze si o sa le ia contractele la mana.

  Romania este si va ramane o tara captiva in mana unei mafii transfrontaliere reprezentata local prin companii ca UTI, SIVECO, TEAM NET, ASSECO, S&T, PROVISION, ROMSYS, etc...

  Toate companiile astea au in componenta fosti securisti si ofiteri de informatii externe.

  Romania este furata si vanduta zi de zi de oamenii din companiile astea
 • +11 (15 voturi)    
  mda (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:12)

  mda [anonim]

  vechea problema... traficul din bucuresti

  NU NE INTERESEAZA, votati cu toti coruptii si apoi va plangeti ca orasul e de cacao

  semnat: restul tarii
 • +21 (21 voturi)    
  Intr-adevar (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:13)

  Cuca [utilizator]

  circulatia este mai rea decit oricind in Bucuresti. Ieri dupa-amiaza era coloana continua (care statea, nu inainta citiva metri decit o data la 2-3 minute) de la Mallul Baneasa pina cel putin Piata Victoriei. Incredibil.
  • -8 (24 voturi)    
   de bai vere (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:29)

   rinoceru [anonim] i-a raspuns lui Cuca

   daca v-ati inghesuit toti la vile in nord, fiecare cu masina lui.. sunt niste limite fizice, si facebook mai pica in perioadele aglomerate, nu mai zic de magazinele online in black friday.
   • +5 (17 voturi)    
    exact, bai nene (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:02)

    melcu' [anonim] i-a raspuns lui rinoceru

    Ce-mi plac mie comentariile de genul asta! Ca e aglomerat din cauza alora care si-au luat case si masini unde-"a vrut muschii lor"...
    Da, aglomeratia se datoreaza numarului de masini (prefer confortul decat mirosul din metrou/tramvai/autobuz).
    Dar haosul din trafic se datoreaza si nesimtirii soferilor, aia cu 3 «000» care-i depasesc pe prostii care stau la coada la semafor, forteaza/blocheaza intersectiile, etc. Cine stie, cunoaste!
    • +4 (12 voturi)    
     confort/timp (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:35)

     gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui melcu'

     Daca preferi confortul in locul timpului atunci de ce te mai plangi? stai confortabil in timp ce avansezi 1 metru pe minut, infrastructura construita de ceausescu pentru cateva dacii nu face fata confortului.
     • +6 (8 voturi)    
      da, confort (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:17)

      melcu' [anonim] i-a raspuns lui gigi1

      Ma plang de toparlanii din trafic, de aia care nu respecta regulile de circulatie, de incompetentii si hotii pe care i-au votat unii, de nesimtirea si de rautatea oamenilor din jurul nostru.
      Ma plang de varstnicii care se plimba cu metroul/tramvaiul/autobuzul dimineata la ora 8 (sunt sigura ca toti au treaba la ora aia), de duduile care tin picior peste picior cand e aglomeratia mai mare in metrou (toate sunt super-modele cu picioare de 1,20 m), de cele care-si flutura pletele lovindu-te "suav" peste fata, de cei care n-au auzit de apa si sapun, dar au auzit de bere si tigari.
      Pe scurt, de bunul-simt. Si trist e ca oamenii astia VOTEAZA, si din cauza lor suntem condusi de cine suntem condusi...
     • 0 (2 voturi)    
      de (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:18)

      gogu'_milogu' [anonim] i-a raspuns lui gigi1

      sunt acrii strugurii?....
      • +3 (3 voturi)    
       sunt dulci (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:41)

       gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui gogu'_milogu'

       Pentru ce? sa iti petreci 10% din viata in trafic? macar ramai tu cu impresia asta si te simti bine in timp ce astepti.
    • +8 (10 voturi)    
     hahaha (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:17)

     gogu'_milogu' [anonim] i-a raspuns lui melcu'

     ieri la intersectia dna ghica erau cred ca 5 echipaje de politie care pe langa ca ingreunau traficul..... ii amendau pe aia care depaseau coloanele de masini pe sina de tramvai..... de mult nu am simtit o astfel de satisfactie....
     • +4 (4 voturi)    
      haha (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:27)

      melcu' [anonim] i-a raspuns lui gogu'_milogu'

      Trebuia sa fiu si eu prin zona, sa ma bucur putin!
   • +12 (12 voturi)    
    Transportul e un scandal complet in Bucuresti (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:21)

    Liana [anonim] i-a raspuns lui rinoceru

    Si crezi ca suntem nebuni, sa mergem fiecare cu masina lui de drag?! Eu locuiesc in Militari, nici vorba de vile in nord (lasand la o parte ca unii muncesc acolo, nu locuiesc, ca de-aia spune omul ca era dupa-amiaza, deci se intorcea de undeva!), ar trebui sa schimb 2 mijloace de transport sa ajung la birou, fie 2 kilometri mers pe jos+metrou, fie doua autobuze cu care am toate sansele sa fac 1 ora si jumatate pana la birou.
    Asta, daca n-as avea copii, sa-i duc si la scoala. Cu masina, imi ia o ora si vreo 10 minute, cu transportul in comun, probabil ca as face vreo 3 ore.
    Pentru ca transportul in comun, si asta functioneaza mai prost ca niciodata! Metrourile sunt arhipline si mi se pare culmea nesimtirii sa vina la interval de minimum 6 minute la 7.45 dimineata! Ce sa mai zic de autobuze, care au o soarta mai neagra decat transportul particular, odata ce sunt prinse in trafic, fac si statii si nici scurtaturi nu pot face!
    Este, pur si simplu, un scandal!
   • +7 (7 voturi)    
    "Vere", eu eram in autobuz (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:14)

    Cuca [utilizator] i-a raspuns lui rinoceru

    in drum spre casa, si nu locuiesc in "nord", ci acolo lucrez. Nu te mai grabi sa arunci cu pietre - desi daca as locui "in nord" nu stiu cu ce m-ar face asta vinovat.
   • +2 (2 voturi)    
    Ia o harta a Bucurestiului (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:29)

    v_sile [anonim] i-a raspuns lui rinoceru

    Si constata un lucru simplu: Bucurestiul s-a divizat destul de net in zone de lucru si zone de locuit.

    Zone de lucru sunt in mod masiv in nord: Baneasa, Aviatiei, Aurel Vlaicu, Pipera-Tunari. Asta e situatia, acolo a fost teren, acolo s-a construit.

    Ei, acum incearca cumva sa vezi cat de usor poti ajunge de exemplu, din estul Bucurestiului (Balta Alba, Titan, Republicii, Pantelimon, Colentina) in nord. Vezi pe harta ca legaturile sunt mizerabile, ca cea mai mare parte din zona nu are metrou, nu exista tramvai, nu exista troleu, nu exista decat un singur autobus sinucigas (243) care are inconstienta sa treaca dinspre Pantelimon spre Lacul Tei si care merge, evident, horror, ca totul e blocat pe acolo.

    Tot traficul asta sud-est-est-nord-est se chinuie teribil sa treaca peste Colentina (care iese din Bucuresti pe axa nord-est), care e si ea plina pana la refuz in ambele sensuri.

    Asta e situatia. E usor sa o dai cu "vile in nord, lenesii care nu vor sa coboare din masina, etc"

    In zona aia este nevoie de:

    - metrou: toata zona de est, nord-est e uriasa si e lipsita de metrou, similar cu sud-vestul in care se chinuie acum cu metroul din Drumul Taberii. Trebuie sa existe legatura directa dinspre Titan spre Aurel Vlaicul, peste Titan, Pantelimon, Colentina si Lacul Tei

    - un al doilea inel interior, care sa treaca peste Voluntari si care sa lege zona de sud-est de cea de nord-est

    Ce incerc sa spun si nu cred ca reusesc.

    E nevoie de niste analize bune pornind de la modul cum s-a dezvoltat Bucurestiul in ultimii 20 de ani. Apoi trebuie vointa si apoi investitii mari in metrou, linii de tramvai usor (gen 41) si infrastructura suplimentara (un al doilea inel, situate intre inelul interior si centura).

