Bucurestiul va avea o arena de tenis noua de peste 3.000 de locuri si trei etaje inaltime in cadrul Complexului Sportiv National "Lia Manoliu". In cadrul proiectului vor fi amenajate si trei terenuri de tenis mai mici, pentru antrenamente. Guvernul a alocat inca de la sfarsitul anului trecut circa 57 milioane lei pentru realizarea investitiei.

Arena Tenis LIa ManoliuFoto: Hotnews

In prezent, proiectul a ajuns la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, iar arhitectii urmeaza sa decida cum va fi amplasata sala pe teren si cum va arata aceasta. Deocamdata nu s-a luat nicio decizie in acest sens, proiectul fiind in consultare.

Terenul pe care urmeaza sa se construiasca arena face parte din Complexul Sportiv National "Lia Manoliu" si are o suprafata de circa 18.000 mp, fiind domeniu public. Acesta se afla pe bd. Basarabia nr. 37-39, intre Academia de Tenis si Arena Nationala. In prezent terenul este spatiu verde, insa legea permite edificarea constructiilor fiind vorba de un obiectiv de utilitate publica.

Investitia va fi realizata prin Compania Nationala de Investitii, iar dupa finalizarea lucrarilor va fi administrata de Ministerul Tineretului si Sportului prin Complexul Sportiv National "Lia Manoliu".

"Finantarea obiectivului de investitii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si prin bugetul Ministerului Tineretului si Sportului prin Complexul Sportiv National "Lia Manoliu", in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse de finantare legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii", se arata in Hotararea de Guvern adoptata la sfarsitul anului trecut prin care s-au alocat cele 57 milioane lei pentru aceasta investitie.

Potrivit documentului, sala ar urma sa aiba circa 3.240 locuri in tribune.

Arenele BNR, unde se defasoara in prezent turneele mari de tenis din Bucuresti are circa 5.000 de locuri, dar se afla intr-o stare avansata de degradare.