Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat marti infiintarea Asociatiei de Transport Metropolitan Bucuresti. Din aceasta asociatie vor face parte Primaria Capitalei, reprezentanti ai Consiliului Judetean Ilfov si ai primariilor interesate de pe raza judetului. Scopul asociatiei este acela de a imbunatati infrastructura de transport in aceasta regiune.

Potrivit hotararii CGMB, Asociatia de Transport Metropolitan Bucuresti are urmatoarele obiective: sa reabiliteze si modernizeze infrastructura de transport, sa dezvolte serviciul de transport local de persoane in interiorul localitatilor si intre localitatile membre ale asociatiei pe raza de competenta a unitatilor administrativ-teritoriale membre, precum si sa realizeze in comun proiecte de investitii publice de interes zonal sau regional, sa elaboreze si aprobe Strategia de Dezvoltare a Serviciului Public de Transport Local din cadrul asociatiei, sa reduca impactul negativ social si de mediu in ceea ce priveste proiectele de infrastructura de transport.

"Tinand cont de situatia actuala in care se efectueaza transportul public de persoane in regiunea Bucuresti-Ilfov, precum si de necesitatea realizarii unui sistem de transport integrat in regiune, un numar important de reprezentanti ai unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Ilfov si-au exprimat intentia ca acestea sa coopereze si sa se asocieze", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Municipiul Bucuresti, prin CGMB, va avea calitatea de asociat-membru fondator al noii Asociatii. Sediul Asociatiei va fi pe Splaiul Independentei, in aceeasi cladire in care functioneaza si Primaria Capitalei.

In urma cu circa 4 ani a fost infiintata Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti (AMTB), in subordinea Ministerului Transporturilor, care are cam aceleasi obiective ca asociatia infiintata marti de CGMB, insa pana acum nu a facut mare lucru.