    Pare o misune peste puterile noastre si ale alesilor nostril, care numai la asta nu se gandesc.
    • 0 (0 voturi)    
     Cine e de vina?! (Vineri, 9 octombrie 2015, 10:38)

     hot news [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

     Bine pus in evidenta, multa lume locuieste in sud si lucreaza in nord.

     "toata zona de est, nord-est e uriasa si e lipsita de metrou"
     Perfect adevarat, dar cine este de vina?

     Reteaua de metrou lasata mostenire de Pingelica este insuficinenta, dar noi ce scuze avem ca in 26 de ani de libertate, liniile de metrou s-au dezvoltat mult prea putin?
     Nici macar statiile exustente nu au suficient guri de iesire!
 • +10 (10 voturi)    
  transportul cu tramvaiul (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:15)

  Citizen [anonim]

  Mai sunt și refugiile astea de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție.Nici acum nu au devenit istorie.Ne punem zilnic viețile în pericol pe ele în îngrămădeală și în îmbulzeală eventual blocați la roșul pietonal tixiți unii-n alții între două pericole(tramvai și traficul rutier de pe asfalt).N-ai cale de scăpare.S-a mai lucrat și la linia comună 24 42 45 46 dar refugiul de tramvai de pe Bulevardul Ion Mihalache de la intersecția cu Șoseaua Nicolae Titulescu a rămas același nefiind înlocuit cu un refugiu mai lat prevăzut cu gard de protecție.Și RATB ce zice?"Refugiul de tramvai de pe Bulevardul Ion Mihalache de la intersecția cu Șoseaua Nicolae Titulescu a fost construit în 2012 de Administrația Străzilor respectându-se aceleași amplasament și dimensiuni.Din păcate din cauza configurației zonei refugiul nu poate fi mărit în lățime și nici în lungime întrucât ocupă o bandă de circulație auto.De asemenea din cauza dimensiunilor reduse nu poate fi prevăzut cu gard de protecție."Adică noi pietonii ne punem zilnic viețile în pericol pe refugiile înguste lipsite de garduri de protecție și RATB,PMB și Administrația Străzilor în loc să elimine un pericol cu ocazia acelei reabilitări îl prelungesc.Acum chipurile se lucrează la reabilitarea liniei de tramvai pe Bulevardul Liviu Rebreanu și se are în vedere ca toate stațiile de tramvai ale acestui bulevard să aibă refugii late prevăzute cu garduri de protecție.Se are în vedere chipurile și lărgirea Bulevardului Liviu Rebreanu.Oare pe Bulevardul Ion Mihalache nu puteau fi făcute aceleași operațiuni?Putea fi și ăsta lărgit de așa natură să se păstreze două benzi pe un sens și două pe celălalt și să aibă peste tot refugiilate cu garduri de protecție.Acum noi cetățenii capitalei ce facem?Mai stăm o tură până la următoarea reabilitare a liniei comune 24 42 45 46?Oare care o fi perioada între două reabilitări succesive la o linie de tramvai???Refugiile înguste fără garduri de protecție un coșmar care parcă nu se mai termină.
  • +1 (1 vot)    
   linii tramvai (Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:54)

   Cosmin [anonim] i-a raspuns lui Citizen

   Sunt și străzi ale căror lățimi sunt ocupate de șinele de tramvai aproape în totalitate.Exemple.Calea Moșilor,Strada Iacob Felix.Nu ai deloc loc cu mașina între șina de tramvai și trotuar.Nu s-a gândit deloc pe Strada Iacob Felix pe linia 46 o lărgire a ei încât să existe o bandă auto pe un sens și o alta pe celălalt.
  • 0 (0 voturi)    
   refugii tramvai pericole publice (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:14)

   Traian [anonim] i-a raspuns lui Citizen

   Făceau vatmanii și conducătorii auto de la RATB grevă pe motivul că tramvaiele,troleibuzele și autobuzele sunt pericole publice.Refugiile de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție.Pe astea nu le văd vatmanii pericole publice să ia atitudine să facă greve la transportul cu tramvaiul.
  • 0 (0 voturi)    
   refugii tramvai înguste (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:18)

   Marian [anonim] i-a raspuns lui Citizen

   Trebuie să facem plângeri în masă la Primăria Capitalei și la primăriile de sector și în mass media să scăpăm de coșmarul refugiilor înguste lipsite de garduri de protecție.Uniți schimbăm soarta capitalei.
  • +1 (1 vot)    
   transportul public al capitalei (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:32)

   Robert [anonim] i-a raspuns lui Citizen

   Și pe linia 1 sunt cele mai aglomerate tramvaie dintre toate liniile de tramvai ale capitalei.În tramvaiele liniei 1 se stă cel mai mult în picioare și cel mai des.La cât de aglomerate sunt tramvaiele liniei 1 uzina RATB ar trebui să conceapă tehnic tramvaie V4A sau în general tramvaie cu 3 articulații burduf.Și în privința transportului public cu troleibuzul din 2008 încoa de când nu mai circulă troleibuzele DAC au rămas troleibuzele Ikarus și Irisbus toate scurte în parcul auto al troleibuzelor RATB și stăm deseori în picioare în ele îngrămădiți.Când circulau troleibuzele DAC erau și versiunile x12 și versiunile x17.Troleibuzele DAC x17 erau mai spațioase.Din 2008 încoa nu a mai achiziționat primăria capitalei troleibuze articulate pentru parcul auto al RATB.Și în privința transportului cu autobuzul stăm adesea îndesați în picioare în autobuze.În privința parcului auto al autobuzelor RATB nu-mi amintesc să fi văzut din 1990 încoa autobuz articulat.
   • -3 (3 voturi)    
    transport public (Miercuri, 7 octombrie 2015, 20:22)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui Robert

    Ar trebui interzise în mijloacele de transport public ale RATB persoanele ce însoțesc copii prin intermediul cărucioarelor de copii,persoanele ce însoțesc persoane cu dizabilități prin intermediul scaunelor cu rotile,persoanele ce se deplasează prin intermediul cadrelor și persoanele ce însoțesc animale de companie.Contribuie semnificativ la aglomerarea mijloacelor de transport public.Există destul alternative pentru ele.Taxiurile,mijloacele auto ale rudelor,ale prietenilor etc.Chiar mersul pe jos.
   • 0 (0 voturi)    
    tramvaie Tatra (Joi, 8 octombrie 2015, 10:49)

    Sorin [anonim] i-a raspuns lui Robert

    Și tramvaiele Tatra ar trebui scoase din circulație.În ziua de azi circulă locomotive Tatra și cupluri de locomotive Tatra.În ambele tipuri când e populație mare se stă în îngrămădeală în picioare în orice locomotivă în cazul cuplurilor de locomotive articulația fiind de tip boghiu.La tramvaiele cu articulații tip burduf ai tot spațiul la dispoziție în vehicul.Ar trebui Primăria Capitalei să scoată din circulație vechiturile astea de Tatra.
  • 0 (0 voturi)    
   refugii fără garduri (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:50)

   Darius [anonim] i-a raspuns lui Citizen

   Să scriem scrisori la televiziuni să filmeze pentru știri refugiile înguste lipsite de garduri de protecție.
  • 0 (0 voturi)    
   refugii lipsite de garduri (Miercuri, 7 octombrie 2015, 19:53)

   Dani [anonim] i-a raspuns lui Citizen

   Ar trebui RATB să interzică oprirea tramvaielor în stațiile prevăzute cu refugii înguste lipsite de garduri de protecție dacă e cu adevărat responsabilă față de viața pietonilor.
  • 0 (0 voturi)    
   refugii de coșmar (Miercuri, 7 octombrie 2015, 19:55)

   Cătălin [anonim] i-a raspuns lui Citizen

   Cât mai e până devin istorie refugiile de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție????
 • +16 (18 voturi)    
  UTI (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:15)

  vali_s [utilizator]

  Astia de la UTI trebuiau impuscati, o firma care traieste doar pe bani cu statul.
  Limitatoare de viteza, salpi pentru parcare inlegala, popice de cauciuc pe langa sina de tramvai ... nimic concret doar bani aruncati de pomana.

