Sediul central al RADET, furnizorul de apa calda si caldura al Capitalei, a ramas fara apa calda si caldura deoarece regia are restante la gaze, a declarat Cornel Pieptea, unul dintre viceprimarii Capitalei. In plus, acesta sustine ca 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi inchise urgent, intrucat nu respecta conditiile legale de siguranta si securitate.

"Am ajuns in situatia tragic-comica in care sediul central al RADET, furnizorul de apa calda si caldura al Capitalei, a ramas chiar fara apa calda si caldura deoarece regia are restante de milioane de lei la gaze. Acesta este doar inceputul. Momentul in care sute de mii de cetateni ai Capitalei nu vor mai beneficia de apa calda si caldura, desi au facturile platite la zi, este iminent. De asemenea, nu mai putin de 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi inchise urgent, intrucat nu respecta conditiile legale de siguranta si securitate. Iar daca la situatia descrisa mai sus adaugam somatiile trimise saptamanal de furnizorii de energie electrica si gaze privind restantele de zeci de milioane de lei si faptul ca RADET are, de patru luni, poprire de 100% pe conturi, avem imaginea colapsului in care se afla aceasta regie", a declarat Pieptea.

Acesta ii solicita primarului Sorin Oprescu sa cheme la discutii conducerile ELCEN, RADET si reprezentantii Guvernului pentru a gasi o solutie pe termen scurt la aceste probleme. In caz contrar, cetatenii vor ramane cat de curand fara caldura si apa calda, spune Pieptea.