Scandalul cladirii Cathedral Plaza: Proprietarul va face plangere penala impotriva arhiepiscopului Ioan Robu

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 30 martie 2015, 13:06 Actualitate | Administratie Locala

Cathedral Plaza
Foto: Hotnews
Ioannis Papalekas, proprietarul Cathedral Plaza, se va adresa instantei pentru a cere despagubiri banesti Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti si va face plangere penala impotriva arhiepiscopului Ioan Robu,  calificand demersurile acestuia drept "un abuz" care ii aduce prejudicii enorme atat pe plan personal, cat si pe plan profesional.

"In calitatea mea de actual proprietar al cladirii Cathedral Plaza, calitate pe care am recunoscut-o public dupa achizitionarea in iulie 2012 a participatiilor societatii ce detine compania Millennium Building Development (MBD), ma vad nevoit sa iau atitudine impotriva unor abuzuri imposibil de explicat pentru rationamentul unui om onest si de o perfecta buna credinta. Demersurile actuale ale arhiepiscopului Ioan Robu sub umbrela ARCB (aparute in contextul clasarii recente a ultimei dintre plangerile penale calomnioase formulate de ARCB impotriva MBD pentru o invocata infractiune de executare fara autorizatie de constructie a unor lucrari de constructie amplasate in zone construite protejate - art. 24 litera a) din Legea 50/1991) sunt expresia unui nou si evident abuz, aducandu-mi prejudicii enorme atat pe plan personal, cat si pe plan profesional, fata de preocuparea mea declarata si constientizata chiar de catre ARCB, aceea de om de afaceri onest si pacifist, complet integrat in societatea romaneasca", sustine Ioannis Papalekas, proprietarul Cathedral Plaza.

Acesta spune ca  ARCB incearca, inaintea termenului de judecata in procesul care are ca obiect intrarea in legalitate a Cathedral Plaza, sa creeze presiune asupra jdecatorilor prin folosirea canalelor mediatice.

"Contrar caracterului meu pacifist si structural favorabil unor solutii amiabile in orice situatii delicate, declar public ca voi actiona cu toata fermitatea si convingerea pentru protejarea drepturilor si intereselor mele legitime, dar si ale societatii Millennium Building Development (MBD), urmand sa apelez la calea actiunii in daune si la plangeri penale atat impotriva ARCB ca institutie ce si-a asumat public aceste declaratii printr-un purtator de cuvant, cat si impotriva arhiepiscopului Ioan Robu, care este in realitate artizanul acestei campanii abuzive. Este deja o modalitate cunoscuta aceea in care ARCB incearca inaintea unor termene de judecata importante (pe data de 1 aprilie 2015 va avea loc o noua infatisare la Tribunalul Bucuresti, acolo unde se discuta posibila regularizare a situatiei cladirii noastre) sa creeze presiune prin folosirea canalelor mediatice asupra judecatorilor. In prezent, demersurile agresive ale arhiepiscopul urmaresc manipularea opiniei publice, prin valorificarea unei hotarari judecatoresti obtinuta deopotriva fraudulos, emisa de Tribunalul Dambovita si ramasa definitiva in prima instanta urmare a declararii tardive a recursului de juristii din cadrul  Primariei Municipiului Bucuresti", mai sustine Ioannis Papalekas, proprietarul Cathedral Plaza.

 Acesta spune ca a depus la dosar si la Primaria Municipiului Bucuresti mai multe expertize din care reiese ca turnul Cathedral Plaza este sigur si nu afecteaza cladirea catedralei Sf. Iosif,  monument istoric, langa care se afla.