  Puscaria sa ii manance !!!!!!
  • +4 (4 voturi)    
   Nu le iau apararea, dar... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:52)

   NameInFlame [utilizator] i-a raspuns lui vali_s

   1. UTI nu se ocupa de semnalizare rutiera, e alta firma la fel de notorie care face asta, vezi ca scrie pe "marfa"
   2. UTI nu face profit cu semaforizarea, salariatii de la managementul traficului isi luau intr-o vreme banii cu intarziere, si nu toti, iar firma era pe pierdere operationala.
   Sistemul ala de trafic management are niste chestii destepte in el care nu se pot valorifica din cauza ca Morin nu a mai vrut sa continue includerea semafoarelor in sistemul de management centralizat, semafoare administrate de alte firme.
  • +2 (2 voturi)    
   sigur ca da (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:26)

   sfinx [anonim] i-a raspuns lui vali_s

   Prietene, arata-mi tu o firma in orice tara din lumea asta care lucreaza gratis. Citeste bine articolul, pentru echipamentele alea care s-au stricat cineva trebuie sa plateasca. Acel cineva e administratia strazilor nu UTI.
   Cam toate companiile din Romania au mentalitatea asta ca ai implementat un sistem, gata, nu mai dai bani pe intretinere ala trebuie sa mearga. Daca se pune problema de mentenanta, stai sa vedem, ne mai gandim...
 • +29 (31 voturi)    
  Administrația Oprescu a distrus Bucureștiul. (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:17)

  vali47 [utilizator]

  În timpul administrației Oprescu,totul a fost făcut fără cap.Bulevardele au fost gândite ca autostrăzi,unde circuli și nu oprești.Este o harababură generală,70% dintre mașini fiind parcate//ilegal//,și dacă tot sunt parcate,nimeni nu se ocupă să reglementeze și încaseze o taxă de parcare care poate fi o sursă de bani pentru parcări moderne.Bucureștiul are nevoie de parcări provizorii și parcări de reședință.
  • 0 (0 voturi)    
   refugii tramvai (Joi, 8 octombrie 2015, 11:24)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui vali47

   Să ne spună primăria capitalei și RATB cât mai are de gând a ne tortura cu refugiile de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție.
  • 0 (0 voturi)    
   corect.. (Joi, 8 octombrie 2015, 11:35)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   ..parcari ca inafara: pui masina in loc de parcare, taxatorul langa...bagi moneda, pentru intervalul orar dorit, primesti tichet, pui tichet in geam si gata...revii in intervalul etat si pleci mai departe... De ce nu a implementat niciun primar din Bucuresti acest sistem? Inafara de incompetenta enorma.. si prostie fara limite... nu gasesc explicatie...
 • +9 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:22)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   Din contra, dargul meu (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:34)

   v_sile [anonim] i-a raspuns lui

   La ce trafic e in Bucuresti, soferii chiar sunt politicosi si civilizati, poti sa iesi de pe strazi laterale, intersectii cumplite, precum cele de pe Colentina se elibereaza "singure", ca politia nu vine pe acolo.

   Bucurestenii s-au obisnuit si s-au resemnat cu traficul. Distractia incepe in provincie, in orasele mari. Caci aia nu sunt obisnuiti cu asa trafic. Acolo risti sa stai si 40 de minute pe o strada laterala, pentru ca nu te lasa nimeni sa iesi. De ce sa te lase? In regulamente scrie ca trebuie sa dai prioritate? Da prioritate si asteapta.
   • 0 (0 voturi)    
    autostrada suspendata (Miercuri, 7 octombrie 2015, 23:12)

    Serj [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

    Nu stiu daca consideri si orasele Sibiu si Cluj-Napoca ca fiind din provincie (comparand cu orasul Bucuresti). In niciunul din ele nu am stat mai mult de cateva secunde in intersectiile aglomerate pana cand cineva m-a lasat sa ma strecor in trafic (atunci cand era posibil).
 • +14 (14 voturi)    
  De ce sa mai platim taxe? (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:22)

  Miky60 [utilizator]

  Inca o dovada ca isi bat joc de banii dati de noi! Sa nu mai platim taxe si impozite, sa vada ca suntem nemultumiti!
  • 0 (10 voturi)    
   Mentalitate comunista tipica Haznaua 3! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:46)

   Boggy [anonim] i-a raspuns lui Miky60

   Cum sa poti sate gandesti sa nu platesti taxe! Asteptati mila de la stat cum sunteti obisnuiti de comunism! In orice stat democrat, occidental, toata lumea plateste taxe si impozite, doar la noi, cei indoctrinati de Haznaua 3 pot sa gandeasca asa!
   • +1 (5 voturi)    
    da (Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:37)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Boggy

    plateste matale taxe ca sa aiba diversii opresti, consilieri si urdareni ce imparti intre ei. Ce legatura are asta cu comunismul, numai matale stii. Altfel vad ca esti trendy, vrei sa platesti taxe imense ca in vest, eventual sa importi si citeva zeci de mii de maimute islamice, c-asa e ultima moda in vest.
   • +1 (1 vot)    
    uite eu nu vreau sa platesc taxe.. (Joi, 8 octombrie 2015, 11:51)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui Boggy

    ..care sa ajunga la un nesimtit de la stat in buzunare, si nu in infrastructura, de exemplu.. (ma limitez la infrastructura si doar la cea din Bucuresti).

    Se platesc abonamente, bilete, cartele, taxe, parcari, impozite toate nebuniile de pe fata pamantului si ce primim in schimb?
    - RATB si Metrou supra agglomerate, lucrari de metrou intarziate de minsterul transporturilor in 2012 (anul de gratie USL)
    - se construiesc pasaje inutile.., parcari lipsa,
    - autobuze/trolee/tramvaie/trenuri vechi, neingrijite, aproape de dezintegrare;
    - linii de tramvai si strazi/sosele/bulevarde ca spatiul mioritic: deal-vale-campie-rau-lac-lipsa-munte-prapastie...
    Si nu pretend mai mult decat taxele platite de bucuresteni pentru Bucuresti sa fie folosite in folosul bucurestenilor, nu in interesul primarului general sau local, consiliului general al primariei generale sau locale si altor ciumpalaci din categoria asta.. prefectura nu misca un deget fara cordul partidului...Pentur ce sa mai platesc eu aceste taxe la institutiile de stat, cand ele nu isi respecta partea lor? Doar ca asa e "correct"? Da' ce mai nene m-am casatorit cu primaria bucurestiului sau cu primarul corrupt si alti corupti.. ?!!?
    Da' nu e mai bine sa se mai duca ei acolo de unde au venit si inca si mai departe cu toti ciumpalacii lor si sa nu mai aud de ei..iar inainte sa se duca in pustie, sa lase ei frumusel tot ce au furat si cu dobanda...ca mie unul mi-a ajuns!! Daca nu..e destul loc la racoare..si sunt destui oameni de condus si acolo..!!
 • -6 (16 voturi)    
  Micul Paris si marele trafic (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:33)

  ion [anonim]

  Miticii trebuie sa afle ca se poate circula si cu metroul, autobuzul, cu bicicleta, pe jos, etc. Nu este obligatoriu sa circuli cu masina.Ar trebui sa ii informeze cineva.
  • +12 (12 voturi)    
   Informare (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:13)

   Andrei [anonim] i-a raspuns lui ion

   Circulam, Ioane, si cu metroul (supra-aglomerat), si cu autobuzul (daca citeai articolul vedeai ca si acesta este prins in trafic), si cu bicicleta (desi e sport extrem), si pe jos etc. Noi, Miticii de capitala, le-am aflat pe toate acestea demult, mai Mitica de provincie. Le stim, insa degeaba. Desi, recunosc, ne-am facut-o cu mana noastra votandu-l pe taticul spagilor din primariile romanesti, suspendatul bolnav (nu ca altii ar fi mai bravi, prin tara; poate doar Boc sa faca exceptie, la Cluj). Sper, totusi, sa ne desteptam candva...
   • +1 (1 vot)    
    bah..eu nu l-am votat pe spagar.. (Joi, 8 octombrie 2015, 11:57)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

    ..si le-am spus la toti ca eun om fara character, spagar, mincinos si hot!

