Primaria Capitalei are in plan ca in acest an sa realizeze o pasarela pietonala langa podul de cale ferata din parc, astfel incat sa se poata trece dintr-o parte in alta a parcului in siguranta. In prezent, cei care doresc sa faca turul lacului sunt nevoiti sa urce pe podul de cale ferata, existand riscul de a aluneca sau de a fi loviti de tren. Doi tineri cu varsta de aproximativ 18 ani s-au electrocutat, joi, dupa ce s-au urcat pe podul de cale ferata de pe DN 1, care traverseaza strada Elena Vacarescu.

In HerastrauFoto: USER UPLOADED

"Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a prevazut in bugetul pentru anul 2015 fondurile necesare pentru intocmirea studiului de fezabilitate in vederea construirii unei pasarele pietonale peste Lacul Herastrau. Mentionam ca aceasta propunere a fost facuta ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea cetatenilor care au reclamat pericolul traversarii peste calea ferata. In prezent, singura cale de trecere intre zona denumita Herastrau Nou si zona denumita Herastrau Miorita de pe un mal pe celalalt este traversarea pasarelei de cale ferata (aflata in administrarea CFR) cu acces dificil atat la urcare cat si la coborare (trepte), ceea ce face imposibila trecerea persoanelor cu dizabilitati locomotorii si dificila trecerea peste cale ferata a biciclistilor si a parintilor cu copii in carucior", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

In cadrul studiului de fezabilitate se vor determina dimensiunile si materialele din care se va executa pasarela, municipalitatea avand posibilitatea ca pana la sfarsitul anului sa realizeze obiectivul de investitii.