Un bloc de locuinte cu trei etaje ar putea aparea in curtea unei vile aflata pe Sos. Kiseleff nr. 20, la intersectie cu strada Uruguay. Proiectul a fost discutat miercuri la sedinta Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, proprietarul terenului, Hassoun Ghassan, cerand aviz de oportunitate pentru proiect. Comisia a respins deocamdata acest proiect.

Kiseleff 20 BFoto: Hotnews

Terenul pe care investitorul vrea sa construiasca blocul de 3 etaje este spatiul verde al vilei construita in anii 50-60 de faimosul architect Leon Garcia si face parte din zona protejata Docentilor. Proiectul pentru avizul de oportunitate este facut de arhitectul Dan Serban, membru in Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.

Ceilalti membrii ai comisiei au respins proiectul pe motiv ca acesta ar strica aspectul bd. Kiseleff, unul dintre cele mai frumoase din Capitala, si al carui specific este dat tocmai aceste vile care se afla intre spatii verzi generoase.

Interesant este insa cum a ajuns acest teren in proprietate privata. Dan Marin, membru in Comisia Tehnica de Urbanism spune ca Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a pus in posesia unor persoane fizice doua parcele de teren aflate in curtea vilei de la numarul 20, teren dat in compensare pentru un teren aflat pe Bulevardul Mircea Eliade, unde se afla acum Vila Lac 1. Dupa ce au fost pusi in posesia terenului, in 2010 acestia au cerut voie PRimariei sa construiasca un bloc de trei etaje, insa nu au primit aprobare. Acum au revenit cu proiectul.

Pe acelasi principiu, un bloc cu cinci etaje ar putea aparea in Parcul Modrogan (Filipescu) in locul fostelor sere din curtea vilei Filipescu-Brancoveanu (astazi sediul PDL), monument istoric. RA-APPS a dezmembrat terenul si a vandut aceasta bucata din spatiul verde in noiembrie 2014 contra sumei de 4.433.800 euro fara TVA. Potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei Capitalei, firma One Downtown Properties, un dezvoltator imobiliar, vrea sa construiasca pe teren un bloc de locuinte cu subsol, demisol si 5 etaje. In planul urbanistic al zonei protejate terenul figureaza ca spatiu verde si se afla langa vila Brancoveanu, monument istoric, si in zona protejata Filipescu. Citeste aici mai mult.

FOTOGALERIE Bloc propus Kiseleff nr. 20 B