Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins luni planul de administrare a RADET propus de consiliul de administratie al regiei. Planul stabilea transformarea RADET in societate comerciala, masuri de redresare a regiei din punct de vedere economic, aceasta avand datorii de cateva miliarde de lei si planul de reparatii pe termen scurt.

Potrivit Legii 109 a guvernantei corporatiste faptul ca CGMB a respins planul de administrare a RADET echivalează cu demiterea celor cinci membrii ai Consiliului de Administrație al RADET. Gabriel Dumitrascu, președintele CA de la RADET a anunțat că toți cei cinci membrii ai acestuia își vor depune, mâine dimineață, demisiile la Consiliul General al Municipiului București.

Consilierii municipali vor desemna un nou Consiliu de Administrație pentru regia de termoficare.

Gabriel Dumitrascu, președintele Consiliului de Administrație al RADET spune ca din cauza ca planul de administratie al Regiei a fost respins nu se pot face reparatii la reteau de termoficare, existand pericolul ca zone extinse din București să rămână fără căldură și apă caldă, iarna viitoare . Cele mai expuse ar fi cartierele din zona de est a orașului, precum Pantelimon, Colentina, Fundeni sau Doamna Ghica, dar și cartierele din centru, potrivit lui Dumitrascu.

Actualul consiliu de Administratie al RADET a fost numit de Consiliul General al Municipiului BUcuresti in februarie 2015, insa alesii locali nu au facut numirile in urma unui concurs, asa cum prevede legea, ci politic. Asta in conditiile in care RADET este in pragul falimentului. Potrivit Ordonantei de urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, selectia membrilor Consiliilor de Administratie se face pe baza unui concurs.

Citeste aici mai mult.