"Precizez ca MBD  a initiat prin vechiul proprietar, in temeiul dispozitiilor legale din Legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, procedurile de regularizare a existentei cladirii, depunand inca din septembrie 2011 la Primaria Municipiului Bucuresti intreaga documentatie necesara verificarii sigurantei constructiei si lipsei de interactiune negativa cu proprietatile invecinate. In anul 2014 au fost depuse deopotriva la dosarul administrativ un numar de 7 expertize tehnice, asumate de reputati specialisti/experti si profesori romani, care confirma in integralitate atat siguranta cladirii noastre cat si lipsa unei interactiuni negative in raport cu cladirea catedralei Sf. Iosif, aflata in vecinatate. Din pacate, datorita presiunilor continue si a amenintarilor fatise exercitate de catre arhiepiscopul Ioan Robu,  factorii responsabili din  Primaria Municipiului Bucuresti nu au emis un raspuns nici pana la aceasta data. Este fara indoiala expresia unui abuz nefiresc care are ca finalitate directa obstructionarea justitiei. Este modul de actiune al arhiepiscopului Ioan Robu, care urmareste atingerea intereselor private prin santaj, teroare, amenintare si plangeri calomnioase", mai spune Ioannis Papalekas.

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) a depus de curand  la Directia Nationala Anticoruptie o plangere penala impotriva primarului general Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, cat si a unor angajati ai Primariei Municipiului Bucuresti. ARCB ii acuza pe acestia de apartenenta la un grup infractional organizat, iar functionarii publici sunt acuzati in plus si de abuz in serviciu, referitor la refuzul de a pune in executare hotararea judecatoreasca de demolare a turnului Cathedral Plaza si refacerea parcului public existent anterior.

Referitor la acuzele recente ale ARCB, Papalekas spune ca sunt fabulatii.

"Acuzele aduse mie personal in mod absolut nejustificat si calomniator, prinvind implicarea intr-un grup infractional organizat impreuna cu d-nul primar general Sorin Oprescu (pe care l-am intalnit de doar doua ori in activitatea mea, in cursul anului 2014, si asta in prezenta avocatilor mei in cadrul unor Audiente oficiale ce au avut loc la sediul Primariei) si in mod absurd, impreuna cu d-nul Dragos Bilteanu, persoana care nu are absolut nicio legatura cu acest proiect al meu personal, sunt fabulatii total nerealiste, gandite in cel mai diabolic mod cu putinta, pentru a ma prejudicia", spune acesta.

"Grupul infractional urmareste cu consecventa obtinerea unui castig material de circa 70 milioane euro, echivalent al valorii estimate a cladirii ilegale (conform informatiilor din piata), prin mentinerea acesteia in fiinta si eventuala sa punere in functiune, astfel incat aceasta sa poata fi valorificata ulterior. In opinia  ARCB, la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti s-a format un grup infractional organizat, asociat cu Ioannis Papalekas si Dragos Bilteanu, cei care au creat un circuit financiar functional, in paralel, la Bucuresti si la Nicosia, prin care banii de la SIF-urile romanesti au fost spalati prin SIF-uri cipriote si reinvestiti in proiecte imobiliare din Romania. Se observa faptul ca si in cazul de fata, izvorul banilor este amplasat la Nicosia, respectiv la societatea SIOMA COMPANY LIMITED", sustin insa reprezentantii ARCB.

 
Conform sentintei civile nr. 2520/28.06.2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita, Primarul General al Capitalei este obligat sa emita actul administrativ de demolare a constructiei construita ilegal in vecinatatea Catedralei Sf. Iosif, insa pana acum nu s-a intamplat nimic.

"Pana la formularea plangerii penale, acesta nu a inteles sa desfasoare nici un act material de desfiintare, nici macar partiala, a cladirii auto-intitulate Cathedral Plaza. Singurul demers legal indeplinit de Sorin Oprescu a fost emiterea, la 8 luni dupa decizia irevocabila, in septembrie 2013, a unei hotarari privind "Efectuarea unei expertize tehnice in vederea stabilirii modalitatilor de desfiintare a constructiei imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor si determinarea impactului asupra cladirilor aflate in vecinatate". Primaria Capitalei nu a avut prevazute in bugetul municipiului pe anii 2013, 2014, 2015 sumele aferente demolarii propriu-zise, invocandu-se tot felul de motive neintemeiate sau chiar aberante (de exemplu, ca prin desfiintarea constructiei ilegale, s-ar darama Catedrala Sf. Iosif) prin care sa se justifice refuzul de a-si indeplini obligatiile legale", se arata in plangerea penala depusa de ARCB in 20 martie a.c.

