Primaria Sectorului 1 cere scuze public pentru ca a amendat pe 1 iulie 2015 doi biciclisti care nu purtau casca. Amenda a fost data de Politia locala desi aceasta fapta nu este sanctionata de lege. Cele doua persoane vor fi invitate la sediul Politiei Locale Sector 1 pentru a li se anula procesele verbale de contraventie.

Biciclisti pe Calea VictorieiFoto: Captura YouTube

"Conform unor prevederi mai vechi ale legislatiei rutiere, biciclistii erau obligati sa fie dotati cu echipament de protectie. Noua legislatie rutiera nu obliga, doar recomanda biciclistilor sa poarte pe drumurile publice echipamente de protectie. Din cauza unei erori materiale Politia Locala Sector 1 nu a actualizat formularele de contraventie si nu a instruit personalul in vederea aplicarii noii legislatii rutiere, agentii Politiei Locale aplicand eronat prevederi ale legislatiei rutiere invechite. Inca o data Primaria Sectorului 1 cere scuze public fata de cele doua persoane sanctionate eronat", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Incepand de vineri, 3 iulie 2015, cand acest incident a ajuns in atentia opiniei publice, Primaria Sectorului 1 s-a autosesizat si a inceput un audit la Politia Locala pentru a verifica daca agentii locali sunt instruiti conform legislatiei la zi. Acest incident a fost cauzat si de frecventele modificari ale legislatiei rutiere.