Primarul Sorin Oprescu a inaugurat Academia de Tenis din cadrul complexului Arena Nationala in noiembrie 2014, aceasta avand 6 terenuri de tenis cu trei suprafete de joc si 1.200 de locuri pentru spectatori. Desi au trecut 9 luni de atunci, baza sportiva inca nu a fost deschisa publicului. Reprezentantii municipalitatii spun ca atat a durat transferul bazei sportive catre Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret (PROEDUS), iar Academia de Tenis va fi deschisa publicului dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti va aproba tarifele pentru inchirierea terenurilor. Pe site-ul municipalitatii se afla in dezbatere publica un proiect de hotarare cu proiectele propuse, votul e asteptat luna viitoare.

Academia de tenis 7Foto: Hotnews
  • Nu avem la acest moment o estimare a daunelor aduse bugetului municipalitatii din cauza nefunctionarii Academiei de Tenis

"Institutia noastra a efectuat toate demersurile necesare stabilirii tarifelor pentru inchirierea terenurilor de sport. Astfel a fost initiata o HCGMB iar la data prezentei se afla in dezbatere publica pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti", se arata intr-un raspuns trimis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

Tarife orare propuse sunt:

luni-vineri: 07.00-18.00 - 30 lei/ora, la balon 40 lei/ora; 18.00-24:00- 40 lei/ora, la balon 50 lei/ora;

sambata-duminica: 07.00-18.00 - 30 lei/ora, la balon 45 lei/ora; 18.00-24:00- 40 le/orai, la balon 60 lei/ora;

Din luna martie 2015, cand Academia de Tenis a fost data in administrarea PROEDUS, acolo au avut acces doar elevi, in cadrul proiectelor desfasurate de aceasta organizatie.

"Baza sportiva a fost transmisa catre PROEDUS - Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret in luna martie 2015 prin Hotararea Consiliului General al municipiului Bucuresti si de atunci s-au efectuat toate demersurile necesare pentru preluarea acesteia. Din momentul transmiterii acesteia catre institutia noastra, terenurile de sport au fost folosite de 3.400 de elevi bucuresteni ce s-au implicat in proiecte desfasurate de PROEDUS. Exemple: eveniment Academia Sportului ce s-a desfasurat in cadrul saptamanii "Scoala Altfel - Sa stii mai multe sa fii mai bun", unde au participat aproximativ 2.500 de copii; eveniment Academia Sportului - cursuri gratuite de formare, unde au participat circa 500 de copii", se arata intr-un raspuns trimis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

Primaria Capitalei a inaugurat noiembrie 2014 Academia de Tenis din cadrul complexului National Arena. Aceasta adaposteste sase terenuri de tenis, cu 3 tipuri de suprafete de joc, si are 1200 de locuri pentru spectatori.

Terenurile sunt cuplate doua cate doua, au prevazute nocturne si gradene pe laturile lungi. Exista trei tipuri de suprafete de joc: zgura, acrilic multistrat cu baza cauciucata si prefabricat din cauciuc. Suprafetele sunt certificate ITF (International Tennis Federation).

Academia de Tenis include si doua cladiri anexa care adapostesc majoritatea functiunilor ce tin de activitatea sportiva. Corpul principal de cladire este impartit in trei zone (terasa acoperita, lobby, receptia si cafeteria) precum si vestiarele cu grupurile sanitare adiacente. Corpul secundar anexa contine grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.

Academia de tenis a fost facuta de Primaria Capitalei, din bugetul local, investitia ridicandu-se la circa 1 milion de euro.

PROEDUS, adica Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret, apartine Primariei Municipiului Bucuresti, fiind o institutie de interes public infiintata in vara anului 2009, prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

FOTOGALERIE Cum arata Academia de Tenis la inaugurare