Politia locala a demolat luni 15 locuinte improvizate situate langa fostul depozit de pirita de la marginea municipiului Baia Mare, scrie Agerpres.

Potrivit administratiei locale, majoritatea constructiilor erau ilegale, ridicate pe spatiul public de catre cetateni romi veniti din alte localitati din judetul Maramures. Primaria municipiului Baia Mare a declansat in urma cu doi ani o actiune de curatare a terenurilor publice ocupate ilegal.

'Zona Pirita este considerata o zona vulnerabila, o zona unde mereu avem probleme privind infractionalitatea, dar si cresterea de animale. Din aceasta parte a orasului provin cei mai multi cetateni care ii gasim cu carutele trase de cai, inclusiv in zonele centrale. In municipiul Baia Mare trebuie sa se respecte legea, indiferent ca esti majoritar sau minoritar exista o singura lege pentru toti. Nu poate oricine, oriunde sa-si construiasca ce vrea. Nu poate oricine sa vina si sa-si amplaseze cortul, cocioaba, sopronul, unde doreste, in centrul orasului sau la marginea orasului', a spus primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Seful Politiei Locale, Gheorghe Perian, a declarat ca cele 15 locuinte improvizate erau construite din materiale gasite pe rampa de gunoi a orasului sau adunate din punctele de colectare.

'Au fost descoperite 15 locuinte improvizate, majoritatea colibe ridicate ilegal pe terenul public, care au fost demolate. In locuinte au fost descoperite 22 persoane adulte si 5 copii', a precizat Gheorghe Perian.

Cetatenii din Maramures au fost rugati sa se intoarca la locuintele lor, iar cei din judetele limitrofe indemnati sa merga in localitatile de domiciliu.

Primarul municipiului Baia Mare a subliniat ca politia locala va face verificari zilnice in trei zone periferice pentru a stopa constructiile ilegale sau ocuparea abuziva a terenului public