    Asa ca am votat intotdeauna ce am considerat ca e bun si util pentru bucuresti..SI NICIODATA PARTIDUL / ELE !

    Se da un text cu idei principale si se analizeaza..e bun, spune ceva realizabil, minte de ingheat apele, au ba?!?! adica se lanseaza un process rational de analiza si apoi se ia o decizie.. nu se face asa, suportam democratia "maselor" ca deh... nu poti sa te pui cu valurile cand se starnesc.. nici nu poti sa le explicit ceor care deja sunt preocupati de altele..(minciunile care curg necontenit idn televizoarele oamenilor)..
    eu nici la urmatoarel alegeri nu aleg vreun ciudat de la Partide...sa se duca in pustie toate partidele de nesimtiti!!
  • +6 (6 voturi)    
   Apai ce atata graba (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:27)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui ion

   Se vede ca nu esti din Bucuresti dar asta nu te impiedica sa dai din fleanca!
   Mersul cu bicicleta prin Bucuresti e sport extrem, autobuzul sta si el blocat in trafic pt ca nu are banda rezervata (chiar daca ar avea, bizonii tot ar intra pe ea), atat autobuzele cat si masinile se inghesuie ca banda 1, de cele mai multe ori bada 2 sunt blocate de cocalari care parcheaza ca rumegatoarele.

   Metroul da, e mai rapid, desi si ala la ore de varf e aglomerat ca mna, Metrorex a redus numarul de trenuri ca sa mai scuteasca niste bani. In plus, metroul nu acopera toate cartierele din Buc.
   • 0 (0 voturi)    
    aglomerat si insuficient (Vineri, 9 octombrie 2015, 10:48)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    Problema cea mai mare este ca metroul nu acopera nici pe departe toate cartierele!
    Problema aglomeratiei este neplacuta, dar nu insurmaontabila, mie la Piata Unirii mi s-a parut de cosmar pasajul ce face legatura intre cele doua magistrale, in jur de 8:30 este blocat - stai in ambuteiaj de pietoni!
    Dupa ce ama juns pe peron, am constata ca metroul de Pipera ESTE foarte aglomerat: in primul nu m-am putut urca, in al doilea, se putea, insa nu vroiam sa fac baie de aburi, l-am luat pe al treilea. Intervalul de succedare este destul de mic ca sa fiea ACEPTABIL faptul ca nu poti lua primul metrou, tot ajungi mai repede decat cu transportul de suprafat, public sau cu masina proprie ...
 • +4 (8 voturi)    
  Hargiteanu (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:37)

  Anonim [anonim]

  rromanistan... laudarosenie, lene, nesimtire, hotie...
 • +19 (19 voturi)    
  Trafic (Miercuri, 7 octombrie 2015, 12:46)

  Luca [anonim]

  Nicio noua constructie de blocuri nu ar trebui aprobata de catre Primaria Bucuresti,daca nu este prevazuta cu garaje subterane .Pe Sos Oltenitei ,in apropierea intersectiei cu Vacaresti ,intrun infern lipsit de locuri de parcare ,s-au mai construit intre blocurile existente ,altele noi ,bineinteles, conform traditiei ,cu distanta dintre constructii care sa blocheze lumina solara si fara parcari subterane.
  • +3 (3 voturi)    
   nu e vorba de parcari (Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:21)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Luca

   nu e vorba numai de parcari, e vorba ca un bloc genereaza si mult trafic, oamenii astia vin se duc, au oaspeti, etc. orasul trebuie sa se largeasca in loc sa faca un bloc pe 5 mp in centru, sa nu mai faca blocuri mari in centru, sa se dezvolte pe orizontala
  • 0 (0 voturi)    
   multumita tovarasului... (Joi, 8 octombrie 2015, 11:58)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Luca

   ..Oprescu si a asociatilor lui din alte primarii si alte functii...!!
 • -6 (12 voturi)    
  Foarte bineeee !! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:07)

  Bogdan [anonim]

  Cat mai mult trafic va doresc. Sa ajungeti sa dormiti in ambuteiaje. Chiar daca nici salvari nici politie nu o sa mai ajunga nicaieri, nici marfa in magazine.
  Poate macar asa o sa isi dea seama toti retarzii ca e absolut imposibil de stupid sa te fatai cu masina pentru 10 km.
  Sa risipesti atati bani si resurse, sa alimentezi o industrie ridicola care a provocat atatea crime si razboaie, sa poluezi in ultimul hal, inseamna sa fii bolnav mintal.
  Invatati sa cautati satisfactii in chestii benefice, nu sa amanetati viitorul si sanatatea tuturor pentru o falsa senzatie de confort.
  • +1 (1 vot)    
   bah, iti doresc.. (Joi, 8 octombrie 2015, 12:03)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   ..sa stai in Colentina, Dr Taberei, Lujerului, Militari, Brancoveanu, Bucurestii Noi, Titan si in alte locuri unde absolut orice mijloc de transport e plin pana la refuz..si nu fac fata... inclusiv metroul (probabil nu prea circuli pe magistrala 2)..

   asa ca mai usor cu retarzii ca nu e asa..
 • 0 (10 voturi)    
  Tramvaiele anapoda (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:21)

  Victtor [utilizator]

  Va plangeti ca orasul este blocat dar nu acceptati ca tramvaiele trebuie inlocuite cu autobuze.
  Cum sa fluidizezi traficul cand pe mijlocul drumului ai doua benzi rezervate exclusiv pentru tramvaie ?
  • 0 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 octombrie 2015, 8:34)

   [anonim] i-a raspuns lui Victtor

 • +8 (8 voturi)    
  UTI - firma generalilor ce (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:31)

  yellowdog [utilizator]

  capuseaza multe societiati de stat ,sapati aici sa vedeti unde duc firele, plagiatorul Oprea cunoaste "interesul national" al coruptilor
 • +2 (8 voturi)    
  Șoseaua Nicolae Titulescu X Strada Maltopol (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:36)

  Mihail [anonim]

  Pe Șoseaua Nicolae Titulescu traficul rutier e de coșmar.Ce rost au semaforizarea rutieră la intersecția Șoselei Nicolae Titulescu cu Strada Maltopol și trecerea de pietoni de pe Șoseaua Nicolae Titulescu de la intersecția cu Strada Maltopol când fiind o intersecție în formă de T renunțându-se la cele două lucruri se poate aplica simplu regula clasică și traficul rutier ar fi mult mai fluid?
  • +8 (12 voturi)    
   - (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:24)

   alex123 [utilizator] i-a raspuns lui Mihail

   In niciun caz nu ar fi mai fluid fara acel semafor. Ar fi doar o coloana mai dezordonata, pentru ca gatuirea e cauzata de urmatorul semafor (cel de la Banu Manta, respectiv cel de la Dr.Felix in celalalt sens).
   Semaforul de la Maltopol e foarte bun si asigura o minima siguranta celor care vireaza stanga (si care nu sunt deloc putini), dar si pietonilor (printre care multi elevi, data fiind scoala din apropiere).
   • -1 (1 vot)    
    Strada Maltopol (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:39)

    Eugen [anonim] i-a raspuns lui alex123

    Poate fi păstrată doar semaforizarea pietonală de pe Strada Maltopol de la intersecția cu Șoseaua Nicolae Titulescu.
   • 0 (2 voturi)    
    Șoseaua Nicolae Titulescu X Strada Maltopol (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:50)

