Nicusor Dan, Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, sustine ca era cunoscut in mod neoficial ca exista retele de influente pentru aprobarea Planurilor Urbanistice Zonale si ca Solomon Wigler era interfata din Primaria Generala pentru aceste retele de influenta. In plus, acesta este de parere ca este doar o chestiune de timp pana primarul Sorin Oprescu si arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, vor fi anchetati de DNA.

Nicusor DanFoto: Arhiva personala

"Arestarea confirma ca dezvoltarea urbana a Bucurestiului din ultimii 10 ani a fost una speculativa, prin sute de derogari de la legea orasului, Planul Urbanistic General, in beneficiul unor investitori privati si in detrimentul interesului public. Sufocarea traficului, supraincarcarea retelelor, scaderea confortului locuirii sunt consecinta acestei dezvoltari urbane haotice. Era cunoscut in mod neoficial ca exista retele de influente pentru aprobarea Planurilor Urbanistice Zonale si ca Solomon Wigler era interfata din Primaria Generala pentru aceste retele de influenta. Conform comunicatului DNA, Planul Urbanistic Zonal pentru care s-a platit mita a fost aprobat, deci consilierul Solomon Wigler si-a exercitat deja influenta atat fata de primarul general si arhitectul-sef, care au semnat expunerea de motive, respectiv raportul de specialitate, cat si fata de consilierii generali care au votat Planul Urbanistic Zonal. Este deci doar o chestiune de timp pana cand si aceste persoane vor fi anchetate. Arestarea confirma ca arhitectul-sef al capitalei, Gheorghe Patrascu, este o marioneta, deciziile de dezvoltare urbana pe care ar trebui sa le coordoneze fiind luate peste capul lui.", se arata in comunicatul Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Asociatia Salvati Bucurestiul saluta actiunea Directiei Nationale Anticoruptie si a Serviciului Roman de Informatii si spera ca prima arestare preventiva pentru trafic de influenta in domeniul urbanismului va duce la reducerea dezvoltarii urbane necontrolate a oraselor din Romania.