Cornel Pieptea, viceprimarul PNL-ist al Capitalei, spune ca nu vrea sa asigure interimatul in locul primarului general, Sorin Oprescu, aflat in arest preventiv, fiind acuzat de luare de mita. Pieptea spune ca nu s-a inscris nici in cursa interna din PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile locale de anul viitor.

Cornel PiepteaFoto: Hotnews

"Consider că poziția de viceprimar este mai degrabă o funcție tehnică, specifică unui specialist în administrație, și în acest spirit am căutat să îmi exercit mandatul. Tocmai de aceea, nu mi-am depus nici candidatura în cursa internă din cadrul Partidului Național Liberal pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei. In acest fel am considerat că trebuie să îmi confirm pozițiile publice exprimate anterior prin care am precizat că obținerea mandatului de primar general nu este un obiectiv personal", a anuntat Pieptea pe pagina de Facebook.

Pieptea spune ca nu poate asigura interimatul din motive personale. "Întrucât situația dificilă a Primăriei Capitalei impune atenția totală a viitorului primar general interimar, prezența sa fiind necesară 24 din 24 de ore, am reflectat atent la opțiunile mele și consider că în acest moment, datorită situației familiale nu pot îndeplini cu succes atribuțiile unui primar general interimar. Voi discuta cu colegii mei liberali pentru a identifica o soluție astfel încât bucureștenii să aibă un primar general interimar hotărât și capabil, căruia îi voi acorda sprijinul meu profesional. Sunt convins că la nivelul Consiliului General al Municipiului București va fi desemnată persoana cea mai potrivită pentru a răspunde nevoilor actuale și urgente ale orașului", a mai declarat acesta.

In aceste conditii, cel mai probabil interimatul va fi asigurat de Dan Darabont, viceprimarul PSD-ist al Capitalei, PNL si PSD formand o majoritate tacita la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat duminica trecuta pentru 30 de zile pentru luare de mita. Dupa arestarea primarului Capitalei, Sorin Oprescu, se declanseaza automat procedura de suspendare din functie a edilului. Potrivit legii administratiei publice locale, instanta trebuie sa comunice prefectului Bucurestiului decizia de arestare, iar prefectul trebuie sa constate prin ordin suspendarea mandatului. Apoi, Ordinul este comunicat Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar forul alege prin vot secret un inlocuitor dintre cei doi viceprimari ai Capitalei.