Primarul spune ca procedurile referitoare la Cathedral Plaza se desfasoara in conformitate cu prevederile legale, la acest moment existand mai multe proceduri judiciare in derulare, iar demolarea cladirii si felul cum aceasta se va face depinde de ele.


"Primarul municipiului Bucuresti a solicitat proprietarului constructiei sa demareze procedurile legale in vederea desfiintarii constructiei inca din anul 2011, insa acest act a fost atacat in fata instantei de contencios administrativ de proprietarul constructiei S.C. MILLENIUM BUILDING DEVELOPMENT S.R.L. Judecata acestui dosar a fost suspendata pana la solutionarea irevocabila a dosarului avand ca obiect solicitarea S.C. MILLENIUM BUILDING DEVELOPMENT S.R.L. de obligare a Primarului Municipiului Bucuresti sa emita actul administrativ final reprezentat de Autorizatia de Construire pentru intrarea in legalitate a constructiei "Cathedral Plaza". Acest din urma dosar se afla inca pe rolul Tribunalului Bucuresti, nefiind pronuntata o sentinta in cauza. Pe de alta parte, mentionam ca pe rolul instantelor judecatoresti se afla un dosar avand ca obiect contestarea executarii silite a Sentintei nr. 2520/28.06.2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita precum si un dosar prin care s-a solicitat instantei sa lamureasca dispozitivul Sentinte nr 2520/28.06.2012, nici unul dintre aceste dosare nefiind solutionat irevocabil pana la aceasta data, acestea fiind numai cateva dintre litigiile declansate in legatura cu imobilul Cathedral Plaza. Separat de aceste litigii, Municipalitatea a realizat demersuri in vederea efectuarii unei expertize tehnice de specialitate, expertiza absolut necesara inainte de efectuarea oricarui demers efectiv privitor la demolarea imobilului", sustin reprezentantii municipalitatii intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.

Primarul General asigura ca soarta Cathedral Plaza va fi transata cu respectarea stricta a legii si a hotararilor instantelor judecatoresti.

"Subliniem ca demolarea unei cladiri precum si aducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti nu se pot face decat cu respectarea dispozitiilor legii. Faptul ca solutionarea acestor litigii se intinde pe o perioada mai lunga de timp nu este, in nici un caz, un aspect imputabil autoritatii publice ci tine efectiv de realizarea actului de justitie si de asigurarea respectarii drepturilor tuturor partilor implicate. Primarul General al Capitalei in exprima inca o data dezaprobarea cu privire la tipul de comunicat de presa emis de Arhiepiscopia Catolica, caracterizat de prezentarea incompleta a situatiei de fapt si afirmatii nejustificate si denigratoare< se mai arata in comunicatul municipalitatii.


Informatie de context
Proiectul Cathedral Plaza al dezvoltatorului Millennium Building Development (MBD) a fost autorizat de Primaria Sectorului 1 pe 24 februarie 2006. Lucrarile au inceput pe 9 martie a aceluiasi an. In aprilie 2006, autorizatia a fost contestata in instanta de reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti pe motiv ca afecta atat imaginea, cat si structura Catedralei Sfantul Iosif. Din iulie 2007, lucrarile au fost intrerupte de mai multe ori din cauza litiigiilor dintre Arhiepiscopie si dezvoltatorii proiectului. Imobilul a fost finalizat in mod oficial in iunie 2011. O luna mai tarziu, in iulie 2011, Curtea de Apel Suceava a respins cea de a sasea si ultima cale extraordinara de atac promovata de MBD "stabilind irevocabil nulitatea autorizatiei de construire a auto-intitulatei cladiri Cathedral Plaza".

