Bulevardul Expozitiei se afla langa Casa Presei - Romexpo, la cateva minute de bd. Kiseleff si Parcul Herastrau, printre cele mai exclusiviste si mai scumpe zone din Capitala. In aceasta artera se afla zeci de hectare de teren liber, pastrate initial ca rezerva de teren pentru eventuala extindere a Romexpo, terenuri ce au ajuns apoi in proprietatea RA-APPS si care au fost fie retrocedate in compensare, fie date in folosinta unor organizatii. In aceasta zona se afla terenul dat in folosinta gratuita de Guvern pentru construirea unei moschei langa care ar urma sa se construiasca si sediul Marii Loji Nationale din Romania.

Bd ExpozitieiFoto: Google Maps

Astfel, in ultimii 10 ani, in zona au aparut mai multe proiecte imobiliare, Primaria Capitalei dand unda verde multor dintre ele: cladiri de birouri cu inaltimi cuprinse intre patru si 24 de etaje, o gradinita, un hotel de 10 etaje. In luna mai, Guvernul a dat in folosinta gratuita circa 11.000 mp Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru construirea unei moschei de circa 1.000 de locuri.

In 2013, Guvernul a dat un teren de circa 2.500 mp si Marii Loji Nationale din Romania pentru construirea unui sediu. Pe bd. Expozitiei va trece si linia de metrou 1 Mai-Otopeni, proiect ce se afla acum in consultare publica. Vezi ce proiecte imobiliare au fost aprobate pana acum pe bd. Expozitiei si de ce cladiri va fi inconjurata moscheea.

Zona bd. Expozitiei vazuta din satelit

Ce proiecte imobiliare au fost aprobate in zona

Bd. Expozitiei nr. 2

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 28 iunie 2015, la aceasta adresa, construirea unui ansamblu de cladiri cu inaltimea maxima de 9 etaje ce va adaposti birouri si o gradinita. In prezent, constructia este in lucru, proprietarii avand initial aprobari pentru ridicarea unor cladiri cu inaltimea maxima de 6 etaje.

Beneficiar: Dageco Invest

Suprafata teren: circa 15.000 mp

Bd. Expozitiei nr. 22-30 - fost bd. Marasti nr. 65-67

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 18 decembrie 2013, la aceasta adresa, construirea unui ansamblu de cladiri cu inaltimea maxima de 12 etaje ce va adaposti birouri si comert.

Beneficiar: Bartolomeu Finis

Suprafata teren: 8.090 mp

Bd. Expozitiei nr. 22-30

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 31 octombrie 2013, la aceasta adresa, construirea unei cladiri de 4 etaje ce va adaposti o unitate de invatamant.

Beneficiar: Cristian Bivolaru

Suprafata teren: 3.000 mp

Bd. Expozitiei 1F

Bd. Expozitiei 1F

Foto: Google Maps

Bd. Expozitiei nr. 1F

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 29 octombrie 2010, la aceasta adresa, construirea unui ansamblu de cladiri cu inaltimea maxima de 15 de etaje ce va adaposti birouri, comert, servicii, locuinte.

Beneficiar: Ciorobea Adrian si Dumitrescu Tanti Virginica. Aceasta cladire este deja ridicata.

Suprafata teren: 4.281 mp

Bd. Expozitiei - str. Aviator M Popisteanu

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 30 martie 2009, construirea unui ansamblu de cladiri cu inaltimea maxima de 20 de etaje ce va adaposti birouri, comert, servicii, locuinte.

Beneficiar: Bluerose Ro Corporation

Suprafata teren: 60.751 mp

Bd. Expozitiei nr. 22-30

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 19 februarie 2009, la aceasta adresa, construirea unui hotel de 10 etaje.

Beneficiar: Miruna si Claudiu Pascu

Suprafata teren: 2.791 mp

Bd. Expozitiei nr. 1

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 21 aprilie 2008, la aceasta adresa, construirea unui ansamblu de cladiri de birouri a caror inaltime maxima va atinge 20 etaje.

Beneficiar: Ronaturstein

Suprafata teren: 22.332 mp

Bd. Expozitiei nr. 2, 22 A

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 17 februarie 2008, la aceasta adresa, construirea unui ansamblu de cladiri de birouri a caror inaltime maxima va atinge 24 etaje.

Beneficiar: Dageco Invest, Central Residential Park

Suprafata teren: 45.000 mp

Proiecte in curs de aprobare

Bd. Expozitiei nr. 24 F

Asociatia Marea Loja Nationala din Romania doreste sa construiasca la aceasta adresa o cladire de 4 etaje ce va adaposti sediul organizatiei. Terenul are o suprafata de circa 2.500 mp si a fost dat de RA-APPS in folosinta organizatiei pe o perioada de 40 ani.

Proiectul a primit toate avizele si urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Cladirea de patru etaje va adaposti o parcare subterana, sali multifunctionale, un restaurant, un club, dar si un muzeu si o biblioteca.

Bd. Expozitiei nr. 22-30

Pe 27 mai, Guvernul Romaniei a dat printr-o Hotarare circa 11.000 mp catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru construirea unei moschei de circa 1.000 de locuri.