Primaria Timisoarei vrea sa construiasca o fantana arteziana cu jocuri de lumini si apa, in zona Falezei Flora de pe Canalul Bega, in imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane. Proiectul a fost scos recent la licitatie de catre municipalitate, institutia fiind dispusa sa dea maxim doua milioane de euro pentru edificarea obiectivului. Arteziana a fost scoasa si anul trecut la licitatie, insa nu s-a prezentat nimeni.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

"Avem din nou lansata licitatia pentru sistemul de spectacole cu muzica, apa si lumina pe Bega. Speram ca de data aceasta sa avem mai mult noroc, sa avem ofertanti pentru aceasta lucrare foarte importanta, care va creste gradul de atractivitate al orasului nostru", a declarat, joi, primarul orasului, Nicolae Robu, citat de Agerpres

Fantana a fost gandita astfel incat sa aiba doua zone distincte: una formata din cate un aliniament cu 40 de jeturi de apa pe fiecare dintre malurile Canalului Bega, fiecare jet iluminat cu un proiector cu led care sa permita schimbarea culorii pe muzica, si o zona-platforma plutitoare in centrul canalului. Jeturile de apa vor atinge inaltimea de minimum 20 de metri. Sistemul ar urma sa fie retractabil, pentru a nu impiedica navigatia pe Bega. Asta deoarece de la finele acestui an Bega va intra in circuitul navigabil cu ambarcatiuni destinate transportului de persoane.

Primarul Nicolae Robu este de parere ca aceasta va deveni principala atractie a orasului.

'Vor putea fi organizate inclusiv concerte simfonice, rock, avand un decor asigurat de jocurile de apa si lumina, corelate cu muzica. Fie ca este vorba de evenimente speciale sau doar de seri obisnuite, zona va deveni atractia principala a orasului, locul unde se va asculta muzica buna, se vor urmari proiectii laser si video, spectacole multimedia de amploare, fantana putand fi chiar si parte interactiva, o componenta a orchestrei unui concert live', a explicat Nicolae Robu.