Guvernul poate acorda sprijin pentru asigurarea agentului termic in Capitala, dar solutia la aceasta problema o reprezinta o decizie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti legata de RADET, a declarat marti premierul Victor Ponta.

"Eu stiu foarte bine care este situatia, si in Bucuresti, si in restul tarii. Ca in fiecare an, noi putem sa sprijinim, insa solutia este o decizie a Consiliului General. O sa ma vad si cu primarul interimar (n.r. - al Capitalei). Nu stiu exact care sunt majoritatile acolo, cum functioneaza, dar, categoric, trebuie o solutie radicala, pe care Consiliul General, din motive strict politice, ca nu era decizia primarului si nu este nici acum decizia primarului, ci a Consiliului General, trebuie sa o ia, legata de RADET", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca au existat mai multe proiecte - si de fuziune intre ELCEN si RADET, si de sprijin din partea Guvernului -, dar decizia este a CGMB.

"RADET-ul este in subordinea Consiliului General, acolo este o situatie politica nu de acum, demult cred ca este o situatie politica extrem de fluida si, cand avem decizia, putem sa mergem mai departe. Altfel, strict pentru aceasta iarna, am discutat cu doamna ministru si strangem de la toate primariile din tara si ajutam cu tot ce putem", a mentionat Victor Ponta.