Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, afirma ca este "iminenta" oprirea gazelor de catre furnizorii ELCEN, din cauza datoriilor uriase inregistrate la acestia, adaugand ca nu exista finantarea necesara pentru realizarea planului de reparatii al RADET pe timpul verii, informeaza Agerpres.

"Va aduc in atentie faptul ca in acest moment este iminenta oprirea gazelor de catre furnizorii ELCEN, din cauza datoriilor uriase inregistrate la acestia. De asemenea, nu exista finantarea necesara pentru realizarea planului de reparatii al RADET pe timpul verii. In lipsa reparatiilor, pierderile din sistem au ajuns foarte mari. Lunar, aproape 1 milion de metri cubi de apa se pierd din cauza avariilor din sistem. Costurile acestor pierderi se ridica la 20 de milioane de euro intr-un an, bani care sunt platiti in cele din urma tot de catre bucuresteni", a declarat duminica viceprimarul Capitalei, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului interimar Gabriel Oprea.

El ii cere premierului interimar Gabriel Oprea sa precizeze daca Memorandumul privind fuziunea ELCEN-RADET mai este de actualitate.

"Avand in vedere ca situatia RADET este extrem de dificila din punct de vedere financiar, riscand declararea insolventei, va rog sa precizati daca Memorandumul privind fuziunea ELCEN-RADET, aprobat de catre Guvern, mai este de actualitate, intrucat au trecut mai bine de doi ani de la semnare, iar pasii prevazuti in acest document nu au fost parcursi. E important sa stim daca acest Memorandum mai este de actualitate, deoarece, in cazul in care Guvernul nu isi mai asuma acest proiect, trebuie identificata o alta strategie pentru a salva sistemul de termoficare centralizat si pentru a elimina riscul ca bucurestenii sa stea in frig la iarna in casele lor", a explicat Pieptea in scrisoarea deschisa.

Viceprimarul Capitalei precizeaza ca l-a informat despre aceasta situatie si pe premierul Victor Ponta, dar "nu a primit niciun raspuns".

"In cazul in care confuzia va persista ca si pana acum, iar Guvernul nu-si va asuma responsabilitatea unei decizii, indiferent care este aceasta, veti fi responsabil, alaturi de Victor Ponta si Sorin Oprescu, de soarta sutelor de mii de bucuresteni afectati de un colaps iminent al RADET", sustine Pieptea