Biciclistii bucuresteni au anuntat ca vor iesi sambata din nou in strada pentru a cere autoritatilor sa faca piste pentru biciclete si "un oras pentru oameni" nu numai pentru masini. Evenimentul se organizeaza de doua ori pe an, incepand din 2012, si aduna mii de participanti.

Mars al biciclistilor in Capitala (21 septembrie)Foto: Agerpres

"Ne intalnim la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau, toti aceia care ne simtim stingheri intr-un oras al masinilor. Va asteptam sa cerem impreuna un #oraspentruoameni. Traseul poate fi parcurs de orice biciclist", spun organizatorii, OPTAR si Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestora, motivele organizarii adunarii publice sunt urmatoarele:

- neaplicarea masurilor de siguranta rutiera

- incurajarea transportului motorizat in timp ce orasul este cea mai poluata capitala europeana

- lipsa unei viziuni a administratiei orasului pentru cresterea calitatii vietii

- mentinerea in functii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de receptia ilegala a pistelor pentru biciclete

- neaplicarea masurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Traseul are 15 km si este acelasi ca la ultimele editii: Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf - Soseaua Kiseleff - Piata Victoriei - Bulevardul Nicolae Titulescu - Pasajul Basarab - Soseaua Grozavesti - cu intoarcere pe Soseaua Grozavesti - Pasajul Basarab - Bulevardul Nicolae Titulescu - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Bulevardul Regina Elisabeta - Bulevardul Schitu Magureanu - Splaiul Independentei - Piata Natiunile Unite - Piata Unirii - Bulevardul Dimitrie Cantemir - pana la intrarea in Parcul Tineretului.

Vezi aici harta: https://www.google.com/maps/d/u/1/viewer?authuser=1∣=zHN2bZ-dSBz4.kCZmSBVyGYSA