In anul 28 iunie 2012, Tribunalul Dambovita l-a obligat pe Primarul Municipiului Bucuresti sa emita decizia privind desfiintarea turnului Cathedral Plaza realizata fara autorizatie de construire legala, autorizatie emisa la solicitarea SC Millennium Building Development SRL Bucuresti, de Primaria sectorului 1. Sentinta a devenit definitiva si irevocabila in ianuarie 2013, in urma deciziei Curtii de Apel Ploiesti. Desi au trecut doi ani de atunci, primarul Sorin Oprescu nu a pus in aplicare inca decizia instantei.

Reprezentantii Primariei Capitalei au declarat la inceputul anului 2014 ca au cerut in instanta clarificari in legatura cu cine va face demolarea Cathedral Plaza.

"Cele doua cereri introduse de Primaria Municipiului Bucuresti au fost formulate pentru clarificarea de catre instanta a modalitatii de punere in executare a Sentintei Tribunalului Dambovita (nr.2520/2012) avand in vedere ca imobilul Cathedral Plaza este construit si pe proprietate privata, nu doar pe domeniul privat al Municipalitatii", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea Hotnews.ro, la vremea respectiva.

Pe 17 septembrie 2013 un executor judecatoresc l-a somat pe primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, sa demoleze turnul de birouri.

Oprescu insa a declarat imediat dupa somatie ca a dispus realizarea unei expertize tehnice in vederea stabilirii modalitatilor de desfiintare a constructiei Cathedral Plaza, estimarea costurilor si determinarea impactului asupra cladirilor aflate in vecinatate, insa pentru demolarea cladirii acesta sustine ca este nevoie de inca o sentinta judecatoreasca.

"Prin Dispozitia Primarului General nr. 1024/25.09.2013, emisa in executarea sentintei civile nr. 2520/28.06.2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice in vederea stabilirii modalitatilor de desfiintare a constructiei - imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor si determinarea impactului asupra cladirilor aflate in vecinatate. De asemenea, prin acelasi act administrativ s-a stabilit cu privire la demararea procedurilor prevazute de Legea nr 50/1991, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea desfiintarii constructiei mentionate. Acest lucru trebuie sa aiba in vedere faptul ca imobilul in cauza nu este edificat pe un teren apartinand exclusiv domeniului public sau privat al municipiului Bucuresti, astfel incat acesta nu poate fi desfiintat pe cale administrativa conform dispozitiilor art 32 si 33 alin 4 din Legea nr 50/1991. In conformitate cu dispozitiile art 28 din acelasi act normativ, in cazul constructiilor fara autorizatie de construire, inclusiv ca efect al anularii autorizatiei, primarul va sesiza instanta de judecata in vederea demolarii acestora", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Costurile necesare demolarii se vor recupera de la persoanele responsabile conform art. 32 din Legea nr 50/1991, sustin reprezentantii municipalitatii.

La inceputul acestui an, Sorin Oprescu a declarat intr-un interviu acordat HotNews.ro ca nu demoleaza Cathedral Plaza, deoarece se teme ca lucrarile vor afecta Catedrala Sfantul Iosif, langa care se afla turnul de birouri construit ilegal.

Edilul spune ca a mai comandat o expertiza suplimentara, ca sa fie sigur ca lucrurile sunt in ordine si ca va prevedea in bugetul pe 2015 banii necesari demolarii. In cazul in care expertiza va certifica ca nu exista riscuri, Oprescu sustine ca va demola turnul de birouri.

"Au venit structuristii si mi-au explicat ca daca iau capacul, incep sa tai etajele de pe Cathedral Plaza, se produce alunecare de pamant si Catedrala sufera. Cand m-au speriat asa, ce sa fac? Cand am intrebat specialistii, Institutul de Arhitectura a lasat-o sine die in pronuntare, de frica, Urbanismul la fel, iar Institutul de Constructii la fel. Asa ca am angajat o firma de specialitate, o platim noi, Primaria, ca sa facem studiul sa vedem daca se intampla ceva cu Catedrala daca demolam Cathedral Plaza. Daca studiul imi spune ca riscul este foarte mic, eu acum la inceputul anului pun in bugetul pe 2015 suma necesara demolarii, si o demolez. Trebuie dusa la indeplinire hotararea judecatoreasca", a explicat Sorin Oprescu, intr-un interviu acordat HotNews.ro la inceputul lui 2015. Acesta spune ca estimativ demolarea cladirii costa intre 15 si 20 milioane de euro.

