Brokerii de la Raiffeisen Bank, Nomura si BT Securities au deschis luni, la ora 10.00, subscrierile pentru achizitia de obligatiuni in valoare de 2,2 miliarde de lei emise de Primaria Bucurestiului, potrivit Mediafax care citeaza surse din piata. Aceasta este cea mai mare "oferta" de obligatiuni din ultimii zece ani, in afara emisiunilor de titluri de stat facute de Trezorerie, si va fi listata la bursa de la Bucuresti. Vanzarea are loc sub forma unui plasament privat adresat investitorilor institutionali precum fondurile de investitii si fondurile de pensii. Plasamentul privat se inchide marti la ora 13.00, potrivit acelorasi surse.

Primaria Capitalei vrea sa emita obligatiuni in valoare de 500 milioane de euro pentru a refinanta euroobligatiunile emise de municipalitate in anul 2005. Pana acum Primaria Capitalei nu a platit nimic din cele 500 milioane de euro luate in 2005, iar data scadenta a imprumutului este in luna iunie a acestui an.

Municipiul Bucuresti a initiat, la data de 12.11.2014, procedura de achizitie de servicii financiare de intermediere pentru emiterea si vanzarea de obligatiuni denominate in RON, destinate refinantarii emisiunii de euroobligatiuni din anul 2005. La aceasta procedura de achizitie au depus oferte urmatorii operatori economici, avand calitatea de intermediari autorizati sa presteze servicii si activitati de investitii financiare, conform legislatiei in vigoare privind piata de capital: Asocierea Banca Comerciala Romana SA si BRD Group Societe Generale SA si Asocierea Raiffeisen Bank SA, Nomura International plc si BT Securities SA. In urma derularii procedurii de achizitie, contractul de servicii financiare de intermediere a fost atribuit ofertantului Asocierea Raiffeisen Bank SA, Nomura International plc si BT Securities SA.