Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu aproba tarifele la apa, acestea fiind aprobate de o comisie internationala de experti si de autoritatea de reglementare in domeniu, a declarat Stefanel Dan Marin, primarul interimar al Capitalei. Afirmatiile au fost intarite si de Adrian Cristea, director general, Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP).

Primarul interimar spune ca doreste ca pretul la apa sa scada si a cerut un audit al contractului cu Apa Nova. "Odata cu izbucnirea acestui scandal am cerut actele necesare si vreau sa trag niste concluzii pe care sa le fac publice, iar dorinta mea este, desi este greu din punct de vedere juridic, sa diminuam tariful la apa", a spus primarul interimar. Acesta spune ca i se pare mult ca tariful la apa a crescut de la 45 de bani la peste 5 lei, dar pe de alta parte este adevarat ca aceste majorari s-au facut cu acordul AMRSP.

"Tariful poate fi redus printr-o initiativa a municipiului Bucuresti catre Guvernul Romaniei astfel incat apa sa beneficieze si ea de un TVA redus. Tariful la apa in Bucuresti este sub media europena si sub media oraselor din Romania", a declarat Adrian Cristea, seful AMRSP.