Primaria Capitalei prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic va cheltui in 2015 circa 10 milioane de lei pentru realizarea si amplasarea mai multor sculpturi in Capitala. Pentru finalizarea monumentului "Aripi", ce ar urma sa fie amplasat la Casa Presei, municipalitatea a alocat 3 milioane lei. Initial, primarul Sorin Oprescu a cerut 5,5 milioane lei, insa consilierii locali au mai taiat din suma. Pentru realizarea statuii din bronz dedicata printului Rainier al III-lea de Monaco si realizata de Ionel Stoicescu au fost alocati 3,9 milioane lei, dintre care 1,2 milioane lei pentru soclul statuii.

Macheta a monumentului AripiFoto: b365.ro

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a mai bugetat in 2015 urmatoarele lucrari:

- soclu din piatra si lucrari de amplasare monument de for public Nicolae Cajal - 250.000 lei;

- soclu din piatra si lucrari de amplasare monument de for public Emil Cioran - 220.000 lei;

- soclu din piatra si lucrari de amplasare monument de for public Mircea Eliade - 200.000 lei;

- Realizare monument de bronz "Lacatele Dragostei" (Romeo si Julieta pe banca) - 535.000 lei;

- Altorelief bronz Corneliu Coposu - 220.000 lei;

In 2015, municipalitatea va plati si o datorie de 1,6 milioane lei ramasa dupa modernizarea Pasajului Latin si a basoreliefurilor de acolo.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a taiat insa finantarea pentru doua statui. Primaria Capitalei prin palatele Brancovenesti a cerut alocarea sumei de 9,7 milioane lei pentru realizarea unui grup statuar dedicat domnitorului Constantin Brancoveanu, dar alesii locali au taiat aproape toata suma ramanad in buget doar 500.000 lei. Pentru monumentul Regenesis - Administratia Monumentelor a cerut doua milioane lei insa alesii locali au taiat toti banii.

Lucrarile la monumentul "Aripi" dedicat luptei anticomuniste sunt aproape gata. Monumentul, constituit din trei aripi din otel inoxidabil, cantareste 102 tone si are o inaltime de 24 de metri. Lucrarea va fi amplasata pe un soclu acoperit cu granit de culoare rosie, cu o inaltime de 6 metri, in Piata Presei. In comparatie, Arcul de Triumf are o inaltime de 27 de metri. Conceptul artistic al a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei in urma unui concurs de solutii organizat in 2004.Stauia este realizata la SC Electromecanica Ploiesti SA.