    Paul [anonim] i-a raspuns lui alex123

    Până la intersecția Șoselei Nicolae Titulescu cu Bulevardul Banu Manta se face coadă la intersecția Șoselei Nicolae Titulescu cu Strada Maltopol pe sensul spre Podul Basarab.Mai e și cu adresare bidirecțională semaforizarea rutieră a sensului în cauză.La intersecțiile în formă de T nu au rost semaforizările rutiere.Vorbești prostii.
   • 0 (2 voturi)    
    Șoseaua Nicolae Titulescu X Strada Maltopol (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:53)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui alex123

    Altă dată erau perioade când semaforizarea rutieră a intersecției cu pricina mergea pe orange intermitent și traficul rutier în acea intersecție era aerisite pe Șoseaua Nicolae Titulescu.
   • 0 (0 voturi)    
    Șoseaua Nicolae Titulescu X Strada Scărlătescu (Joi, 8 octombrie 2015, 8:54)

    Eugen [anonim] i-a raspuns lui alex123

    Ar fi mult mai fluid traficul rutier la intersecția Șoselei Nicolae Titulescu cu Strada Maltopol dacă s-ar renunța la semaforizarea rutieră și la trecerea de pietoni de pe Șoseaua Nicolae Titulescu.Semaforizarea rutieră și trecerea de pietoni menționată sunt puse special să aglomereze traficul rutier generând cozi la intersecția Șoselei Nicolae Titulescu cu Strada Maltopol pe sensul spre Podul Basarab și la intersecția Șoselei Nicolae Titulescu cu Strada Iacob Felix spre Pasajul Victoriei.Mai e și intersecția Șoselei Nicolae Titulescu cu Strada Scărlătescu prost gândită.Dacă vrei să intri cu mașina prin viraj la stânga de pe Șoseaua Nicolae Titulescu pe Strada Scărlătescu trebuie să stai la coadă la roșul rutier la intersecția cu Strada Iacob Felix și apoi să faci cale întoarsă pentru a vira la dreapta pe acea variantă și dacă vrei să intri cu mașina de pe Strada Scărlătescu pe Șoseaua Nicolae Titulescu prin viraj la stânga trebuie să faci viraj la dreapta cu mașina stând la coadă la roșul rutier și apoi să faci cale întoarsă.Și de asta se fac cozi pe ambele sensuri între intersecția cu Strada Iacob Felix și intersecția cu Strada Maltopol.Dacă s-ar tăia cele două spații verzi care sunt de-o parte și de alta a șinelor de tramvai și gardul dintre cele două șine în dreptul intersecției cu Strada Scărlătescu pentru a face acces direct s-ar mai fluidiza traficul rutier pe Șoseaua Nicolae Titulescu.
   • 0 (0 voturi)    
    Șoseaua Nicolae Titulescu X Strada Maltopol (Joi, 8 octombrie 2015, 10:10)

    Cristi [anonim] i-a raspuns lui alex123

    Ba ar fi mai fluid.
   • 0 (0 voturi)    
    soluții (Joi, 8 octombrie 2015, 18:15)

    sdlrr [anonim] i-a raspuns lui alex123

    Sens giratoriu.
 • +7 (7 voturi)    
  Pantelimon si Iancului???!!! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:38)

  AlexanderIonescu [anonim]

  Pai hai sa vedem de ce se misca asa greu masinile pe Iancului si Pantelimon...
  Sa luam Sos. Iancului care este aproape gata. Au marit cu cca. 50 cm partea ingradita a liniei de tramvai, deci au luat 1/2 m din carosabil. Ok, dar au marit usor si trotuarul. Cei care parcheaza pe prima banda pe acolo, nu parcheaza de ieri, parcheaza de 30 de ani din anii '80. CIne traieste in zona stie ce spun. UNDE sa parcheze oamenii daca tu interzici sa isi lase masinile acolo?? OK , mai departe, la intersectia cu Sos. Pantelimon unde e statia Sarafinesti, trotuarele au fost marite cu 2- 4 m de este acum mai larg trotuarul decat partea carosabila de sens. Adica au ingustat drumul aia tot acolo parcheaza, deci a ramas O SINGURA BANDA PE SENSUL spre Pantelimon.
  Dupa OMV, trotuarul pe Pantelimon a luat super proportii: are aprox 20 de m, fata de cei 6 m ramasi partii carosabile. Deci tu faci ca un bulevard, iesire din Bucuresti sa aibe din 4 benzi, 2, in care prima banda e ocupata de masini parcate...
  • +7 (7 voturi)    
   cosmar (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:08)

   lisandra [anonim] i-a raspuns lui AlexanderIonescu

   Se lucreaza la parcarea Cora-Pantelimon de trei ani, fara niciun spor. Este, doar, locul ingradit, cand trebuia doar asfaltat si, se putea parca. Pana se hotaresc ce au de facut.
   Este un cosmar, toata zona.Nu mai vorbesc de mizeria si lipsa spatiului verde din zona.Dupa ce au taiat teii superbi, au pus niste pomisori rari, acum strambi si uscati, multi dintre ei.Bineinteles, inconjurati de gunoaie.Este si o pista, unde se aduna gunoaiele si se parcheaza.Ce rol au Politia locala si Departamentul de mediu, cand este asa o nebunie si ne sufoca mizeria?Nu avem becuri si cosuri de gunoi pe stalpi...
  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 octombrie 2015, 8:32)

   [anonim] i-a raspuns lui AlexanderIonescu

 • +9 (11 voturi)    
  Bucurestiul lui Oprescu (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:41)

  CititorulComentator [utilizator]

  Asa e cand ai doctor in mitologie ca primar :)
 • +2 (4 voturi)    
  solutii sunt (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:45)

  hector [anonim]

  construirea unor piste ciclabile (care sa faca sens, nu sa serveasca drept loc de partcare)si mers mai mult pe bicicleta? introducere de vignete pentru oras, cum e congestion tax in londra? din banii aia reparat semafoare si facut semafoare pentru biciclete? extinderea retelei de metrou? amendarea celor care parcheaza ilegal (ca inteleg ca masina nu mai poate fi ridicata)... solutii sunt, dar noul vostru primar cauta brese in scarile primariei...care inca nu au fost turnate... acum serios, daca bucurestenii nu iau exemplul marilor capitale europene (care deja s-au confruntat cu problemele acestea), atunci sa nu se planga, ca inseamna ca le place asa.
 • +2 (10 voturi)    
  Trafic - hotnews (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:49)

  Brugner [anonim]

  S-au uitat cateva cauze evidente, pomenite indirect:
  - nesimtirea soferilor si educatia rutiera foarte precara (vezi masinile parcate oriunde, dar mai ales pe cei care blocheaza intersectiile si care fac slalom prin trafic, fara sa fi auzit vreodata de semnalizare)
  - incapatanarea multora de a merge zi de zi cu masina, desi fac cel putin 2 ore in trafic
  - reaua vointa a primariilor de a implementa un sistem de transport in comun cu banda destinata si program fix, precum in orice oras din UE.
  - ura impotriva mijloacelor alternative nemotorizare. Lipsa, aproape cu desavarsire, a pistelor pentru biciclete.
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 octombrie 2015, 8:25)

   [anonim] i-a raspuns lui Brugner

   • +1 (1 vot)    
    hn (Joi, 8 octombrie 2015, 11:11)

    Brugner [anonim] i-a raspuns lui

    Da, stiu toate astea. Nici macar nu intrebam cum s-ar putea face, ca ar fi retoric. Ar fi retoric la noi, unde coruptia ne-a aruncat intr-un cerc vicios si nu se mai face nimic din cauza lacomiei celor cu putere de decizie.
    Sunt cauza si sunt idei, dar, evident ca nu se face nimic pentru ca poti fi corupt mai usor intr-o cocina de porci, iar sobolanii sunt obligati sa se balaceasca in rahatul porcilor ca sa traiasca.
  • +1 (1 vot)    
   vezi tu.. (Joi, 8 octombrie 2015, 13:15)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Brugner

