Ramase fara o rampa de gunoi, autoritatile din judetul Cluj se lovesc de refuz dupa refuz, in incercarea de a gasi un loc unde sa depoziteze deseurile. Solutia propusa de Consiliul Judetean de a amenaja o rampa temporara a fost respinsa de Ministerul Fondurilor Europene, iar vecinii din Satu Mare nu au acceptat sa preia gunoiul clujenilor. Deocamdata, deseurile sunt duse la Alba Iulia, dar contractul expira peste o saptamana, potrivit digi24.ro.

Gunoi la sacFoto: Hotnews

"Ministerul Fondurilor Europene ne-a dat un inscris prin care ne-a dat spre cunostinta ca orice alt contract care vine peste contractul existent in CMID poate impieta asupra proiectului. Prin urmare atat concesiune, cat si cumparare inseamna alt contract", a declarat Vakar Istvan, vicepresedintele CJ Cluj pentru digi24.ro.

Acum, firmele de salubritate din Cluj-Napoca transporta deseurile la Alba-Iulia, la o distanta de o suta 100 de kilometri fata de locul unde se afla rampa veche. Au aparut intarzieri si costurile sunt mai mari. "In acest moment tariful a fost majorat de la 5,40 la 5,64 (n.red. lei/luna), la acest cost se adauga TVA, beneficiarul final - cetateanul - platind putin peste 6 lei pentru ridicarea per persoana, lunar, a deseurilor menajere", spune Oana Buzatu, purtator de cuvant Primaria Cluj-Napoca. Autoritatile din judetul Cluj spera ca vor primi ajutor de la colegii din Salaj.

Clujenii vor avea o noua rampa de gunoi, ecologica, in 2017.