Intre timp insa, Millenium Building Developement, dezvoltatorul turnului Cathedral Plaza cere instantei sa oblige Primaria Capitalei sa emita o nouaautorizatie pentru turnul de birouri, procesul fiind in prezent pe rol.

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti l-a acuzat in repetate randuri pe primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, ca a devenit un apropiat al celor care detin cladirea ilegala si ca "incearca prin toate tertipurile sa amane momentul implacabil al demolarii turnului".
Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


7787 vizualizari

 • +22 (26 voturi)    
  Om de afaceri onest si pacifist (Luni, 30 martie 2015, 12:09)

  kamy [anonim]

  Daca se considera "complet integrat in societatea romaneasca" ar trebui sa respecte legea si hotararea definitiva a unei instante de judecata si sa darame cladirea.
  • -22 (26 voturi)    
   eu nu vad ratiunea (Luni, 30 martie 2015, 13:21)

   marius [anonim] i-a raspuns lui kamy

   pentru care sa se darame o cladire pe care s-au dat atat de multi bani, doar pt ca asa vrea un popa catolic, ca-i bate lui umbra in cap. Mai si vor sa se darame cu bani publici. Asa sunt crestinii astia catolici..
   • +16 (18 voturi)    
    nu pentru ca vrea un popa catolic (Luni, 30 martie 2015, 14:03)

    Dan123 [utilizator] i-a raspuns lui marius

    ci pentru ca exista o sentinta definitiva a unei instante judecatoresti
   • +16 (18 voturi)    
    Raspuns. (Luni, 30 martie 2015, 14:18)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui marius

    Ratiunea de a dobori acea cladire e urmatoarea: acea cladire a fost construita illegal, nerespectand legea monumentelor istorice, cu o autorizatie obtinuta prin spaga.

    Nu poti sa pui problema asa: daca e construita acum, sa o lasam. Astfel, daca cineva a furat ceva, hai sa lasam ca doar el va baga acei bani in consum.
    Nu merge. Nu poti sa faci o ilegalitate si apoi sa scapi pe principiul faptului indeplinit.

    Justitia s-a pronuntat ca acea cladire e illegal construita. Si a ordonat demolarea ei. Ei au avut toate informatiile dispozitie, fiecare din parti si-a prezentat argumentele.
    A decis. Acum e faza de respectare.

    Daca nu mai respectam nici deciziile justitie, putem sa disparem ca stat!
   • +15 (17 voturi)    
    cladirea s a construit ilegal (Luni, 30 martie 2015, 14:44)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui marius

    de catre Grecul fan Tzeparis...popa catholic cum ii spui tu..are o Hotarare Favorabila DEFINITIVA !..pricepi ? in rusa sa iti scriu ?
    • -16 (16 voturi)    
     Au construit-o (Luni, 30 martie 2015, 17:00)

     El Ciupacabra [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     niste israelieni, pentru informarea matale. Care au avut autorizatie valida pe intreaga durata a constructiei. Grecul a cumparat-o post-factum. Adevaratul tepar este acel nenorocit de popa lacom, frustrat ca nu a primit spaga ceruta constructorilor initiali. Va bucurati ca niste hiene proaste, dar mai ales ignorante. Demolarea acelei cladiri este cel mai prost semnal pe care l-ar putea primi investitorii potentiali. Zeci de milioane de euro aruncate la gunoi, basca vreo cateva pentru demolare din bani publici, si totul dintr-un capriciu al unui popa lacom si razbunator. Va plangeti apoi ca e foame in economie si nu sunt investitii in Romania. Daca mai avem inca vreo doua cazuri de asemenea "justitie", ne-am aranjat...
     • +12 (14 voturi)    
      hiena... (Luni, 30 martie 2015, 16:29)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui El Ciupacabra

      amice, e bine ca se va demola..pentru ca prosti ca tine sa spumele aici pe site...nu vorbim de arhitectura ca e precum nuca in perete jegul ala de turn
      • -12 (12 voturi)    
       fericiti cei saraci cu duhul.. (Luni, 30 martie 2015, 18:01)