   ..eu ajung mai repede la service decat cu mijloacele de transport in comun...
   folosesc 41 cateva statii si niciodata nu reusesc sa urc mai devreme de 5-6 tramvaie in 41.. apoi la metrou...uneori stai si 15 minute sa vina legatura de la republica...(evident ca vorbesc de statia Crangasi) care, cu toate bunavointa mea, trebuie regnadita..gen..facut un pasaj suprateran pentru tramvaie si una-doua directii pentur acea intersectie, ca e de plans ce se intampla acolo...e tragic.. fluxul de oameni e prea mare pentur ce exista acum acolo... o solutie ca la statia de Metrou Basarab cu Pasajul Basarab este mai utila in zona...
 • +2 (4 voturi)    
  Calea Griviței (Miercuri, 7 octombrie 2015, 13:50)

  Cryss [anonim]

  La intersecția Căii Griviței cu Bulevardul Gheorghe Duca
  e de coșmar traficul rutier.În afara trecerii de pietoni ce face legătura între stația de tramvai și trotuarul aferent sensului ei de mers ce rost au celelalte având în vedere existența subtraversărilor prin prisma stației de metrou Gara De Nord?După ce că-i traficul rutier aglomerat în intersecție mai contribuie și trecerile astea de pietoni suplimentar la îngâtuirea traficului rutier în intersecție.La intersecția Căii Griviței cu Șoseaua Nicolae Titulescu ce rost are trecerea de pietoni de pe Calea Griviței având în vedere existența alternativei subterane prin prisma stației de metrou Basarab?Și la intersecția Căii Griviței cu Strada Gheorghe Polizu ce rost are trecerea de pietoni de pe Calea Griviței având în vedere existența alternativei subterane prin prisma stației de metrou Gara De Nord?Nici semaforizările rutiere din ultimele două intersecții menționate nu își au niciun rost fiind intersecții în forme de T.Renunțându-se la ele traficul rutier ar fi mult mai fluid
 • +6 (6 voturi)    
  trafic rutier Piața Victoriei (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:04)

  Dinu [anonim]

  La Piața Victoriei e de groază cu traficul rutier.Cozi interminabile pe DN1 dinspre PH.Cozi interminabile pe Șoseaua Pavel Kiseleff.Cozi interminabile dinspre Bulevardul Nicolae Titulescu la intersecția cu Calea Victoriei.Cozi interminabile la intersecția cu Șoseaua Pavel Kiseleff dinspre Bulevardul Iancu De Hunedoara.Cozi interminabile pe DN1 dinspre Piața Romană.Și pe DN1 se stă 2 min cu mașina la coadă la roșul rutier la intrarea în Piața Victoriei dinspre PH.Și Șoseaua Pavel Kiseleff e prea în interdependență cu DN1 și cu Strada Duiliu Zamfirescu din punctul de vedere al semaforizării rutiere.Dacă Strada Duiliu Zamfirescu ar fi făcută în totalitate cu sens unic așa încât doar să se intre cu mașina pe ea din Piața Victoriei s-ar mai simplifica lucrurile.Și dacă s-ar construi o gură de metrou pe DN1 colț cu Șoseaua Pavel Kiseleff pentru făcut legătura cu cea existentă urmând desființarea trecerii de pietoni la care stăm îngrămădiți în picioare 2 min la roșul pietonal s-ar mai fluidiza și-n felul ăsta traficul rutier din Piața Victoriei.Și dacă la Pasajul Victoriei s-ar mai adăuga și rampe laterale de acces pentru străzile adiacente Pieței Victoriei s-ar mai canaliza traficul rutier din Piața Victoriei și de pe arterele adiacente ei.
 • -2 (4 voturi)    
  Sa vina Ceausescu inapoi. (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:14)

  alex [anonim]

  Cel mai bun administrator al Bucurestiului a fost Ceausescu, cele mai multe bulevarde au 3 benzi pe sens, suficiente pentru traficul din Bucuresti. Astia nu sint in stare sa faca locuri de parcare, fiind SINGURA problema la ora actuala In Bucuresti privind tarficul. este de neconceput ca pe bulevardul Iuliu Maniu sa ai ocupata o banda si jumatate pe toata lungimea lui ocupata cu masini parcate, la fel si pe Stefan cel Mare.Este logic si normal sa CONSTRUIESTI locuri de parcare noi, nu sa iei din benzile de circulatie. acum ceva luni cineva de administratia strazilor gasise ca solutie FRAGMENTAREA traficului prin semafoarele acela idioate puse pe parcursul unui bulevard pentru o trecere de pietoni pe care trec 10 pietoni la 15 minute. Cazurile astea care apar in presa sint doar ocazii de a mai improspata clientela politica di nadministratie.
  • -2 (4 voturi)    
   parcare (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:34)

   lisandra [anonim] i-a raspuns lui alex

   De ce nu se ridica zecile de rable,aduse din imprejurimile Bucurestiului, care stau nemiscate de ani de zile, unele pe post de depozite pentru comerciantii ilegali de pe trotuar, inconjurate de gunoaie si lasand o imagine dezolanta strazii?
   Revad acum niste fotografii din anii '80, cu Soseaua Pantelimon: spatii verzi protejate de un gardulet, magazine spatioase, luminoase, aerisite, cu vitrine cochete,ordine si curatenie.Si doua becuri pe stalp!
   Acum tarabe, chioscuri, vitrine aglomerate si imbacsite, aliniamentele stradale si alveolele, adevarate gropi de gunoaie si un bec pe stalp, daca exista.
   .Era eleganta si ordine, acum praf, noroaie, lipsa de bun gust.
   Locuiesc aici din '74 si, atata mizerie si degradare, nu au fost niciodata.
 • +8 (8 voturi)    
  Lucrari GDF pentru reteaua de gaze (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:20)

  Westbam [utilizator]

  Va invit sa vedeti cum se fac lucrarile la infrastructura de gaze in perimetrul Mosilor-Dacia-Tunari-Stefan cel Mare. Este un dezastru, s-au sapat santurile, au schimbat tevile iar gropile au fost astupate cu BALAST. Ati citit bine, balast, piatra si nisip. Asa stau strazile cu lunile, piatra si balastul sunt imprastiate de masini, Toata zona este plina de mizerie si praf in acest moment.
  Bine ati venit in centru, se traieste ca la tara.
  Cei din Tei, Barbu Vacarescu si Floreasca pregatiti-va, urmati voi!
  • +3 (3 voturi)    
   Asa s-a facut in tot sectorul 2 (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:57)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui Westbam

   Cred ca d-l Ontanu a mai pus ceva deoparte.
  • +1 (1 vot)    
   subscriu...o mare bataie de joc... (Joi, 8 octombrie 2015, 13:19)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Westbam

   ..nu stiam de la ce sunt acele sapaturi...

   Domnii de la primarie, au vrut sa il dovedeasca pe Oprescu spagar neaparat de au permis taote lucrarile deodata in bucuresti... si in septembire cand incepe scoala..
 • +5 (5 voturi)    
  Waze (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:26)

  Andrei [anonim]

  Poate ar fi o idee buna sa schimbe complet abordarea. Pot, spre exemplu sa faca un contract cu Waze si sa ia datele de trafic de la ei, sunt foarte bune si foarte exacte.

