Nicusor Dan (Uniunea Salvati Bucurestiul) si Eugen Tomac, presedintele PMP, i-au cerut duminica demisia lui Sorin Oprescu din functia de primar general al Municipiului Bucuresti, dupa ce primarul a fost retinut de DNA intr-un dosar de coruptie. Aceeasi pozitie o are si M10, partidul Monicai Macovei, dar si PNL.

"La sfarsitul lunii iulie am facut o analiza a activitatii celor 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, in care am subliniat amploarea fenomenului coruptiei la nivelul acestei institutii. Retinerea de catre DNA a Primarului General pentru infractiuni grave de coruptie legitimeaza actiunea noastra de a-l demite pe edilul Capitalei. Salutam efortul DNA de a taia capul caracatitei coruptiei din Primaria Generala si sustinem campania de curatenie inceputa de procurorii anticoruptie la nivelul administratiei. Sorin Oprescu, capul coruptiei din Primaria Capitalei trebuie sa demisioneze chiar astazi", spune Nicusor Dan intr-un comunicat de presa.

"Sorin Oprescu trebuie sa demisioneze imediat! Coruptia la nivel inalt pare sa nu aiba sfarsit in Romania. Bucuresti, capitala Romaniei, este si ea afectata de coruptie, la cel mai inalt nivel... Retinerea primarului general confirma reflexele de mana lunga care au dominat clasa politica de tranzitie. Primarul USL, Sorin Oprescu, a fost atat de sigur pe el incat a avut impresia ca poate face orice cu resursele Bucurestiului. E tot mai clar ca ghilotina DNA este hotarata sa smulga din radacini acest reflex ticalos al tranzitiei", a scris si Eugen Tomac, presedintele PMP, intr-un comunicat de presa.

Aceeasi pozitie a sustinut-o si M10, partidul condus de Monica Macovei: "Sorin Oprescu este cel de-al treilea edil din Bucureşti reţinut de procurorii DNA, după Marian Vanghelie și Andrei Chiliman, fiind cu toții acuzați că au creat grupuri infracționale prin care furau în mod organizat din banii publici, în interes personal și de grup. Corupția endemică și managementul neperformant de la nivelul administraţiei au transformat de ani de zile capitala într-un câmp tactic al mafiei locale".

Si PNL a cerut public demisia lui Sorin Oprescu din funcția de Primar General a domnului Sorin Oprescu: "Dacă instanța îi va confirma astăzi mandatul de arestare lui Sorin Oprescu, atunci, este evident că demisia acestuia din funcție este obligatorie. Soluția potrivită a zilei de azi este demisia - un gest de onoare pe care domnul Oprescu l-ar putea face, dincolo de prezumpția de nevinovăție care există. Din păcate pentru bucureșteni, a doua funcție ca importanță electorală din Romania a fost profund compromisă", precizează purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, intr-un comunicat de presa.