       El Ciupacabra [utilizator] i-a raspuns lui un domn

       noroc ca nu te doare.
     • +9 (11 voturi)    
      Daca autorizatia a fost valida ... (Luni, 30 martie 2015, 17:59)

      Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui El Ciupacabra

      ... dar acordata ilegal, autorizatia n-a fost legala. Ceea ce inseamna ca nici cladirea nu e construita legal. Adica hotararea judecatoreasca care zice ca tre' demolata e perfect justificata.

      Matale vrei sa zici cumva ca investitorii se vor speria cand vor vedea ca in Romania se aplica legea?
      • +6 (8 voturi)    
       un postac Imobiliar (Luni, 30 martie 2015, 17:30)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

       trezit de faptul ca nu isi mai ia leafa..cladirea fiind si la propriu si la figurat Inalta In Jeg si Arhitectura jegului...ce sa faca postacul cu acul..incearca si el sa impunga..ca rama in beton
   • 0 (0 voturi)    
    Partea cea mai hazlie (Marţi, 31 martie 2015, 20:33)

    Dodo [anonim] i-a raspuns lui marius

    E cea in care se vorbeste de reinfiintarea parcului. Care parc ? Ca vechi cunoscotor al zonei pot sa afirm ca pe amplsamentul actualei cladiri nu se afla niciun parc ci un teren viran care era strabatut de o poteca diagonala care scurta drumul. Asa zisul parc era loc de caca si pipi pentru cainii scosi la plimbare .CLADIREA A FOST CONSTRUITA CU AUTORIZATIE LEGALA SI CU ACORDUL ARCB, ulterior in urma unor neintelegeri acesta si-a retras acordul si a actionat pe cale judecatoreasca impotriva dezvoltatorului imobiliar. Am citit ca unii postatori, apropos, cat se mai plateste postarea tot 30-50 bani ?, sustin ca autorizatia a fost obtinuta prin coruptie. Daca sunt asa de siguri sa ne spuna si daca s-a intocmit vreun dosar penal si care a fost finalitatea lui ?
  • +11 (13 voturi)    
   pai doar a obtinut autorizatia cu spaga (Luni, 30 martie 2015, 13:46)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui kamy

   prin urmare chiar este "complet integrat in societatea romaneasca" :) si ca orice afacerist bine integrat care a ales sa recunoasca abia dupa 2012 ca afacerea ii apartine, pana atunci s-a tot ascuns dupa offshore-uri, nu simte nici-o remuscare atunci cand intentioneaza sa isi apere drepturile si interesele lui legitime chiar daca le-a obtinut in mod ilegitim.
   Nu ii contesta nimeni dreptul de proprietate. I se contesta in schimb autorizatia de constructie care a fost deja delarata nula acum putem sa ii intelegem frustrarea ca, mintit fiind de functionarii pe care i-a platit ca a primit o autorizatie de constructie in regula totusi tribunalul a stabilit ca la eliberarea ei nu s-a respectat legea.
   Asadar domnul Ioannis Papallaptis can intri in afaceri cu mari promisiuni de castig inseamna totodata ca iti asumi si riscuti mari, iar cand iti asumi riscuri mari mai si pierzi, nu castigi mereu.
   PS: Acest Ioannis Papalaptis este si proprietarul Tower Center International (a II-a cladire dupa inaltime din Bucuresti) care a avut o situatie la fel problematica in ceea ce priveste autorizatia de constructie deci se pare ce individul s-a specializat in uns functionari avizati ai primariei din Bucuresti.
 • +12 (16 voturi)    
  Sorin Oprescu (Luni, 30 martie 2015, 12:11)

  CititorulComentator [utilizator]

  Ajunge la DNA.
  • -11 (13 voturi)    
   Citeva treburi (Luni, 30 martie 2015, 14:21)