  Sunt sigur ca e macar cu un ordin de marime mai ieftin decat sistemul actual.
  • +1 (1 vot)    
   Moovit.. (Joi, 8 octombrie 2015, 13:21)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   ..sau de la Moovit..
  • 0 (0 voturi)    
   si care ar fi afacerea?! (Vineri, 9 octombrie 2015, 10:53)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   Eficienta si disponibilitatea sistemului nu intereseaza pe nimeni, in schimb pretul trebuie sa fie MAXIMIZAT, deoarce cu cat sunt mai mari costurile, cu atat va fi mai consistenta si shpaga!
   Cine din Primarie crezi ca ar putea fi interesat de un sistem eficient si IEFTIN?!
 • +7 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:31)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   nici macar nu trebuie 3G! (Vineri, 9 octombrie 2015, 11:05)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui

   Observatie corecta, nu este vorba doar de costuri, ci de dificultatea realizarii retelei si de posibilitatea INTRERUPERII (care la noi este foarte ridcata, orcicand un Dorel poate taia cablurile!).
   De ce fibra optica, ca doar nu este de loc nevoie de largime de banda ridicata?
   Nici macar nu este nevoie de 3G+ sau de LTE, comunicatiile 2G ar fi fost pe deplin suficiente pt informatiile de trafic!
 • +2 (4 voturi)    
  Calea Griviței X Bulevardul Gheorghe Duca (Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:46)

  Dani [anonim]

  Trafic rutier aglomerat la intersecția Căii Griviței cu Bulevardul Gheorghe Duca.În afara trecerii de pietoni ce face legătura între stația de tramvai și trotuarul aferent sensului ei nu văd niciun rost la celelalte având în vedere existența subtraversărilor prin prisma stației de metrou Gara De Nord.După ce că-i traficul rutier aglomerat în intersecția cu pricina mai îngâtuie și trecerile astea de pietoni traficul rutier în intersecție.
 • +1 (1 vot)    
  DJ200 X M800 (Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:50)

  Alin [anonim]

  Și trecerile la nivel cu calea ferată ale capitalei sunt iar alte cauze ale traficului rutier aglomerat.La alea se stă cu mașina la coadă cel mai mult.De exemplu trecerea de la intersecția DJ200 cu M800.Poate fi desființată.Cea mai simplă soluție.La Voluntari se ajunge cu mașina pe DN2 și acolo e pod peste calea ferată.
 • +1 (1 vot)    
  DN5 X fosta magistrală Filaret Progresul (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:00)

  Angel [anonim]

  La intersecția DN5 cu fosta cale ferată Filaret Progresul ce rost mai are trecerea la nivel cu calea ferată dat fiind că nu mai circulă niciun tren între Filaret și Progresul?Se face coadă pe sensul dinspre Eroii Revoluției când locomotivele efectuează manevre chiar la intersecția DN5 cu fosta cale ferată Filaret Progresul.N-ajunge tronsonul dintre Gara Progresul și intersecția DN5 cu fosta magistrală Filaret Progresul?
 • +4 (6 voturi)    
  BICICLETA! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:07)

  alex [anonim]

  Cu toata stima domnilor soferi, folositi bicicleta sau alte mijloace de transport cand vedeti ca nu se mai poate, chiar asa dornici sunteti sa stati 3 ore mai mult pe zi in masina? si asa aveti curu lat.
  Ne meritam soarta pentru ca suntem niste ghertoi primitivi. poluare, bani, nervi, si accidente, asta genereaza masinile cefosilor.
  • +3 (3 voturi)    
   da clar bicicleta (Miercuri, 7 octombrie 2015, 21:51)

   termopan [utilizator] i-a raspuns lui alex

   Astazi aproape am fost agresat in trafic de un cimpanzeu cu ranga, care-mi explica ca n-am ce cauta pe banda lui.

   200m mai tarziu un echipaj de politie pe contrasens ma claxoneaza sa ma dau la o parte din calea lor ca ei au apel 112, fara semnalele aprinse bineinteles sau macar sa-si ceara scuze.

   Mi-au comunicat pe un ton greu de reprodus ca ei au treaba, nu se plimba cu bicicleta, eu le-am raspuns ca vin de la munca si asa le platesc salariile. Putin i-a lipsit agentului sa ma scuipe.

   Stai prietene linistit cu bicicleta in Bucuresti.
 • -14 (14 voturi)    
  O sa plangem dupa Oprescu (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:28)

  redmc [anonim]

  Abia a plecat Oprescu si iata ca problemele curg. O sa plangem dupa el ca dupa Ceausescu dar o sa fie prea tarziu, regrete tardive
  • +8 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:53)

   [anonim] i-a raspuns lui redmc

   • 0 (0 voturi)    
    paraleli, dar multi!!! (Vineri, 9 octombrie 2015, 11:01)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui

    Oprescu a fost ales nu doar o singura data (errare humanum est!) ci de DOUA ori, ceea ce inseamna ca MAJORITATEA locuitorilor Capitalei sunt de aceeasi parere cu "redmc"!
    Ori, de 26 de ani suntem in libertate, este deocratie: se aplica vointa oporului!
    VOX POPULI,VOX DEI!
    Nu conteaza ca poporul zice ca 1+1 fsc 3, sau ca Primaria Capitalei a generat aceste bolcaje permanete de trafic, daca este democratie, locul lui Dr. Oetker este la Primarie, nu la puscarie!
 • +5 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:35)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  .... (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:18)

  grigore g [anonim]

  o solutie ronduri giratorii cat mai multe
  • +2 (2 voturi)    
   sensuri giratorii (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:45)

   Cristian [anonim] i-a raspuns lui grigore g

   Unul există deja ca formă la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Bulevardul Carol I.Forma de rond giratoriu există dar nu există semnul de circulație sens giratoriu.Trebuie doar schimbat tipul de semnalizare.Acolo e intersecție semaforizată.Cozi la roșul rutier pe Bulevardul Ion Brătianu.Cozi la roșul rutier pe Bulevardul Carol I.Cozi la roșul rutier pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.Cozi la roșul rutier pe Bulevardul Regina Elisabeta.Cozi la roșul rutier în interiorul intersecției.Dacă s-ar renunța la semaforizare și semafoarele rutiere ar fi înlocuite cu semnul de circulație sens giratoriu traficul rutier ar fi mult mai fluid.De asemenea există forma de sens giratoriu la intersecția DN1 cu Calea Dorobanților.Cozi la roșul rutier pe DN1 din ambele sensuri.Cozi pe Bulevardul Aviatorilor la intrarea în Parcul Herăstrău.Cozi pe Calea Dorobanților.Semaforizare în interiorul intersecției.Dacă s-ar renunța la semaforizare și semaforizarea rutiero-pietonală ar fi înlocuită cu semnul de circulație sens giratoriu traficul rutier în acea intersecție ar fi mult mai fluid.
   • 0 (0 voturi)    
    DN1 X Strada Ion Mincu (Miercuri, 7 octombrie 2015, 19:05)

    Titus [anonim] i-a raspuns lui Cristian

    Valabil și pentru intersecția DN1 cu Strada Ion Mincu.
   • +1 (1 vot)    
    sensuri giratorii (Joi, 8 octombrie 2015, 7:04)

    grigore g [anonim] i-a raspuns lui Cristian

    rondurile giratorii cu prioritate de dreapta sunt cea mai buna solutie de fluidizare a traficului.asta se poate vedea in majoritatea oraselor civilizate din afara care adopta acest stil.ca o paranteza sunt relocat in malta de ceva vreme la ei 90 % din intersectile principale sunt cu sensuri giratorii si se circula ff bine.referitor la parcatul pe unde vrei sau cum vrei nu merge asa .ai parcat pe unde e trasata linia galbena jos poti pune linistit 25 euro pt amenda,nu ai centura de siguranta pusa la fel 25 de euro,si nici macar nu te opresc sa-ti de-a amenda pe loc ,stau agenti de politie prin intersectii cu carnetelul in mana te-a vazut te noteaza si hopa amenda acasa fara proces verbal de constatare fara comentarii .incalci legea platesti.am luat 4 amenzi intr-o luna si m-am linistit.sunt invatat acum ca banda de stanga e pt stanga ca banda de bus e rezervata pt public transport si e bine..
 • +1 (1 vot)    
  DJ602 X MCB (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:27)

  Andrei [anonim]

