Primaria Capitalei a inceput lucrarile de modernizare a strazii Ion Ghica, aflata in Centrul Capitalei, langa Palatul Sutu si Cinema Pro. Trotuarele vor fi largite si pavate cu piatra, iar pe margine vor fi montati stalpisori rotunzi ca la Piata Romana. Locurile de parcare de pe margine vor fi desfiintare, ramanad doar o banda de circulatie. Inainte, strada era o imensa parcare dezordonata, "administrata de parcangii", iar de multe ori circulatia era blocata de masinile parcate neregulamentar fie pe carosabil, fie pe trotuar.

Modernizare Ion Ghica 1Foto: Hotnews

Asta desi la cativa metri se afla parcarea subterana de la Universitate care sta pe jumatate goala. Mai mult, au fost situatii in care soferii parcau chiar la intrarea in parcare, pe rampa, ingreunand acccesul.

Modernizarea strazii costa 1,3 milioane de euro si a fost aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti inca de anul trecut. Odata cu lucrarile de modernizare a carosabilului si trotuarelor si va inlocui si reteaua de canalizare.

"Strada are o lungime de 222,5 m cu o latime variind intre 10 si 15 m si trotuare cu latime variabila intre 2,5- 5,5 m. Se propune ingustarea partii carosabile pana la o latime de 4 m si largirea trotuarelor. Apele pluviale vor fi directionate prin pante spre partea carosabila, catre gurile de preluare a apelor pluviale. Lucrarile de modernizare presupun inlocuirea retelei vechi de canalizare cu o retea noua, conforma cu normele in vigoare", se arata in expunerea de motive a hotararii de Consiliu General prin care s-a aprobat suma necesara reabilitarii.