   Toma Necredinciosul [anonim] i-a raspuns lui CititorulComentator

   La care DNA? Omu' zice clar ca Primaria nu are bani! Ii dai tu? Foarte bine face Dl Primar Oprescu, sa foloseasca banii la nevoi stingente!
   Asta o treaba, vorba lui Tiriac
   A doua treaba este urmatoarea: decit sa cheltuie bani aiurea pe demolari, n-ar fi mai bine ca Primaria sa bage ceva la subventionarea gigacaloriei, pentru bucuresteni?
   Si a treia treaba: esti cumva ruda cu Ioan Robu?
   Iar a patra si ultima: Bucurestiul si toata Romanica abunda de cladiri prapadite, igrasioase si insalubre, care la un cutremur cad si mai omoara si oamenii care locuisc in ele sau trec p'acolo! Cladirea asta este o frumusete, este condtruita temeinic, din grinzi de otel, este supersolida si frumoasa. In loc sa cautam investitori capabili sa construiasca si mai mult decit pina acum, sa scgimbam fata oraselor, cu cladiri infecte, cerem instantelor si DNA sa se lupte sa fie darimate tocmai astea construite gata!
   O tara alienata, in care locuitorii isi dau, ca fotbalistii, cu stingu-n dreptu'!
 • +9 (11 voturi)    
  Sustin ARCB! (Luni, 30 martie 2015, 12:27)

  ouyang [utilizator]

  Oprescu trebuie oprit! Pentru individul oprescu nu exista lege, nu exista hotarari definitive, nu exista decat spagi si deconturi din bani publici pe lucrari de tot rasul. Groparul Bucurestiului sta pe un buget de 1 miliard de euro! Treziti-va!
 • -13 (15 voturi)    
  Poate castiga.... (Luni, 30 martie 2015, 12:51)

  rcb [utilizator]

  .. si raman papistasii cu buza umflata, ca rahatia lor de catedrala vad ca e bine mersi.
 • +9 (11 voturi)    
  citate, citate (cu ghilimelele de rigoare) (Luni, 30 martie 2015, 13:29)

  alizee [anonim]

  "Sentinta a devenit definitiva si irevocabila in ianuarie 2013, in urma deciziei Curtii de Apel Ploiesti."
  De fapt, acum ce se mai judeca?!
  "Pe 17 septembrie 2013 un executor judecatoresc l-a somat pe primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, sa demoleze turnul de birouri."
  De fapt, acum ce se mai judeca?!
  Nu mai conteaza decat NERESPECTAREA unei hotarari judecatoresti. Daca demolarea afecteaza catedrala, atunci trebuiesc afacute lucrari de consolidare a terenului, dar hotararea judecatoreasca sa fie respectata
 • +12 (14 voturi)    
  Totusi, cum e posibil asa ceva? (Luni, 30 martie 2015, 13:55)

  Anonim [anonim]

  Cum se poate ca decizia definitive a unei instante de judecata sa fie atat de grobian sfidata?

  Normal ca reprezentantii Arhiepiscopiei au depus plangere penala, de vreme ce timp de nu stiu cate luni, o decizie a instantei nu a fost pusa in aplicare.
  Cum adduce asta atingere maiestatii sale marele afacerist?
  El avea obligatia, impreuna cu primaria, sa se supuna justitiei.

  Trist...ziceam ca nu se face justitie la noi. Cand se face, o aruncam la gunoi, si nu patim nimic. Asta nu e calea spre progress.
  Tare trist...
 • +15 (17 voturi)    
  Sigur ca da! (Luni, 30 martie 2015, 14:08)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Numai ca Arhiepiscopia Romano-Catolica are de partea ei o decizie definitiva si irevocabila de vreo 2 ani, care obliga Primaria Generala a Bucurestiului si pe Oprescu sa demoleze respectiva magaoaie! Ce sa intamplat? Nimic. Pai ne jucam de-a statul de drept? E lege sau e tocmeala?
  Domnul Papalekas parca are niste probleme cu legea:
  http://www.mediafax.ro/social/omul-de-afaceri-grec-ioannis-papalekas-acuzat-de-complicitate-la-delapidare-in-dosarul-sif-surse-13727108
 • +3 (3 voturi)    
  Atentie la greci... (Luni, 30 martie 2015, 15:46)