  Acum chipurile se lucrează la DNCB și se intenționează cumva construirea unui pod peste MCB pe DJ602.Bani aruncați.Primăria Capitalei trebuia la începutul mandatului în 2008 înainte de orice să investească fondurile pentru suspendarea tuturor liniilor de tramvai ale RATB în vederea reabilitării integrale a rețelei și totodată în vederea înlocuirii tuturor refugiilor de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție cu refugii mai late prevăzute cu garduri de protecție pentru sporirea siguranței pietonilor în stațiile de tramvai.Asta trebuie să fie o prioritate la început de mandat având în vedere că-i o problemă ce ține de viața și de siguranța pietonilor.Cât despre trecerea la nivel cu calea ferată de la intersecția DJ602 cu MCB cea mai simplă soluție e desființarea trecerii la nivel cu calea ferată.Cine vrea a ajunge cu mașina de la București la Domnești poate folosi DN6,DNCB și DJ602,pe DN6 fiind pod peste calea ferată.
 • +6 (6 voturi)    
  trafic ingreunat (Miercuri, 7 octombrie 2015, 19:01)

  Dan [anonim]

  De mitocanii care depasesc coloana de masini pe linia de tramvai, nu spuneti nimic ???
  • +3 (5 voturi)    
   linii tramvai (Miercuri, 7 octombrie 2015, 19:12)

   Trrx [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Trebuie îngrădite toate liniile de tramvai de-o parte și de alta a șinelor.
 • +1 (1 vot)    
  București Pipera (Miercuri, 7 octombrie 2015, 19:49)

  Radu [anonim]

  Și trecerea la nivel cu calea ferată de la intersecția Străzii Petricani cu M800 contribuie la aglomerarea traficului rutier generând cozi dintr-un sens și din altul la București.Soluția e simplă.Desființarea trecerii la nivel cu calea ferată la intersecția Străzii Petricani cu M800.Cine vrea a ajunge la Pipera și în general de partea cealaltă a M800 poate folosi Podul Pipera.
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 octombrie 2015, 8:18)

   [anonim] i-a raspuns lui Radu

  • 0 (0 voturi)    
   soluții (Joi, 8 octombrie 2015, 18:19)

   sddr [anonim] i-a raspuns lui Radu

   Pod peste calea ferată.
 • 0 (0 voturi)    
  Solutie de Orase Inteligente de la IBM (Miercuri, 7 octombrie 2015, 20:19)

  Gicu [anonim]

  De cand a renuntat la divizia de laptopuri se pare ca IBM se focuseaza pe lucruri mult mai marete si importante pentru viata de zi cu zi. Am citit un articol in care este prezentata solutia si il impartasesc aici. Evident sunt doar vise pentru romania dar enjoy !

  http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/traffic_congestion/article/traffic-management-and-prediction.html
 • -2 (2 voturi)    
  Hotnews - agent comercial UTI (Miercuri, 7 octombrie 2015, 21:36)

  Un cititor [anonim]

  Draga hotnews, deveniti cum va spun PSD-istii - hoitnews.
  De doua zile va manifestati ca agent comercial UTI.

  De ce nu spuneti ca statul a cheltuit 21 milioane EUR, cu bani BERD la gramada, pt un sistem cu comunicatii pe fibra optica, cand existe metode de comunicatii muuuult mai ieftine.
  Centrul de comanda este in sediul UTI. Adica Bucurestiul este captiv UTI???
  Asta e adevarata problema.

  Dar se pare ca vi s-a intunecat mintea; ca prea nu o vedeti. Pareti mai smart cand e vorba de Ponta si pacatele lui.
  Incepeti sa dezamagiti; de dragul UTI.
  Merita?
 • 0 (2 voturi)    
  oras (Miercuri, 7 octombrie 2015, 22:31)

  gopo111 [utilizator]

  european ce mai, de fapt abuteiajele erau si inainte doar acum le-ati observat? la cit e de balarie orasul asta e si circulatia
 • +2 (2 voturi)    
  multumim Oprescu! (Joi, 8 octombrie 2015, 1:28)

  ouyang [utilizator]

  multumiri dobitocilor care l-au sustinut si inca il sustin desi devine clar ca e un mafiot. multumiri deasemenea pesedeului si premierului Ponta! multumiri tuturor tampitilor care nu inteleg ca viata li se scurge in trafic. mai vedeti oameni buni un dr.who (ep. gridlock), poate va lumineaza ceva.
  • +1 (1 vot)    
   multumim partidului.. (Joi, 8 octombrie 2015, 11:02)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

   ..care scoate numai dobitoci pe tava la primarii, parlament, guvern etc.

   multumim si celor care au devenit coprofagi de partid (inghit toate mizeriile unui partid) si au capatat astfel imunitate la toate mizeriile din jurul lor..pentru ca sunt deja ocupati cu alte mizerii ..sau sa produca la randul lor alte mizerii (gen badea, gadea presa si media aservitaetc.)

   Va multumim din suflet...
   De fapt aceste multumiri vi le adresez in fiecare minut din orele pierdute in traffic fie in masina mea propire, fie pe peronul statiilor de metrou alaturi de alti participanti la miting (din eng. meeting) in fiecare dimineatea si in fiecare seara, sau in statiile de tramvai/autobuz/troleu cand inghet, fac dus, ma usuc asteptand in statiile pline de mizerii, pavate cu dale "la misto"(care se depsrind si in care iti rupi picioare/pantofi..dupa cum se nimereste) sa vina un tramvai/autobuz/troleu maI gol, sau un tramvai/autobuz/troleu macar...si mai ales seara cand vad pe toate mijloacele de transport un "Se retrage" la nesimtire (cand mai au 1h de program normal).. Le multumesc ca desi pentru fiecare calator care isi manifesta nemultumirile fata de amenajarile lor, ei tot se lauda cu pierderi de milioane de euro si nu stiu de ce... si atunci aplica metoda brevetata deja tipic romaneasca- marirea tarifelor (fara nicio justificare din niciun punct de vedere decat aceasta - nu avem bani de salarii)..

   Si cel mai mult le multumesc tuturor bovinelor, ovinelor si cornutelor in general, care atunci cand voteaza sunt mai rau ca elevii de copiaza la scoala in timpul tezelor - adica merg pe principiul cornutelor si se iau dupa ala mai mare, mai tare, mai smecher, mai "destept", mai :cult", mai "citit", mai "dichisit", cu spate, cu partid, cu pile, "care stie", mai "mai cu mot" - si nu arunca o privire macar la ce aleg si in barca cui se urca (o privire a mintii, analitica, punand cap la cap ideile si directiile propuse intr-un plan, cu realitatile din jurul lor).. si isi aleg cu un magar..
 • +2 (2 voturi)    
  17 milioane (Joi, 8 octombrie 2015, 8:57)

  ionel [anonim]

  Partile implicate in tot acest haos sa faca bine sa inceapa sa stranga banii. Toti salariatii din Primarie, salariatii de la Administratia Strazilor, etc, toti vor suporta rambursarea celor 17 milioane. Sa nu aiba impresia ca tot contribuabilii vor suporta. Poate asa se vor apuca de lucru, nu vor mai da vina unii pe altii.
 • -2 (2 voturi)    
  Va meritati soarta (Joi, 8 octombrie 2015, 10:08)

  Al de sus [anonim]

  Hehe, stati si va revoltati online. Asa vor ramane si pretentile voastre: virtuale. Va meritati soarta. Macelarul nu se sperie de mugetul vacii, doar de coarne.
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 octombrie 2015, 10:20)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   semafoare cu timere (Joi, 8 octombrie 2015, 11:21)

   Emi [anonim] i-a raspuns lui

   În perioada 2000 2004 existau semafoare rutiero-pietonale cu afișare timer.Din circa 2004 încoa nu maiexistă în sistemul de semaforizare al capitalei semafoare cu afișare timer.
 • +1 (1 vot)    
  omul si masina :) (Joi, 8 octombrie 2015, 10:55)

  bogdan [anonim]

  Toate cele mentionate in articol sunt adevarate...
  Nu stiu insa daca ati urmarit in trafic cate persoane sunt in masinile care blocheaza orasul...
  Intamplator, stand la stopul de la libraria Mihai Eminescu, am observat ca din 20-30 de masini aflate in trafic, in cel putin 15 se afla doar soferul!
  Oare atunci de ce ne mai miram de haosul din trafic?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by