Doi politisti locali din orasul Calan vor fi sanctionati dupa ce, in timpul unei interventii la un scandal provocat de oamenii strazii, i-au ridicat pe acestia pentru a-i duce la sectie, insa pe unul dintre ei l-au introdus in portbagajul masinii de interventie pentru ca nu mai aveau loc in autoturism, relateaza Agerpres.

Incidentul a avut loc saptamana trecuta in zona unui supermarket din orasul Calan, dar a fost facut cunoscut luni abia dupa ce un filmulet cu modul de interventie al politistilor locali a fost postat pe internet.

"Am constatat dupa vizionarea filmuletului si din cele relatate de seful Politiei Locale ca s-a incalcat procedura de conducere a persoanelor la sediul Politiei, in sensul ca una dintre acestea a fost introdusa intr-un portbagaj, lucru nepermis. Pentru acest lucru cei doi politisti locali vor fi supusi analizei Comisiei de Disciplina si, cu siguranta, vor fi luate si masuri disciplinare", a declarat primarul orasului Calan, Adrian Iovanesc.

Pe de alta parte, primarul a mentionat ca persoanele implicate sunt cunoscute ca avand probleme de comportament, iar barbatul ce fusese introdus in portbagajul masinii Politiei Locale Calan ar avea un comportament violent.

"Nu trebuie sa nu sesizam faptul ca era vorba de persoane care au notorietate infractionala la nivel local. Cel introdus in portbagaj este un personaj cu suferinte psihice si cu un comportament extrem violent si deranjant pentru cetateni", a afirmat Iovanesc.

Barbatul care a fost transportat de politistii locali in portbagaj nu a parut sa fie afectat de intamplarea prin care a trecut. Vasile Varga are 45 de ani, este cunoscut cu porecla de "Sclipici" si a declarat ca traieste din mila oamenilor. A fost amendat de mai multe ori pentru deranjarea linistii si ordinii publice.

"Este un client vechi, cu antecedente penale. A primit mai multe sanctiuni contraventionale pe care nu le-a platit", a aratat seful Politiei Locale Calan, Roman Nicolae.

Cazul ramane in atentia conducerii Primariei Calan.