  lis.nc [utilizator]

  chiar si cand iti fac cadouri! Parca asa e stravechiul proverb care defineste natia lor cel mai bine.
  A se vedea tupeul lor de acum, cand sunt faliti dar cu coada pe sus, ca si caprele ce pasc printre stancile din Elada. Asa ca sa nu ne miram! Tupeul lor nu are margini, pe undeva chiar ii invidiez, poate era mai bine sa putem sa fim si noi asa, dar...
 • +7 (9 voturi)    
  Jos struto-camila! (Luni, 30 martie 2015, 15:54)

  crisab [utilizator]

  Tupeu inimaginabil......sa se puna urgent in aplicare decizia instantei! A facut o cladire in dispretul legii, bunului simt si a unui minim simt estetic!
 • +5 (9 voturi)    
  Normal ca hotul e pacifist... (Luni, 30 martie 2015, 16:14)

  Liviu [anonim]

  "Contrar caracterului meu pacifist..."

  iti mai zice si "peace man" dupa ce te fura...

  probabil el se astepta ca dl Robu sa intoarca si celalalt obraz :)))
 • +2 (2 voturi)    
  Cum suna ? (Luni, 30 martie 2015, 17:44)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Sentinta definitiva si irevocabila. Restul e can can.
  Trebuie daramata si gata. Pe banii Primariei Bucuresti si ulterior recuperati de la acest domn onorabil, perfect integrat in societatea romanesca.
  Sorin Oprescu comite un abiz nerespectand o hotarare judecatoreasca. Faptul ca propietarul a deschis alte procese nu inlatura sentinta definitiva de demolare.
  Cat despre ce spune monsenoirul, mie mi se pare ca e vorba de libertatea de exprimare. Are acest drept in Romania (atentie, nu in Rusia), ca poate unii fac confuzii in ce tara traim.
 • +5 (5 voturi)    
  mda (Luni, 30 martie 2015, 18:37)

  Natasa [utilizator]

  Grecu' nu a facut cladirea, a cumparat-o la pret bun in urma scandalului si acum spera ca spaguind in dreapta si in stanga si avandu-l prieten de jigodia de Oprescu, totul va fi in favoarea lui!
  • +3 (3 voturi)    
   ashes to ashes (Luni, 30 martie 2015, 18:24)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Natasa

   dust to dust ..AMIN
 • 0 (0 voturi)    
  Integrati-i pe integrati in puscariile romanesti (Luni, 30 martie 2015, 20:29)

  Vasile Lascar [anonim]

  Dragi procurori DNA, faceti un bine si mai ales dreptate pana la capat: Kakalekas, sau cum il cheama pe grecoteiul asta care crede ca Romania este paradisul fiscal din Cipru, bagati-l acolo unde-i locul, adica la PUSCARIE ! Cum au facut astia expertiza "ca NU afecteaza vizual monumentele din zona, cand numai daca te uiti in poza aceia banala iti dai seama ce "dreptate" au expertii, simti ca VOMITI, o constructie moderna de7 ori mai mare decat o constructie de patrimoniu ! DOAR IN ROMANIA SE POATE !
 • +1 (1 vot)    
  intrebari (Luni, 30 martie 2015, 22:32)

  hashdoio [anonim]

  De ce vrea sa apeleze individul asta dubios la justitie daca nu respecta o decizie definitiva a justitiei?
  De ce face primarul front comun cu cei care nu dau doi bani pe lege? Asta nu e complicitate, aderare la grup infractional?

  Este stat de drept acela in care dreptatea ramane doar pe hartie? Nu exista pedepse pentru cei care obstructioneaza prin tertipuri ducerea la indeplinire a hotararilor judecatoresti?

  Dreptatea se face pana la capat doar daca ai bani mai multi decat cealalta parte in proces?


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă