Cornel Pieptea, unul dintre cei doi viceprimari ai Capitalei, a anuntat ca aproximativ 1.300 de angajati ai Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, ai Centrului Cultural Palatele Brancovenesti si ai aparatului propriu al Primariei Capitalei nu isi vor primi salariile la timp din cauza arestarii primarului Sorin Oprescu.

Cornel PiepteaFoto: Hotnews

"In lipsa Primarului General, a directorului economic si a directorilor unor institutii subordonate, angajatii Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Centrului Cultural Palatele Brancovenesti si ai aparatului propriu al Primariei Capitalei nu isi vor primi salariile la timp. Vorbim despre despre circa 1300 de angajati. Acestora vreau sa le multumesc pentru intelegere, sa ii asigur ca nu existenta fondurilor este problema ci doar dreptul de semnatura autorizata, iar pana la sfarsitul saptamanii viitoare absolut toti angajatii isi vor primi salariile integral", a anuntat Pieptea pe pagina de Facebook.

Situatia este diferita in cazul angajatilor RATB si RADET. "Alaturi de conducerea aparatului propriu din Primaria Capitalei, am identificat solutiile pentru ca sumele de bani sa poata fi deblocate si virate la timp cu atat mai mult cu cat saptamana viitoare va incepe si anul scolar. Angajatii regiei de transport vor primi salariile integral, iar cei din sistemul de termoficare vor primi o parte din drepturile salariale", mai spune Pieptea.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat duminica trecuta pentru 30 de zile pentru luare de mita. Dupa arestarea primarului Capitalei, Sorin Oprescu, se declanseaza automat procedura de suspendare din functie a edilului. Potrivit legii administratiei publice locale, instanta trebuie sa comunice prefectului Bucurestiului decizia de arestare, iar prefectul trebuie sa constate prin ordin suspendarea mandatului. Apoi, Ordinul este comunicat Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar forul alege prin vot secret un inlocuitor dintre cei doi viceprimari ai Capitalei.

Cornel Pieptea, viceprimarul PNL-ist al Capitalei, a anuntat miercuri ca nu vrea sa asigure interimatul in locul primarului general. Astfel, ar mai ramane in carti doar Dan Darabont, celalalt viceprimar. Daca nici acesta nu va dori aceasta functie, Consiliul General ii va revoca din functie si va alege alti doi viceprimari, unul urmand sa preia interimatul.

Primarul general este ordonator de principal de credite, iar in lipsa sa toate platile sunt blocate pana la numirea unui interimar.