Societatea de salubrizare din Buzau vrea sa monteze cititoare de carduri pentru accesul in tarcurile unde se afla pubelele blocurilor din cartierele centrale ale orasului, in incarcarea de a stopa imprastierea gunoaielor de catre tiganii care scormonesc dupa resturi, scrie site-ul local stiridebuzau.ro.

Chiar si dupa ce rampele au fost imprejmuite cu plasa de sarma, deseurile menajere din pubele sunt in continuare imprastiate pe suprafete mari, potrivit sursei citate.

Acum, societatea are in vedere montarea unor cititoare de carduri la portile tarcurilor metalice, astfel incat sa le fie permis accesul la pubele numai locatarilor arondati.

Masura va viza deocamdata doar asociatiile de proprietari din centrul orasului.

"Urmeaza sa facem inchiderea completa a catorva platforme de gunoi din centru iar pentru o securizare mai buna o sa folosim frecventa de intrare in bloc cu cartela. O sa vedem in ce masura o sa securizam platforma, astfel incat sa nu mai intre nimeni acolo. E o modalitate buna si o sa amplasam si cate un recipient pentru colectarea selectiva", a declarat Liviu Mocanu, director RER Buzau, pentru stiridebuzau.ro.

O alta solutie pe care societatea RER Ecologic Buzau o va pune in practica este aceea a montarii platformelor subterane, asa cum procedeaza firme similare din alte orase ale tarii.