Consiliul Judetean Constanta va primi un elicopter nou, identic celui prabusit anul trecut in lacul Siutghiol, accident soldat cu moartea a patru persoane, a declarat, joi, vicepresedintele CJ Cristinel Dragomir, care a precizat ca aparatul de zbor va fi operat de Inspectoratul General de Aviatie, relateaza Mediafax.

Consilierii judeteni au aprobat in unanimitate, in sedinta de joi, proiectul de hotarare privind aplicarea conventiei intre judetul Constanta, Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne si Airbus Helicopters SA.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir, a declarat ca a fost nevoie de acest proiect deoarece elicopterul prabusit era in proprietatea CJ, insa polita de asigurare fusese incheiata intre Inspectoratul General de Aviatie, cel care utiliza aparatul de zbor, si firma de asigurari.

"Stiti ce s-a intamplat, s-a prabusit elicopterul, iar elicopterul avea polita de asigurare, care fusese platita de Inspectoratul General de Aviatie. Deoarece raportul de evaluare al politiei spune a fost dauna totala si trebuie inlocuit, ni se da un alt elicopter cu aceleasi caracteristici. Noi suntem proprietari, dadusem elicopterul in comodat Inspectoratului General de Aviatie, s-a intamplat nenorocirea, iar polita de asigurare era semnata doar de Inspectoratul General de Aviatie si de Omniasig si ca sa poata sa se faca aceasta plata ca sa ne vina elicopterul era nevoie sa spunem ca suntem de acord, ca recunoastem polita", a declarat vicepresedintele CJ Constanta.

El a spus ca nu stie cand va primi Consiliul Judetean Constanta noul elicopter de la firma de asigurari, dar ca aparatul de zbor va fi operat tot de catre Inspectoratul General de Aviatie si utilizat de SMURD.

Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu (47 de ani) si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel (42 de ani), si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic produs in 15 decembrie 2014, in judetul Constanta, dupa ce elicopterul in care se aflau s-a prabusit in lacul Siutghiol.

Elicopterul prabusit fusese achizitionat de Consiliul Judetean Constanta in noiembrie 2012 si fusese transferat cu o luna inainte de accident pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri europene.

In iunie 2015, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Constanta pentru abuz in serviciu, in dosarul privind achizitionarea elicopterului prabusit in decembrie 2014 in lacul Siutghiol din Mamaia.